Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (8)

plakát

Rain Man (1988) 

Nudný, pomalý a nezajímavý film, plný kýče, konzumu a okázalosti. Půlka záběrů jsou luxusní auta a druhá půlka záběrů je jak někdo s někým telefonuje a je u toho hodně nasranej. Tom Cruise je otravný namyšlený týpek, který se tváří extra důležitě a na všechny je arogantní a nepříjemný. Naprosto zbytečný film bez jakéhokoliv závěru. Myslel jsem, že to bude něco jako Nedotknutelní, ale tohle se fakt nedalo. Nedoporučuji.

plakát

Dvojitý milenec (2017) odpad!

Absolutní paskvil, děj je zmatený. Střídající se předvídatelné scény absolutního kýče se scénami, které jsou mišmaš všeho, co překvapivého a šokujícího by mohlo ve filmu být. Nedopororučuji absolutně nikomu. Hudba byla velice divoká, ale vůbec se k ničemu nehodila. Film nevyvolává žádné emoce. Je to ztráta času.

plakát

Na střeše (2019) 

Pohodový vtipný a lehký film. Líbit se bude asi většině lidí. 🙂 Neni to nic hlubokého, ale zpracování je špičkové.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Dle mého názoru je Nerve koukatelný film, který sice ze začátku vypadá jako blbost, ale zdání klame. Ve filmu je nádherná kamera, záběry jsou barevné a velmi zdařené. Myslím, že se podařilo vystihnout možnou verzi budoucnosti a varovat před úskalími digitálních technologií a lidské pýchy. Film má dobrý spád, je napínavý a dobře vypráví příběh (což je podstata filmu). Mile mě překvapil, proto si čtyři hvězdy zaslouží.

plakát

Zase přes Třebovou (2017) (studentský film) 

Skvěle natočený krátký film, který ač nepochází z profesionální produkce, ani z obřího rozpočtu, tak se na něj kouká dost kvalitně. :-) Herci byli dostateční a troufám si říct, že to stačí i na pochvalu. Plynutí děje i klad záběrů byl naprosto ideální. Těším se na další počínání tohoto mladého režiséra a v brzké době si pustím i jeho novější film „On Air“.

plakát

Interstellar (2014) 

Opravdu geniální film, který není čistě jen o sci-fi světě a technických dokonalostech. Jsou zde krásně vykresleny charaktery postav, které žijí svůj strastiplný život. Film je tajemný a velmi napínavý. Fascinuje mě prolínání času a i zhmotnění času v závěru filmu, to se myslím opravdu velmi povedlo a zároveň to nemusí odporovat realitě. Ve filmu nejsou nesmyslné efekty a slátaniny, ale vše se točí kolem podložených faktů a fyzikálních poznatků. Úchvatná a dechberoucí hudba tento film posouvá o tisíc úrovní dál a výborně podkresluje děj. Kdyby to šlo, dal bych filmu hvězdiček deset.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Musím se přiznat, že toto je moje nejoblíbenější pohádka. Má v sobě zvláštní atmosféru, skvělý příběh, který si hraje s uvěřitelností všeho, co bylo ve filmu řečeno a perfektní hudbu. Pohádka je obrovsky napínavá a i pro dospělého člověka je to velké dobrodružství. Princ je milá postava (mimochodem dobře zahraná) a každý si k ní najde vztah. Bohdanka (Martha Issová) mě velmi překvapila hereckými výkony. Ze začátku se mi sice moc do role nehodila, ani nelíbila, ale po deseti minutách jsem se do ní zamiloval. Zahrála to úžasně a nejlíp, jak si to umím představit! Lokace a scény byly natočeny v dechberoucí tajuplné a drsné krajině, což opět pohádku pozvedá. Celou dobu jsem příběh prožíval a beznaděj střídal pocit plnosti a lásky, akorát trochu jiné, než v tradičních pohádkách o pozlacených princeznách. Pohádka je obrovsky kvalitní a jsem hrdý na to, že v Česku taková díla vznikají.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Jednoznačně nejsilnější animovaný komiksový film. Nevím, jestli je to hudbou nebo tónem barev a stylem grafiky, ale obrovsky si mě film získal a miluji ho. Příběh je opravdu tvrdý, syrový a silný, ale to je naprosto na místě vzhledem k tomu, o čem film pojednává. Max Richter je jeden z nejlepších skladatelů filmové hudby a v tomto filmu se mu hudba opět povedla. To, že je tento film na ČSFD červený, není jen tak. Opravdu si to zasloužil. Pět hvězd.