Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Říká se, že v dokonalém díle se musí udělat nějaká chybička aby se stalo originálním či šílenost aby bylo geniálním. Já v tom nenašel chybu žádnou a přesto jsem originálnější a dokonalejší film neviděl. Shrnu to tady, už bohužel neorigináně, jako další z mnoha: ten film má prostě všecko!

plakát

Frekvence (2000) 

Ach ty nešťastný americký happyendy, celkem fajn film, s dobrým nápadem a celkem svižně plynoucím, no ale jak jsem říkal na začátku, ach ty nešťastný hepáče.

plakát

Frida (2002) 

Nádherně výtvarně zpracovaný film s výbornou hudbou, řekl bych jako další obraz od Fridy Kahlo se silným příběhem i když se jednalo vlastně o životopis u kterých tento pocit krásy většinou postrádávám. Přes všechnu bolest a smutek Fridě tiše závidím naplno prožitý život.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Jelikož jsem od filmu s označením horor očekával trošku něco jiného a neustálé čekání na to kdy tam někdo na někoho jukne pozornosti mé lehce odvádělo, tak mírné zklamání. Dále jsem měl celý film neustále nutkání srovnávat ho s Mechanickým pomerančem i když se jedná o film z úplně jiného soudku, ale za to asi pravděpodobně mohla ta všudypřítomná bílá. Jinak film herecky hodně dobře zvládnutý (Pitt 1*), ale moc moc mě mrzí, že jsem neviděl originál a teď už snad ani nechci, jelikož se bojím, že po tom co znám děj by mě moc nebavil. Tak snad možná za nějaký ten rok. Jé, už teď se těším :-)

plakát

Gangster Ka (2015) 

První zjištění. Tušit, že se jedná o dvoudílný film, tak na to nejdu. Druhý zjištění. Kdyby se film tolik nedržel toho, že vychází ze skutečné události, tak by mu to jen a jen prospělo, takhle je to jen další z řady Kajínek, Mrázek... člověka to pak nutí ve všech postavách hledat skutečné osoby, příběh je taky známý a jen ho to víc dělá nudným. A třetí a poslední zjištění. Hynek Čermák se natrvalo usadil v mé Top 10 českých herců a jen díky jeho výkonu dostane film ode mě tři hvězdy a ne jen dvě jak jsem prve plánoval dát. Tak či tak na druhý díl už nejdu ani kdyby Oscara Pistoriuse v africké base hrál Johny Deep.

plakát

Gentlemani (2019) 

Guy Ritchie natočil to co mu jde nejlíp a to jsou chytré a zábavné gangsterky. Sbal prachy a vypadni - Podfuck - Rock n Rolla - Gentlemani. To je ta jediná a správná a zásadní Ritchieho tvorba. Ostatní pokusy pouze různě kolísají a vykrádají tuto stežejní osu. Toto je za poslední dobu jeden z mála filmů, který velmi rád doporučím. Vtipný, svižný, napínavý, chytrý a skvěle obsazený.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Sakra chci napsat komentář tři dny po vzhlédnutí, ale už nevím o čem to bylo. Tak to bylo blbý. Fakt.

plakát

Godzilla (2014) 

Hrozná blbost.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vizuální obžerství barvité a hravé a k tomu nádherně zpracovaný příběh. Škoda, že kdysi v přetahované o zpracování Obsluhoval jsem anglického krále nebyl i Wes, úplně jsem si dnes dokázal to jeho pojetí představit, ale asi se zalekl, že by ho Menzel taky mohl zmrskat proutkem.

plakát

Gran Torino (2008) 

Dobrý film, ale dle mého gusto moc ,,správňáckej" a tak má i celkem předvídatelný děj. A to mě moc nebaví.