Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příliš nakloňen žánru scifi-filmu posledních pár let po shlédnutí tohoto snímku Frekvence jsem byl příznivě překvapen,i když jsem se musel několikrát orientovat v ději.Nebyl jsen asi sám neboť tento film byl dost na přemýšlení a k zamyšlení.Film Frekvence byl zajímavý ještě tím že do děje byl ještě částečně umístěn sport.A nadruhou stranu nechyběla ani dobrá kriminální zápletka a mnohé psychologické situace výborně ztvárněné herci D.Quaidem a J.Caviezelem.Na závěr musím konstatovat že na žánru scifi v těchto kombinacích jsem nebyl zvyklí a proto sem s tímto filmem byl maximálně spokojen.Prostě ten minulý večer ještě ve spojení s filmem Americký prezident mě TV Prima mimořádně příjemně překvapila a po filmové stránce uspokojila.Nemůžu jinak než za 4**** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No jo, sci-fi a časové paradoxy, to mě vždycky zaujme. Kam se hrabou nějaké vesmírné epopeje, pro mě jsou nejlepší sci-fi tématikou právě časové hrátky. Nebudu se moc dlouze rozepisovat. Film se mi líbil přesně na 4*. Mezi klady můžu zařadit právě onen sci-fi nápad, ne zrovna jednoduchý příběh, tajemnost a napětí. K záporům filmu patří určitě konec, který byl na můj vkus až moc hnaný k dokonalosti, ale na mě to zapůsobilo spíš negativně, a také se mi nelíbilo, že se z příběhu stalo postupem času až moc velké krimi, to já moc nemusím. Zdejší hodnocení naprosto odpovídá tomu mému. 80% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalita určitě, ale také trošku škoda. Film je vystavěný na lákavém mixu žánrů a kvalitním obsazení od režiséra po hlavní herce. Příběh se rozjede hned od začátku a vtáhne slušně diváka do děje, kdy si čistě a "pouze" mysteriózně hraje s tématem komunikace syna s dávno mrtvým otcem prostřednictvím staré radiovysílačky napříč světy vzdálenými od sebe nikoli místem, ale pouze třicetiletým časovým rozdílem. No nezní to krásně? Jenže jak to bývá a jak jsme to viděli už mockrát, zásahy do minulosti se nevyplácí a nesou s sebou velká a hlavně neodhadnutelná rizika. Následné řešení těchto konsekvencí přehoupne žánr na regulérní thriller, kdy oba zúčastnění musí tvrdě bojovat o životy svých nejbližších, potažmo tedy částečně svých vlastních. No nezní to ještě líp? Bohužel slabinkou filmu je podle mě lacinější a naivnější zakončení, ale co už, bavil jsem se skvěle. Moc pěkný film, který se dá doporučit, ale na úplný vrchol tomu kousíček schází. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Minulost je zvláštní věc. Každý má ve skříni kostlivce, jen se neví, kdy vyskočí a kousne vás do zadku." Kdo by nechtěl změnit svou minulost? To by chtěl asi každej, ale jen John má vysílačku, tátu odhodlanýho znovu neumřít a baseball. Jistě, baseball. Bez něj by totiž nikdo nikomu nevěřil. A spojení táty s Náčelníkem by nezpůsobovalo vstávání chlupů na těle. Potom už se mi to ovlivňování minulosti až tak nepozdávalo, v neustálejch změnách přítomnosti jsem se ztrácel víc než John a tak jsem zahodil kritický myšlení a začal jsem si přát, aby to nějak slušně dopadlo. Dopadlo. A donutilo mě to zamyslet se nad moudrem Julie: "Stáří není špatný ... když se ho dožiješ." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Toby Emmerich .. Promarněný námět. Film se rozjíždí velice dobře a po odhalení výjimečné možnosti, kterou přírodní situace způsobila – změnit minulost – dostává film zcela jiné obrátky. Jenže neobratně podaný a až trapně šťastný konec pohřbívá působivost tématu. Očekával jsem (díky náznakům) nějakou hlubší katarzi a depresivnější vyznění. Jenže nic takového nepřijde, zato typického amerického patosu je tu až po krk. Dvojitá záchrana otce, dopadení sériového vraha apod. to vše bez následků a důsledků ba naopak .. zkrátka výsměch dané látce, zato pohlazení po duši naivního a nenáročného diváka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Keď ide John na bicykli v roku 1969, na hlave má helmu Mets, ktorá však bola vyrábaná až po roku 1980. (megajalec)
  • V roku 1969 ide Frank Sullivan na motocykli bez helmy. V New Yorku platil od roku 1967 zákon, ktorý prikazoval jazdiť motorkárom s helmou. (megajalec)

Reklama

Reklama