Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (431)

plakát

Beullaek (2017) (seriál) 

Teda asi od pátého dílu jsem si musela začít psát poznámky, protože jsem se totálně ztratila, V jednu chvíli jsem se i lekla, že je to korejská variace na Cimrmanovu hru ... ne, já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn", ale nakonec rozsáhlý poznámkový aparát zafungoval a jako detektivka s fantasy prvky to bylo dobré. Bohužel ten konec to trochu zkazil. Nicméně, mě docela překvapilo, že dle závěrečných titulků, byl děj inspirován skutečnými událostmi - no fujtajbl.

plakát

Bimil (2000) 

Za ty oči Mi-jo Yun musím dát o hvězdu více. Výborný film, jen škoda toho rozvláčného začátku. Zatím jsem ještě neviděla tak "prozíravý" tedy spíše "prozíraný" film. Možná proto se nezařadil mezi asijské filmové "tygry". A ani o představitelce hlavní ženské role není vidu ni slechu. ?

plakát

Bimilae (2009) 

Budu muset prostřídat žánry. Poslední dobou nemám štěstí na dobré romantické drama. Tento film vypadal nadějně především díky hlavním představitelům. No, ale bohužel - buď mi došly slzy a nebo Korejcům dobré scénáře. Hodně rozvláčné dialogy, nezajímavé "vyplňovací" postavy a překombinovanost vztahu hlavních aktérů. Tak to bylo k záporům, samozřejmě se najdou i kladné stránky - krásná hudba, zajímavé detailní záběry a souhra barev. A jedno velké plus je Ji-tae Yu.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Bože, já tyhle kraviny prostě miluju!

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Vhodně zvolená stopáž, příjemný příběh, zajímavá vizualizace. Připojuji se ke komentáři Setiho. SPOILER! Bylo celkem jasné jak to dopadne. Však na planetě je místa dost. Lidská rasa je opravdu nenapravitelná, což bylo vidět na postavě generála Hemmera. Těžko vydrží pod "pokličkou" a pokud to bylo myšleno jako dočasné řešení, tak s tím má lidstvo také své zkušenosti. Nejvíce se mi "líbilo", že místo budování příbytků, infrastruktury a ostatních vymožeností, začali lidé stavět obří sochu zachránci míru a společného soužití s teřany. Taky mi to něco připomnělo, nu což, až ji jiný hrdina nechá strhnout, bude dost materiálu na zbraně. Lidstvu vlastně byla dána už čtvrtá šance na polepšení (Země, Venuše, Mars a Terra) ... takže bude to pokračovat dokud nezpludrují celý vesmír ... :-)) ?

plakát

Boomika (2021) 

Tak nevím, byl to horor nebo parodie na nebohou Gretu?

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

Asi nemá cenu už tenhle film komentovat a zabývat se otázkami koho zesměšňuje a koho ne. Prostě jedinec Sacha Baron Cohen vyrobil globální .... pauza .... apríl. Už na začátku filmu mě zarazila píseň makedonské rómské zpěvačky Esmy Redzepové, pak záběry do rumunské rómské vesnice a halasný pozdrav "Jaksemate?" Filmem pak zní hudba Gorana Bregoviće (nar. v Sarajevu), zpěv Maďarky Marthy Sebestyén, občas jsou do děje zamotány ruské reálie a tak dále a tak dále. Prostě globální gulasch, který pobaví a jak je vidět na komentářích nejen na čsfd vede k "hlubokým socio-antropo-politologickým analýzám". 80%

plakát

Boží armáda (1995) 

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce".

plakát

Bunraku (2010) 

Geniální výtvarný počin, který bych u filmového zpracování komiksu vážně nečekala. Kubistická architektura ve studiu a výměna kulis pomocí "vyskakovacích postaviček" (kurnik, jak se těm knížkám říká?) z knížek pro děti byly pro mě pastvou pro oči. I když už sám název napovídá, že půjde o netradiční zpracování. Nevím jestli zase za vším nehledám neexistující skryté významy, ale s plynoucím dějem jsem měla čím dál tím silnější pocit, jako když se dívám na televizní noviny, přinášející nejnovější události a skládající současnou politickou situaci. Více to rozeberu v deníčku. Herecké obsazení bylo skvěle vybrané, Woody a Kevin neměli chybu. No a pak třešnička na dortu - Gackt. Od filmu Moon Child si stále nejsem jistá, zda neprodělal změnu pohlaví, ale ať je to jak je to, je úžasný.