Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (431)

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Nehodlám tady vyjmenovávat veškeré "omyly" filmu, protože bych tím dosáhla délky Shadwellova nadprůměrného komentáře, ale tohle napsat musím: "Boha jeho, to byla blbost"! Tak, už je mi lépe.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tak opět hodnocení po úvodním dílu a opět čtyři hvězdičky. Do domu se nám slézá truebloodská aristokracie, tak uvidíme. Zatím nejlepší je ta malá Farmigovic holka.

plakát

Auta 2 (2011) 

Dvojka byla patrně určena už větším dětem. Měla jsem pocit, že přibyly i vtípky pro rodiče, i když v některých narážkách je možná i autoři přecenili. Dabing opět skvělý, bohužel dabování animáků je už poslední výspa zašlé slávy. Jinak , jak tak pročítám komentáře, mám pocit, že si zásadně z filmů odnáším jiná poselství než ostatní. Musím se totiž zastat Buráka. Ano, působí velmi hloupě, ale hloupý rozhodně není. Myslím, že pro děti je to docela dobrá ukázka toho, že nemá cenu se v nějaké jiné společnosti přetvařovat a hrát si na něco co nejsem. Doma v oné Lhotě prostě nepotřeboval hledat nějaké záludnosti, nemusel být ke každému hned podezřívavý. Tam si lidé před sebou na nic nehrají, všechno se řeší na rovinu. Teprve ve chvíli, kdy je potřeba, začne si dávat vše dohromady. Prostě mu jen chvíli trvá se v té "džungli velkoměsta obrostlé liánami intrik, závisti a falše" zorientovat.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Kurňa, kašlu na naříznuté pilíře důchodové reformy! Začínám šetřit na obdobnou akci. Snad do té doby vydrží příznivý kurz jüanu k rupii.

plakát

Barbar Conan (2011) 

No hezké to tam ti Bulhaři mají. Jinak nevím, proč se stále snaží někdo srovnávat a hledat v tomto druhu filmu nějaké skryté či odkryté významy. Je to prostě film pro zábavu, film odpočinkový, u kterého vypnete přemýšlivou část mozku a zapnete relaxační části. Takového filmy jsou prostě potřeba a pokud plní ony relaxační a odpočinkové funkce jsou to dobré filmy. Přiznám se, že jsem měla před zhlédnutím obavu z hlavního hrdiny, pán je to takový prapodivný, mně celkem nesympatický. Ale dopadlo to výborně. Momoa je prostě barbar tělem i duší. Patrně je pozůstatkem (dle nedávných výzkumů) souběžné vývojové větve Homo neanderthalensis, neboť dle toho co si pamatuji z dějin pravěku naprosto odpovídá popisu: čelo ustupující, prchavé, nadočnicové oblouky vystouplé. A hlavně, na to, že jeho otec byl Perlman se z něj vyklubal vskutku krasavec. No, a uznejte sami, Arnold má taky ještě spíše výraz Ötziho. Zajímalo by mě, jak moc ovlivnila doba, kdy bylo poprvé možné zhlédnout Barbara Conana, hodnocení tohoto filmu. Pro mě to tenkrát byla naprosto neuvěřitelná pecka, kdybych film viděla poprvé až nyní, nevím jak bych reagovala.

plakát

Delhi Belly (2011) 

A zase ten odpuzující plakát! Dlouho jsem to odkládala s tím, že na další zombíky nemám náladu, a oni to žádní zombíci nebyli, i když tedy k tomu nebylo daleko. Z počátku se vše točí kolem fekálního humoru - jak už nápis na plakátu napovídá - ale pak se film rozjede do klasické komedie. Bodnia v župánku, chlapi v čádorech, no mě to rozesmálo.

plakát

Dogani (2011) 

Některé záležitosti si holt člověk musí zařídit sám, justici tím nelze obtěžovat.

plakát

Evoluce (2011) (studentský film) 

Nevím, nevím, ale ten vzhled kreslených postaviček nebo jak se tomu říká - výtvarný styl - no, prostě, to, jak to bylo nakreslené, mi připomínalo jiného výtvarníka, no, nevadí. Další problém, a to poněkud větší, mám s "poselstvím" filmu. Tak když už zvolím takové téma, proč mám vybírat striktně A nebo B???

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal!