Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

predators 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce přichází Belsk McQueen podruhé. Tentokrát však více než na něj soustředí se pozornost na jeho nejlepšího kámoše, Buráka. A řekněme si upřímně, zaplaťpánbůh, protože sledovat dokola stále ty samé závody by nebyla taková prdel. Ovšem Burák, to je odtahovka k pohledání, panáčku! Děti z toho musí být unešené, pro mě šlo pouze o lepší průměr. 60% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěřím svým očím!Animovaný film pro děti, ve kterém se střílí a umírá...to už tu možná bylo, ale tohle bylo už opravdu moc, dokonce v jedný scéně umučili auto, to sem prostě už nechápal.Nejenže příběh je naprosto strašná a nudná sračka, u který se nudila i naše dcera, ale naprosto se to vymyká kontrole a místy mě to opravdu uráželo a to do píči nejsem žádná posraná citlivka, co nemá ráda násilí.Sice sem jako dítě v první třídě nejraději sledoval, jak Predátor trhá vojákům páteř z těla, ale to bylo moje rozhodnutí, rozhodnuté mých rodičů, kterým to nevadilo a dovolili se mi na takový druh filmů dívat, i když ty nejhorší kusy byli samozřejmě převážně na černo a se starším bratrem když rodiče makali, jenže tohle má být film pro děti a on obhajuje násilí jako prostředek k získání cíle a ježiš obhajuje i vesnický křupky a že být hloupý, je vlastně fajn.Podezřívám tvůrce, že tenhle film je na zakázku nějaké nadnárodní korporace, příšerná hamba a brutální ostuda pro první díl, který byl fantastický, tohle je zvrhlé, odporné a ještě k tomu nudné.5%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, smát se hlupákům za hlouposti, které dělají, je správné. Ale nesmíte si dělat legraci z hlupáků, protože nejsou hloupí. A nezapomeňte, že - stejně jako rostliny - mají svoje city, a můžou to být lepší kamarádi než spousta ostatních "lepších" dětí. No, anebo taky ne... Co to jako bylo? Pixar u mě neboduje pokaždé (viz Nemo), ale druhá Auta jsou první kus, u kterého jsem měl pocit, že to opravdu nezvládli a šlápli sakra vedle. A podle obecného názoru soudím, že to zřejmě bude selhání objektivní. Tady se střílí doslova jako o život, protože auta tu opravdu UMÍRAJÍ a mají citelný strach, lítá se z jednoho konce světa na druhý, mluví se několika jazyky a děti nemají šanci ne pochytat, ale vůbec znát základy pro polovinu těch vtipů, co se na ně z toho 3D plátna valí. Nebo jste snad svým čtyřletým dětičkám nemuseli vysvětlovat, co je to wasabi? Ano, smál jsem se, a na hodně místech, protože je to vizuálně vypiplané a plné, plné, plné narážek na to či ono (a to jsem určitě všechno nepobral), ale celou dobu jsem se cítil jako bych si odškrtával povinné položky - a samotný fakt naplnění seznamu mě nikdy nijak zvlášť neuspokojoval. Je to jako když se dívám na díl sitcomu který neznám, a jehož postavy jsou mi tudíž zcela ukradené a nemají pro mě žádný jiný rozměr než vtipné hlášky. To by se ale nemělo stát žádnému filmu, zvlášť ne dětskému animáku, a už vůbec ne od Pixaru. Alespoň jsme měli možnost vidět, jaký je rozdíl mezi děláním něčeho s radostí a s přesvědčením, a pro peníze jako sázku na jistotu. Jistě, snažili se, abychom jako kompenzaci dostali sakra pořádnou porci zábavy - a mnohé tvůrce ani nenapadne nějaké takové úsilí vyvíjet, prostě si odjedou to svoje - ale to prostě nestačí. Auta 2 podle mě svým obsahem neodpovídají dobrému filmu pro děti, a dospělí zase nemůžou být spokojeni, pokud viděli nějakou jinou Pixarovku a cítili "to něco", co druhá Auta ani v náznaku nemají. Řemeslně je to zase špice, ale celkově musím dát slabých 60%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizelo kouzlo Aut v Kardanové Lhotě? Těžko říct, ale je tu jeden malý argument. Neodehrává se náhodou druhý díl všude možně, ale s výjimkou pár minut NE v Kardanové Lhotě? Burákova trnitá cesta za úspěchem je tak úplně jinde. Blesk McQueen potřeboval najít sám sebe a činil tak v pixarovsky typickém polodospělém stylu. Ale Burák byl vždycky funkční nástroj, jak rozzářit oči těm nejmladším capartům v sále a jeho naivita funguje i napodruhé. Přestože scénář skáče od jednoho k druhému a kouskuje tak hlavní zápletku, funguje očividné poselství o přátelství a vlastním sebevědomí překvapivě dobře a to zdaleka ne jen po bezprostředním odchodu z kina. Dokonalou animaci závodů i všech světových metropolí už lze brát téměř jako velepříjemnou samozřejmost. Rozesmátých a rostoucích 70%, byť pochopitelně i značně dětinských. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Rozčarování. Absolutně nedětský film. Z ekologické zápletky nebudou mít dečka lautr nic, z dospělácké terminologie taky ne a nevím, jestli bylo úplně nutné animovaná auta mučit a zabíjet... Fanoušci Bonda a znalci měst, ve kterých se závodí, budou nadšeni všemi těmi úchvatnými detaily, ale to je asi tak všechno. Nejlepší vtip: wasabi. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Automobily Gremlin (John Mainieri) a Pacer (Bradford Lewis), které ve filmu vystupují v záporných rolích (jako tzv. šunky), byla ve skutečnosti velmi úspěšná vozidla prodávaná ve velkých sériích. Vyráběla je společnost AMC v letech 1970-1979. (ajaxx)
  • Profesor Zweitakt (Thomas Kretschmann) je automobil německé výroby Zündapp Janus, který vyráběla stejnojmenná motocyklová společnost v letech 1957-1958. Poháněl jej motor o výkonu 250 kubických centimetrů a dosahoval nejvyšší rychlosti 80 km/h, avšak kvůli nízké hmotnosti se velmi špatně ovládal. (HellFire)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama