Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 1

Recenze (625)

heyda 

všechny recenze uživatele

Znatelný propad dolů. Auta 2 jsou bohužel klasické pokračování úspěšné jedničky, kde se sice humor stále drží na velmi dobré úrovni (hlavně díky postavě Buráka), ale inteligentní scénář a atmosféra je zde vytlačena nekonečnou akcí a množstvím laciných agentských vychytávek ala James Bond. Ale abych nebyl zlý, úplná katastrofa to taky není a potenciál postav je stále dostatečně vysoký na to, aby se povedl třetí díl. Jen to chce scénáristu, který bude víc při zemi a tvůrce, kteří půjdou po kvalitě a né po snadném zisku. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma to neoslnilo. Tiež mám ten pocit, že sa táto rozprávka pre deti moc nehodí. Možno tak pre starších chlapcov, ale tých mladších a dievčatá to moc neoslní. Miestami je dej zbytočne prekombinovaný a celkový dojem sa autori snažili vylepšiť množstvom akcie, avšak zabudli, že všetkého veľa škodí. Vizualizácia bola pekná, ale to je v rámci Pixaroviek už dávno bežný štandard. 50/100 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $191,452,396Tržby Celosvetovo $560,155,383Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,034,683 //počet predaných kusov 2,725,084Tržby za predaj DVD v USA $108,854,254 //počet predaných kusov 4,811,808║ 007 Mater, presnejší by bol názov, Auta 2 idú v inej réžii než predchodca, tu ide o čisto akčnú záležitosť a McQueen tu je len sekundant, hlavne slovo má Mater a darí sa mu slušne ťahať dej a výdatne zabávať, samozrejme tým pádom tento diel nie je ani tak pre decká ako pre dospelých, lebo všetky tie agentské sekvencie, výdobytky, akčné pasáže im až tak moc nemajú čo povedať, toto si môžu dokonale užiť len dospelý a ja som si celkom užíval, videl zatiaľ len v Českom dabingu, takže sa teším na Slovenský, je možné že pôjdem aj na plné hodnotenie, animačne ako vždy Pixar dominantne. /85%/ ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Druhý díl tohoto automobilového animáku je spíše průměrným nástupcem skvělého prvního dílu. Co se týče příběhu, není tak špatný, ale již není tak zajímavý a originální. Jenže přesně tohle je ten hlavní bod, který pokračování dobrodružství Bleska McQueena nejvíce chybí a ubírá mu na hodnocení. Vše ostatní od postav, přes vtipy, animaci, až k hudbě je na docela dobré úrovni, jenže to není kde pořádně využít. /60%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Prichádza veľké Pixar sklamanie z roku 2011, "Cars 2". Prvý film, ktorý neuspokojil ani kritikov, ani divákov. Napriek tomu, že to určitých fanúšikov má, tak mám pocit, že tento film skutočne je ako jedna z Materových preliačenín. Nikdy nezmiznú. Lebo sú veľmi cenné. Neviem. Po rokoch mám pocit, že film skutočne len klesá na svojej cene a viac a viac sa presviedčam, že to nedáva zmysel. Vôbec nerozumiem konceptu, že film, kde existujú len autá nás nabáda, aby sme chránili životné prostredie, špionážne časti sú viac divné než vtipné a skutočnosť, že závody sú tu len bokovkou ma moc nebaví. Postavy sa moc nezmenili a nové toho do filmu moc neprinesú a jediné čo tu aspoň trochu vyniká sú animácie vo filme. Vyzerá to dobre, prostredia sú spracované kvalitne a pokračujú v tom, že nám ukazujú, ako autá v tomto svete vlastne žijú a fungujú. Ale ohliadnuc od toho, nedá sa nad čím moc plesať. Ak máte radi Matera, tak si film užijete. Pokiaľ ste ho nejako skusli v prvom filme, tak na tento film sa vám bude pozerať ťažšie, lebo vo filme prevzal hlavnú rolu. A to je trošku problém. Nemôžem povedať, že by bol film urážlivý, alebo by ho deti neocenili, no dospelí si tu na moc neprídu. A najmä to nie je film, ktorý by si človek rád spojil s menom Pixar. Verím, že svojich fanúšikov má, no ja tam určite nepatrím a rozhodne na svoju dobu Pixaru trošku pošramotil meno. Ale z chýb sa učíme a pokračujeme ďalej. A s tým sa uvidíme pri ďalšom Pixar filme. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Na ceste do Porto Corsa prechádza vlak tunelom. Ide o Simplonský tunel, ktorý má dĺžku 19,8 km a bol otvorený v roku 1906. (autobusik2)
  • V prvním díle měl hlavní hrdina Blesk McQueen (Owen Wilson) místo světel nálepky. V pokračování dostal skutečná světla, přesto mu však Sally (Bonnie Hunt) nadále říká "Nálepko". (Holusacek)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama