Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 2
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 2

Recenze (264)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

potas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda větší pecku, když výkonným producentem je sám Steven Spielberg. Je to něco mezi seriály Jericho, The Sarah Connor Chronicles (které mě nebavily) a V (které bohužel zrušili, což jim nikdy neodpustím). Co se týče efektů, ty taky pokulhávají a herci čistý průměr. O paradoxech ani nemluvím, jak je možné, že se obrovská skupina ve dne prochází po městě a emzáci nikde, ale nedej bože, že vyjde v noci mála skupinka odboje a hned palba na všechny strany. Na to, že má pilotní díl upoutat teda nic moc. Snad přílivem dalších dílů změním názor. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ach jo další seriál který mi moc nesedl, a při tom jsem se na tenhle zatraceně těšil, už jenom proto že se jedná o sci-fi s mimozešťanama a má ho v záštitu Spielberg. Už jen tyhle dvě věci měly být zárukou kvality, ale bohužel. Tenhle seriál je pro mě tak docela silně nedodělaný ale při tom dost zbytečně ukecaný. Fakt mě sralo jak se každý postavě něco nelíbilo a každá postava musela mít milion připomínek. Herci sice nebyly nejhorší, ale fakt mě štvaly ty jejich postavy. Aspoň že efekty byly fakt na výborné úrovni a masky byly též výborné, kdyby tu bylo více těch mimozemšťanů a méně lidí nezlobil bych se. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)

Reklama

Reklama