Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 3
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 3

Recenze (264)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriály s tématikou postapo mě docela baví. Na první pohled to je o něco slabší než Jericho a hlavním problémem je pro mě vykreslení mimozemšťanů. Ty moc nemusím, ale je mi jasné, že nějaký nepřítel být musí. Při prvním pohledu na ty lodě se mi vybavil District 9, což v mém případě není nic pozitivního. Postupem času jsem si hlavní postavy docela oblíbil a určitě se chystám podívat i na druhou sérii. Samozřejmě by to mohlo být i lepší, ale těch lehce nadprůměrných 70 % si to zaslouží. *** 2. série Tak a druhou sérii mám za sebou. Aliance už se netvoří s lidmi, ale dokonce i s mimozemšťany a to rodinné drama už je více než ohrané a začíná se mi pěkně zajídat. Ještě že je tam Popeova skupinka, která situaci vyvažuje a vykresluje to, jak by to asi vypadalo ve skutečnosti. Putování do Charlestonu bylo zdlouhavé, ale jak se dalo čekat Charleston nakonec vůbec není takovej, jak si ho hrdinové představovali a konec rozhodně není happyend, což přidává plusové body. Na konci samozřejmě přichází další cliffhanger. Druhá sérii udržela nastavenou laťku, někde byla možná i lepší, ale celkově se drží na stejné úrovni. *** 3. série Na začátku třetí řady opět přichází časový skok a chvilku trvá než se rozkoukáte, abyste zjistili co se událo během vaší nepřítomnosti. Tentokrát se kromě války s mimozemšťany zabýváme hlavně narozením "dcery" Toma Masona. Ta samozřejmě není tak úplně člověk, což přináší zajímavé otázky. Ve finále přijde pár zvratů a velké nalákání na další sérii. Pokud jste s Falling Skies vydrželi doteď jako já, tak je neopustíte, protože vás bude zajímat co dál. I když se může zdát, že kvalita je o něco slabší. *** 4. série Čtvrtá série se hned v úvodu opět dočká výrazného časového skoku. Skupina hlavních hrdinů je rozmetána na několik frakcí, aby se zhruba v polovině série všichni shledali a znovu vymysleli plán jak porazit nepřítele. V této sérii sehraje největší role (už dospělá) dcera Toma a Anne, Lexi. Jinak série není žádný zázrak a v podstatě pořád pokračuje v tom, co už známe a nepřináší nic nového. Zdá se, že seriálu polehku dochází dech a rozhodnutí pro závěrečnou sérii vypadá jako ideální řešení. *** 5. série V závěrečné páté řadě dokonává Tom Mason obrovskou proměnu. Začal jako chlápek, který by obětoval vlastní život pro záchranu ostatních, ale válka z něj udělala někoho jiného. Stále je pro něho nejdůležitější rodina, ale stává se mnohem chladnějším a necitlivějším hrdinou než jak ho známe. A největší problém s tím měl Pope. Upřímně jsem doufal, že jejich střet přinese ještě horší důsledky. Trochu mě zklamalo i to happyendovské finále. Samozřejmě, že jsem čekal vítězství lidí, ale rozhodně jsem si myslel, že přijde hodně obětí. To, že všichni přežijí (ba dokonce jsou i oživováni) mi zážitek trochu pokazilo. Přesto nebudu na Falling Skies vzpomínat ve zlém. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Miniseriál, který je pro fanoušky sci-fi téměř nezbytný. První díl mě zaujal postapokalyptickou vizí a přeživšími lidmi, bojujícími o právo žít. Jak jen to jde, snaží se čelit atakům mimozemšťanů a shánět zásoby potravin či vhodnou munici. S dalšími díly trochu kvalita upadla a seriál se tak stal průměrným. To vše díky tomu, že je zde více mluvení než samotné akce, což je pro takový žánr docela škoda.Závěr seriálu jsem však čekala napínavější, než skutečně byl. Konec zůstal otevřený… Hodnoceno *** po první sérii... 21.7.13 po zhlédnutí druhé série zvedám hodnocení na **** A důvod? Více akce, více mimozemšťanů a vůbec celkově to má větší koule. Tak to má být! ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Až na ty mimozemšťany je to vlastně Walking Dead, akorát že horší, a to o dost. Kromě akčních scén, kterých je opravdu hodně málo, to nesto jí za nic, jinými slovy plno americkejch vlasteneckejch keců, do toho rodinná trable, supr inteligentní přecitlivělé děti (mimořádně antikoncepční záležitost) a nesympatické postavy. Opravdu se mi těžko hledá důvod to po třech dílech podstoupit i počtvrtý. Mimořádně nepovedená zbytečnost, bez které se průměrně inteligentní divák mimořádně dokáže obejít, nemrhejte časem a nekoukejte na to, tohle opravdu stojí za dvě věci. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já si vesměs nemám na co stěžovat. Seriál je svižnej, zábavnej s dobrou myšlenkou a obsah má taky celkem v malíku. Však úplně nejvíce mě zaráží herecké obsazení, které mě absolutně potěšilo, jelikož mi fakt většina lidí je sympatická a hodí se na tu svou postavu. Fakt mě to baví a těším se na třetí sérii. Jedinej, a to docela velkej zápor je v tom, že by to chtělo méně hrdinských a rádobyvlezlých rodinných keců a více pořádné skitterské, rybohlaví, robotí, lidské akce, která dost chybí. 80% ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama