Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (431)

plakát

Tevar (2015) 

Ten Arjun mi nějak nesedí. To že se k herectví nedostal díky svému talentu je celkem jasné, ale to je v oněch končinách normální, takže to mi až tak nevadí. Co mě štve, je prapodivný účes ve stylu Upíra Krejčího a dokonalá obličejová mimika, kterou lze dosáhnout jen pomocí pravidelných dávek botoxu. V předchozích filmech jsem si říkala, že se snaží zahrát ňoumu, ale asi se až tak snažit nemusel. Ale - třeba překvapí.

plakát

Chladné srdce (1996) (TV film) 

Pohádka o tom, kterak blbec k penězům přišel a ještě větším blbem se stal.

plakát

Happy New Year (2014) 

Docela mile praštěná komedie, jen to pak trochu pokazila ta poslední povinná část každého indického filmu. Takže osnova děl je jasná: 1. poděkování všem žijícím a nežijícím, 2. kouření a pití alkoholu škodí zdraví, 3. nebylo ublíženo žádnému zvířeti, 4.postavy jsou čistě smyšlené a případná podobnost je čistě náhodná - lze obměnit: na příběh se zakládá na skutečných událostech, 5. příběh, 6. vlastenecká vsuvka aneb v Indii to stojí za totální h...o, ale my jsme na svou zemi pyšní!

plakát

Parugu (2008) 

V Tollywoodu mají evidentně nějakou zvláštní krokovou variaci připomínající vozembouch. Nebo jsem zrovna všechny filmy, kde se tato specialita vyskytuje, viděla za sebou - taky možné vysvětlení. Jsem zvědavá i na bollywoodský remake Heropanti s mladým Tigrem.

plakát

Heropanti (2014) 

No, jedna hvězda za mladýho Shroffa a jedna za Prakáše. Ten originál byl prostě lepší.

plakát

Knock Out (2010) 

Ach jo, jak se ti naivní nebožáci radovali. To bylo tak smutné.

plakát

P.K. (2014) 

Jo, je to tak. Naposledy jsem se takto pobavila u 3 idiotů. Závažné téma podané satirickou formou, byť někdy u toho lehce člověka zamrazí. Dalo by se říci, že je to taková snaha o osvětu přímo z dílny produkující masovou zábavu. Zatím jsem se s tak otevřenou kritikou setkala jen u D. Mehty. Ale, to může být jen moje neznalost. Že filmy kritizují zkorumpovanou policii a politiky, to už je celkem běžné, poslední dobou se už ve filmech objevuje i častěji tzv. "ženská otázka", ale kritika náboženství? No, to chce v Indii odvahu. Nicméně, když se nad tím člověk zamyslí, je fakt, že na co se dá při takové míře korupce spolehnout. Snad jen na to, že i ti mocní by se mohli teoreticky "někoho" bát a před "někým" mít úctu. A máte vyhodit peníze za to, že vás vyslechne guru nebo psycholog? Nemám pocit, že by se konkrétně v našem ateistickém státě k sobě chovali lidé lépe. Ale, to byl jen takový povzdech, film je to naprosto skvělý a ve všem s P.K. souhlasím.

plakát

Bang Bang! (2014) 

No, já vím, že je to moc, ale to bylo tak blbý, až to bylo skvělý!

plakát

Besharam (2013) 

Jako rodinné setkání Kapoorovic famílie dobrý, ale jinak nic moc.

plakát

Wanted (2009) 

Tak on je i nehořlavej!