Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (45)

plakát

Kopie štěstí (2014) 

Zajímavé téma bohužel zůstalo nevyužito. Film ani úplně neví, co chce divákovi sdělit a tím i končí. Nad průměr ho vytahují pouze zamyšlení Číňanů o tom, kam vlastně směřují a čeho jsou schopni.

plakát

Dron - stačí stisknout spoušť (2014) 

Při mém pohledu ze vzdáleného bezpečí mi nikdo naplno nedošlo, jaké psychické následky může v lidech zanechat neustálé sledování z výšky. Bohužel se zdá, že toto ještě plně nedochází ani mnohým lidem, pro které je zmáčknutí jednoho tlačítka tak snadné. Zdrcující jak snadno se vzdáváme svobody, když jsme posedlí nějakou technologií. Že nejde o hru, ale o skutečné lidi na druhém konci světa, tento dokument připomíná víc než dobře.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Azogovo přimyšlené pronásledování trpaslíků mi vadilo už od minulého dílu a když se k tomu tentokrát přidaly i scény s Legolasem (a Tauriel k tomu), přemýšlel jsem, jak dolů s hodnocením zajdu. Pak však přišel ten okamžik, které pochyby roptýlil - Benedict Cumberbatch by si hvězdiček zasloužil i víc.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Nechce se mi ani věřit, že v Holywoodu vznikla tak skvělá komedie, jež si trefně utahuje z jejich vlastní filmové tvorby. Povinnost pro všechny znalé Star Tracku.

plakát

Gravitace (2013) 

Všechno jsou to úchvatné záběry, ale na plné hodnocení bohužel nestačí. U Cuaróna bych čekal ještě nějakou třešničku, něco "víc", to tu ale chybí. Děj se stane po perfektním začátku lehce předvídatelný a plyne bez velkých překvapení až do svého závěru, který ve mě zanechal méně, než bych si přál. Konec mě ničím zvlášť nezaujal, větší pointu jsem v něm nenalezl a to je velká škoda. Kdyby to bývali zkusili zhruba tak, jak navrhuje např. Flipper, byla by to jiná... Mimo Imax to snad ani nemá cenu vidět.

plakát

Agora (2009) 

Alejandro Amenábar opět dokázal, že je režisérská třída, jen si tak říkám, jak jeho filmy přijímají právě v takovém Španělsku... Film je zároveň velmi poučný - názorně ukazuje, jak může dojít k tomu, že nevzdělaná lůza zastaví lidský pokrok na 1000 let.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Chvíli mi trvalo přivyknout si na změnu schématu oproti minulým SG1 a SGA, nicméně právě tato skutečnost se mi začala postupem času líbit víc a víc, možná i s pozvolna stoupající kvalitou, když si tvůrci uvědomili, jakým směrem se chtějí ubírat.

plakát

Na lodi (2011) (seriál) odpad!

Další z početné řady seriálů, kde je drtivé většině účastníků ideálních 20-35 let a postavy se chovají jako naprostí blbci, aby se vůbec něco dělo.

plakát

Mary a Max (2009) 

Takto nějak si představuji opravdový animovaný film! Krásná hra s barvami (i když moc jich tu není), kvalitní příběh střídající šťastné a méně šťastné chvíle, žádné banální dialogy mimo realitu. Přesný opak Disneyovské produkce. Škoda, že takovéto filmy mívají cestu k divákovi obvykle trnitou.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Za dlouhou dobu film, kterému nemám co vytknout. Herecké výkony, hudba, scénář - vše na výši, do mého seznamu top filmů se ale dostal především díky závěru, když jsem zjistil, jak snadno jsem se nechal dějem filmu ukolébat...Velké plus též výkon Bena Kingsleyho. Prokletý ostrov by si bezesporu zasloužil větší uznání, než se mu dosud dostalo.