Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(43)

Obsahy(1)

Globální katastrofa v důsledku osudové nehody v Ženevě způsobí, že posádka a studenti na palubě školní lodi Severní hvězda zažijí největší dobrodružství v životě. Skupinka různorodých lidí se octne v izolaci a uvědomí si, že je odkázána pouze sama na sebe. Na plavidle, jež se stane jejich jediným domovem, se učí koexistovat v extrémních podmínkách... Třináctidílné španělské dobrodružství se natáčelo na otevřeném moři a na lodi ve skutečné velikosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

George8 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil úplně náhodně, když jsem tenkrát hledal něco, co bych si pustil. Tenhle španělský seriál mě ale opravdu dost překvapil. Pilot mě navnadil na další díly a ty další díly mě nezklamaly. Postavy - Gamboa a Ulises byly vynikající. Musím vřele pochválit španělský štáb, jak dobře to natočili, teda až na ten konec, který se mi až tak moc nelíbil. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělský seriál mě chytil už po pár dílech. Má to sice pár chyb a nejasností, které musí být jasné každému, ale i přes to jsem zvědavá na další série a hlavně na rozpletení zamotaných uzlů, kterých je požehnaně. Teď v polovině třetí série je jasné, že to bude všechno trochu jinak než se zpočátku zdálo a hlavně je tam víc a víc chyb, který mě rozčilujou a kterých si nejde nevšimnout, ale je obrovská škoda, že to utnuli tak nečekaně kvůli nízké sledovanosti, takže zůstalo spousta nevysvětlitelných událostí. Některé se sice v rychlosti v posledním díle vysvětlili, ale ne všechny a ještě se to u nás vysílalo ve zkrácené verzi, tzn. bez těch vysvětlení. Takže pokud někdo chtěl vidět těch 15 minut navíc, musel koukat na nedabovaný originál. ()

Reklama

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Tahle skupinka lidí mě okouzlila tak, jako to dokáže jen málo co a málo kdo. Vlastně je to vykradačka jiných seriálů a filmů, ale v úplně jiné dimenzi a z jiného pohledu. Polárka se stala mým druhým domovem a neskuetčně rád s nimi zažívám ty fascinující dobrodružství, sdílím s nimi emoce, poslouchám rady do vztahů a sleduji, jak se kdo páruje a rozchází. Pro mě tento seriál ve své kategori sci-fi dobrodružných seriálů předčil všechny ostatní existující seriály. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Španielom sa podarilo v minulosti natočiť viacero takýchto zaujímavých projektov, kde sa prelína výborná thrillerovo-mysteriózna línia s prvkami telenovely a tak človek nevie, ako to má nakoniec hodnotiť. Príkladom je napríklad Internát, ale aj tento seriál. Každá čas má 75-90 minút, no hlavne v prvej a čiastočne aj druhej sérii je minimálne polovica stopáže venovaná vzťahovým eskapádam hlavných postáv a to je dosť veľa. Na druhej stane prichádzajú rôzne záhady a postupné odhalenia, ktoré udržiavajú pozornosť diváka a nádej na excelentné zakončenie. Lenže po troch sériách sa dožijete trpkej príchuti. Seriál si nechal pootvorené dvierka pre prípadnú štvrtú sériu a osud 80% postáv je vám neznámy. Lenže žiadna štvrtá séria už nikdy neprišla. Z tohto hľadiska sa tak seriál ani neoplatí začať pozerať. K niektorým postavám si vytvoríte nejaké puto a všetko nakoniec vyfučí do stratena. EDIT: Vďaka pošte od užívateľa Kri-kri revidujem záverečné slová a zvyšujem hodnotenie o hviezdičku. Upozornil ma na to, že seriál nemá koniec len v českom dabingu, keďže réžia koniec nepochopiteľne vystrihla... Kto by bol teda sklamaný ako ja, môže si koniec postáv v španielskom origináli pozrieť tu ()

Kejdyna 

všechny recenze uživatele

Za mě plná palba! Sama jsem to nečekala, ale tenhle seriál mě vážně dostal. Zajímavá zápletka, dějové zvraty v každém díle, samozřejmě pořádná dávka španělských emocí (ale přijde mi, že to ještě drží na uzdě) a skvělý humor. Takový Lost říznutí Battlestar Galacticou. Trošku mi vadí, jak jsou díly dlouhé (je skoro nemožné zdolat sérii v krátkém časovém horizontu, ale zase si to aspoň vychutnám). Dobře se to vyvíjí, bohužel absence českých a bohužel i anglických titulek mi brání pustit se do 3.série. A přiznejme si to, ten Casas je fakticky kus :) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (4)

  • Seriál NA LODI, který v sobě spojuje prvky dobrodružství i tajemna, se natáčel na otevřeném moři na lodi, jež byla postavena ve skutečné velikosti - jako věrná replika španělského dvojstěžníku. Velkolepá výprava se projevila i v pečlivě zpracovaných interiérech lodi. Zrekonstruováno bylo vše - od strojovny, přes kajuty kapitána a studentů, po hernu, kuchyň a jídelnu. [Zdroj: AXN] (POMO)
  • V plánu bylo natočit i 4. sérii, vedení ovšem později oznámilo, že další pokračování seriálu ruší. (chaometic)
  • Původně měla mít druhá série 17 dílů, nakonec však byly poslední tři díly přesunuty do třetí série. (chaometic)

Reklama

Reklama