Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 046)

plakát

Modrá krev (2016) (seriál) 

Skvělý a přínosný seriál, kterým provází noblesní a příjemně vystupující František Kinský. Je potřeba divákům připomenout a nastínit české dějiny, prostřednictvím těch, jenž byli po čtyřicet let neprávem trestáni a perzekvováni. Potomci významných šlechtických rodů však nezahořkli a nosí dál svá všeobecně známá a nebojme se toho označení, přátelé, i slavná rodová příjmení. A právě v tom tkví jejich duchovní síla a výjimečnost.

plakát

Nadosmrti spolu (2018) 

Poslední útočiště lásky rodící se ve stínu hrozivé apokalypsy. Nikdy bych si nepomyslela, že mě u zombie žánru zasáhne taková vlna emocí (prostě romanťárna jak sviňa). Nadosmrti spolu je film velmi lidský a ještě víc dojemný. Antonio Tublén tedy umí zahrát na citovou strunu a to vše pod taktovkou maestra Mozarta.

plakát

Hotel (2004) 

Žena ženě rozumí. I s pouhými náznaky se dá vyděsit. Minimalistické a nikam nechvátající drama odehrávající se v takřka rodinném prostředí horského hotelu. Také okolní les ukrývá dávné tajemství, které ani v závěru není odhaleno. Pro mne však odhaleno bylo. I osamělé duše mají někde místo.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Ve filmech vydržím dost, ale Cronenbergův zvrácený orgasmus byl moc i na mě.

plakát

Neviňátka (2021) 

Emočně sopečný výbuch chladné Skandinávie ještě umocněný o fakt, že si autoři na tuto cestu, zvolna plynoucí do pekel, zvolili právě děti. ... Sluneční paprsky probleskují šedí sídliště a kdesi v útrobách budov se rodí čisté zlo. To zlo má tvář nevinnosti.

plakát

Nádherný listopad (1968) 

Po celý film jsem říkala manželovi: "To nedopadne dobře, tam poteče krev!" A ono to nějak vyšumělo do ztracena. Prostě se nekonala vražda, ale svatba. Musím tedy připustit, že šarmantní, vyzývavá a uhrančivá Gina Lollobrigida byla ve své době mokrý sen mnoha jinochů, takže režisér nemohl zvolit lepší adeptku na vilnou tetu Cettinu. Ovšem stále si stojím za tím, že tento film by si tu krvavou odplatu zasloužil.

plakát

Teddy (2020) 

Nevyrovnaný Teddy neví co se svým životem a tak osud rozhodne za něj. Horor to v pravém slova smyslu není, ale o to v tomhle příběhu nejde. Podstatou je, jakou měrou jsme schopni ovlivnit naše životní cesty, za horizont jen těžko dohlédneš. A jestli tato situace postihne inteligentního člověka, nebo zpruzeného hlupáka není tak podstatné, vlkodlačí hlad vždycky zvítězí.

plakát

Sladké sny (2016) 

Znám tu bolest která nikdy nezmizí a pochopitelně to ani nejde. Nechci si záměrně připomínat to co je nezvratné a stále tolik živé. Ovšem jsou situace, kdy se tomu nelze vyhnout a to je jedna z nich. Sladké sny jsou filmem velmi dojemným a niterným, filmem o životě, mateřské lásce, smrti a smíření. Neubránila jsem se slzám a věřím, že ta moje už je na místě, kde slova bolest a trápení neznají. "Maminko mám Tě v srdci."

plakát

Šťastný Lazzaro (2018) 

Štěstí má pro každého jinou příchuť. Lazzaro šťastný je a má tu nádhernou schopnost naučit to i ty druhé. Ohlédnout se za nelehkou minulostí a bez obav jít vstříc neznámé budoucnosti. Pro své nejbližší naivní prosťáček, ale i ti poslední z posledních dokážou změnit svět. Už jen tím, že jsou a mají radost z toho tu být. Lazzaro si však ten svůj kousek štěstí užil naplno a že ostatní tak zcela nerozpoznali jeho poslání, to už je jen a pouze na nich.