Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Životopisný

Poslední recenze (16)

plakát

Matka (1979) (TV film) 

Reaguji na recenzi Malenky.   Také si Švorcovou, kterou normálně vůbec nemusím, dodnes  pamatuji v této roli. Souhlas, bylo to skvělé. Škoda, že nelze stáhnout.   Bohužel nikde není ani záznam z divadelních her s Petrovickou  a  dnes divadla matku vůbec nedávají.

plakát

Vánoce u našich (2019) (seriál) 

Věčné návraty nemusí mít  jen  důstojná  klasika, tak se zkusme  nezlobit na norský seriál  Vánoce u našich, který nám může zpříjemnit adventní čas, že hlavní hrdinka Johanna vypadla rovnou  z oka Bridget Johnson.  Zdravotní sestřičku Johannu - norskou  Bridget  Johnson, spojuje  s její  britskou předchůdkyní  skutečně mnohé :   věk třiceti let, osobní stav - bez partnera a bez dětí, velmi slušná pracovní pozice  a její rodina, která se jeví jako ideální a tlačí na ni tvrdě , aby  se už konečně zařadila,  zabrala,  zakotvila …   to znamená, vdala se a měla děti.  První série je vtipná, roztomilá, dojemná a hlavně zábavná.  Zábavná,  zdůrazňuji, protože nesnáším výraz „odpočinková“.   Zde lehce odbočím a ptám se: Kde se vůbec vzal ten výraz „odpočinkový“  film nebo seriál, který je  pro mě v současné sobě většinou  synonymem  toho,  jemně řečeno,  méně kvalitního,   zejména v české  filmové produkci? Co je to  za  hodnocení, které ještě ke všemu  bývá umocněno  trapnou hláškou, že prý se „u toho nemusí přemýšlet“.?  Faktem je, že  přemýšlet se musí pořád  a úplně o všem, s tím nic nenaděláme.  Seriál  Vánoce u našich  patří mezi  jednoznačně lehké žánry a  je, jak jsem uvedla  paralelou k  Bridget Johnson.   Je  lehce romantický, dost  přehnaný a také trochu seversky  bizarní (to mám ráda), ale hlavně  vůbec, vůbec není  trapný. Přemýšlela jsem při něm  o některých, hlavně vztahových věcech, stejně  jako u těch „vážných filmů“ , možná i víc…

plakát

Temná dcera (2021) 

Na   filmové zpracování    románu   mé oblíbené  Eleny Ferrante jsem byla zvědavá.  Ten příběh, dál-li se to vůbec nazvat příběhem,  není lehké uchopit a k  pochopení skutečně není pro každého, jako konečně celá její tvorba. Olivia Colman v roli hlavní hrdinky byla pro mě nejdříve nemilým  překvapením, a to přestože si jí vážím a mám ji ráda.  Profesorka  Leda  ovšem podle knihy  vypadala  jinak…  Nebyla by to ale  Colman, aby svým hereckým mistrovstvím  za  chvíli zcela nezastínila  románovou postavu  a nestala se LEDOU jedinou.  Skvělá byla i Dakota Johnson jako  Ledino  mladší já. Takže kdo se  nenechá  se odradit nelichotivými a zjednodušenými  recenzemi, může si vychutnat sondu do duše  ženy,  jak ji umí spustit  Elena Ferrante  a Maggie Gyllenhaal.  V té hloubce  ovšem můžeme narazit i na  věci  temné a ztracené.  Podle mého názoru se jedná o případ,  kdy film se knize vyrovná, a to je pak za 5.

Poslední hodnocení (713)

Temný les (2020) (seriál)

16.04.2024

Úsvit (2023)

16.04.2024

Bastard (2023)

16.04.2024

Tancuj Matyldo (2023)

16.04.2024

Přišla v noci (2023)

16.04.2024

Na Chesilské pláži (2017)

16.04.2024

The Long Shadow (2023) (seriál)

22.03.2024

Za každou cenu (2016)

28.02.2024

Oppenheimer (2023)

28.02.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Hodnotit ano, ale slušně!

Chtěla bych vyjádřit svůj údiv nad tím, že tak renomovaná databáze jako je ČSDF, dovolí  některým svým hodnotitelům zveřejňování vulgarismů a někdy až šovinistických komentářů a bez milosti je  nevymaže, jako to dělá např. SeriálZone.. Podle mého názoru nemají takové komentáře na těchto stránkách co dělat.