Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry?
Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (324)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by asi co se týče žánru a strašidelnosti přebil jen syrový horor Járy Cimrmana  ,,O třinácti tchýních''! :-). Souhlasím s Verbalem. Na tom rumišti české současné kinematografie občas vyraší  mezi tím vším rádobykomediálním a romantickým bejlím hodně vzácná rostlinka a tou Přišla v noci bez pochyby je.  Simona Peková se svým vyhuleným chraplákem a takovým tím makeupem seniorek, který v posatě místo toho aby ženu zkrášlil zdůrazňuje její starost a mnohdy už i náběh na senilitu byla vybrána naprosto dokonale. On i ten zbytek herců byl super. Feťák Michal Kern, naprosto úchvatný ,,Kocour'' Kratina, hezounká a křehounká Annette Nesvadbová... prostě dokonalost. K tomu perfektní hudba, která drama jen podtrhuje svojí nepříjemností... Ačkoliv se příběh může zdát přitažený poněkud za vlasy a asi by šel možná od poloviny řešit jinak, věřím, že v určitých případech takovéto kukaččí mládě v podobě tchýně může nastat. A i situace, kdy si ona kukačka po počátečním přijetí začne dělat místo a pravdila v domácím hnízdě po svém. Skvělá byla ta počáteční enchápavost snachy proč je syn z příchodu matky tak na prášky. Výdyť je docela milá a je tu jen na jednu noc! ... :-). Tohle se moc povedlo a protože jsem si už dlouho takto u českého filmu napošmáknul, dávám o hvězdičku navíc. Takže za 5 obalovaných květáků! * * * * * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sedmdesát minut sem si Přišla v noci extrémně užíval. Simona Peková je jako matka na nezvané návštěvě naprosto skvělá a její divadelní herectví sem pasuje jak pr*el na hrnec. Zažít bych to sice úplně nechtěl, ale veškerá ta nenásilná manipulace je tu vtipná a mrazivá zároveň. Jenže pak přijde poslední čtvrthodinka, která se zvrhne v Aronofského Matku z Wishe, úplně tomu spadne řetěz a místo pointy jen vyšumí kamsi do ztracena. Celkem by mě zajímalo jestli to od pánů režisérů/scénáristů byl záměr a divák si to má nějak interpretovat a nebo jestli prostě jen nevěděli jak to celé pořádně uzavřít...80% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem nerozuměl těm vztahům, kdy syn sice má matku od začátku prokouknutou, ale přesto není schopný se jí zbavit, nebo odcizení ústřední dvojice. A moc moudrý jsem nebyl ani z konce. O horor se to pak jen velmi lehounce otře. A i když jsem to v pohodě dokoukal, nemám potřebu to vidět znova. Peková ovšem skvělá. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na konec. Tomáše Pavlíčka začínám žrát čím dál víc, Jana Vejnara znám málo, ovšem taky si jeho tvorbu doplním. Na tenhle film jsem se těšil jak malý kluk a jsem rád, že se mi podařilo sehnat lístky. Vtipný a dramatický snímek, od kterého jsem čekal něco trochu jiného, ale to vůbec nevadí. Míň se mi líbila snad jen lehce návodná hudba a otevřený konec, o kterém jsem si pak ale uvědomil, že do celého vyprávění sedne jak prdel na hrnec. Výborně!! [KVIFF 2023] ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ako prepáčte, ale prišlo mi to ako keby sa scenáristovi už nechcelo dorobiť záver a vysral sa na to. Jiři Rendl hral postavu, ktorá nemala gule a nevedela zo svojho bytu vyhodiť cudzého človeka a odišiel s tým, aj so ženou, že ho tam nechajú? To akosi nemá logiku. Keď sa už na to necítil, tak mal zavolať políciu a ta by ho z jeho bytu slušne napísané vyprevadila. Čo sa týkalo jeho mami, tak sa hovorí "odtiaľ potiaľ". Čo to je za človeka napriek tomu, že ide o svoju mamu, že nevie urobiť rázny zásadný krok a riskuje svoje manželstvo, bývanie proste všetko? Myslím si, že normálny človek by so svojou mamou aj 3krát urobil nevyhnutný krok a čudujem sa jeho žene čo všetko prekúsla. Ak by scenárista trošku zrealizoval film a dokončil záver, tak by to bol film hodný 4*+. Inač je to absurdita! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez podpory tradičních institucí za málo peněz převážně v pražském bytě jednoho z režisérů a na rodinné chatě. Natáčelo se 17 dní. (raininface)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama