Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Nadějný rok (2011) 

Miluju, miluju, miluju. Jsem těžce zaskočen, že jeden z mých nejoblíbenějších filmů je o ptáčkařích. Kdyby nebylo mého otce, asi bych o tomhle filmu ani nevěděl a kdyby mě neposadil vedle sebe a nedal mi popcorn do ruky, ani bych se na něj nepodíval. Ale prostě pecka. Jack Black je borec. Po tomhle filmu jsem si ho oblíbil. Miluju toho tlouštíka. Je mi jedno, kdoví jak to nemá velké hodnocení a že to není nějak extra bláznivá komedie, jak někdo mohl očekávat. Film má v sobě neskutečné kouzlo. Ani ho nedokážu popsat.

plakát

Jsem božská (2018) 

Nechce se mi psát nějaký vele dlouhý komentář k takovému sračkóznímu filmu, jako je tenhle. Naprosto špatně napsaný a nelogický scénář. Dvě hvězdičky dávám za dobrou myšlenku, že všechno je jenom o tom jak se cítíme a jak přemýšlíme a také za to jak se Renee snažila proběhnout tím plátnem a pak si vyrýpávala šušně, když si myslela, že jí její zarostlý boy nevidí. Hodně mi to připomnělo moji bývalku a bylo mi to něčím sympatické.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Jsem asi hodně velká citlivka. Kap jedna slzička a kap druhá slzička a následující další slzička. Ale jako já nevím, prostě ten film byl tak cíleně vypočítavý. Ano, ano, bílý jsou opět ti největší zmrdi a černí jsou chudinky. Bože. Proč. Ač to v té době třebas bylo tak, jak o tom vypovídá tenhle film, v dnešní době mi přijde, že se tyhle role obrací a za chvíli tu budeme mít koncentráky pro árijce, kteří budou černým obyvatelstvem (nedejbože, když je někdo nazve negry) stejně tak utlačovaní, jak ve staré průlomové USA dnes ublížení afroameričané. Jako jo, když se retrospektivně zaměřím na ta léta, je mi jich určitým způsobem líto. Ale každopádně, film má své jasné kvality. Promáčel jsem kapesníček a dávám plný počet, jelikož filmu konec konců nemám pořádně co vytknout. Snad jen kromě jasně vyhraněné čáry zlo (bílý) x dobro (černí). Teď jen doufám, že mě nikdo neobviní z rasismu a já za to třebas půjdu do vězení. :) Užívejte životy.

plakát

Hany (2014) 

Nápad je totálně peckozní (myslím tím osudy lidí z jedné ulice či hospody na jeden záběr). Chvílemi jsem si připadal, jako kdybych opravdu seděl mezi nimi, velice realistické. Básník Egon topový. Ale takhle ten film posrat tím čůrákem co furt dokolečka jenom patlal samý hovna - nějaký ten drogový dealer a završení jeho čůráctví velkou kalbou, kde se ohromně předvedl, to je strašný a ubírám za to dvě hvězdičky. Konečná scéna v tom okně - paráda, ale film měl být tak o půl hodiny kratší. Asi by nejlepší bylo, kdyby to ukončili tak, že do hospody vběhnou vandalové (bohužel film nepodal vysvětlení, co tam dělali) a všichni by tam pochcípali, mělo by to daleko lepší efekt. Fakt. Kdyby nebylo té poslední půl čurácké hodiny, dal bych plný počet.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Ať si Eddiho klidně nazývají retardem, ať si ho nazývají autistickým bláznem, mně je to fuk, pro mě je to hrdina. Jeho příběh v sobě skrývá většího kouzla, než jakýkoliv jiný příběh. Napjaté emoce a i přesto, že člověk ví, jak příběh dopadne, do poslední chvíle nedutá. Jen tak dál Eddie! Eddie překonal sám sebe a Eddie překonal i ty největší borce co tu kdy byli. I když ke sportu zrovna neinklinuji, je to můj hrdina. Film mi byl dost sympatický, ale ne protože by to byl nějaký filmařský skvost nebo oplýval nějakými super vlastnostmi. Ve zkratce Taron Egerton mi borce Eddiho natolik připodobnil, že jsem z toho celý paf. Právě jsem se dokoukal na nějakém přiblblém kanálu primy, ale film rozhodně přiblblý nebyl, tedy až na přiblblého Eddiho, který zůstane na vždy jako symbol čistého hrdinství v mém srdci. Čtyři hvězdy, čtyři ale to vše jenom za Egertona a za ztvárnění filmu o orlíkovi.

plakát

Notting Hill (1999) 

Vzhledem k tomu, že jsem se na tenhle film musel podívat se svojí matkou (pro její potěšení), musím hodnotit docela skepticky. Tak za prvé, nechápu co všichni na té Julii Roberts vidí, jako nic proti, ale znám daleko krásnější herečky jako třeba Uma Thurman, která je pro mě totální srdcovka, ale tahle pretty woman mi bez kudrlinek a zrzavé hřívy nepřijde ani trochu pretty (proto nechápu, proč jsou z ní všichni tak podělaní). Hugh Grant perfektní jako vždy...nevím, film se mi až na pár momentů moc nelíbil. Například opilecké zpívání "Bloo moon" bylo super, za to jsem třeba nepochopil tu scénu, jak stáli fotografové u toho domu. Chování postav v tom konkrétní bodě mi přišlo docela nelogické, ale tak budiž. Jako slaďárna jak Brno, ale protože moji maminku tenhle film uspokojil, dávám plný počet.