Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (251)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

No hrůza, jako ta hlavní představitelka, ne film, ten je docela slušný, především první půlka baví, pak to začne už nudit a konec byl docela trapný. Bral bych to jako takovou parodii, holka se toho fakt nebojí, 30kg nadváha, špeky na břichu, dvojitá brada a stoupne si vedle Emily Ratajkowski - no sranda, ale jak říkám tohle nemůže vydržet celý film, postupně se sranda změní v trapas. Kdo už je unavený z hollywoodských dokonalých herců a chce si trochu spravit sebevědomí bez návštěvy psychiatra, tak tohle je ten film. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ptákovina, které bych nedal méně než 1 hvězdičku, nicméně jsem byl dost příjemně překvapen. Oceňuji formu, jak byl celý příběh pojmout a vyprávěn, několikrát jsem se od srdce zasmál, hlavně v první polovině. herecký výkon Schumer byl úctyhodný, na fakt, že moc nikde nehrála. Škoda jen, že humornější část po půlce skončila a začal se příběh ubírat vážnějším tónem, což mu až tak moc nesedělo. Přes to mohu překvapivě doporučit. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Rovina společenské kritiky je něco, co v tomhle filmu nefunguje, přestože to něj má být opřené. Ovšem Amy Schumer je tu vlastně celkem fajn. Rozhodně lepší než její laciné a vulgární stand-upy (Leather Special, Growing) a vlastně i lepší než Trainwreck taktéž opřená o oplzlosti. Takhle to vlastně funguje jako obstojná americká komedie držící se na průměru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je lepší být plnějších tvarů, ale nohama na zemi, nebo ideálem z časopisů a sociálních sítí s hlavou někde v oblacích? Nebo je to vlastně úplně jedno? U Amy Schumer jde spíš než o kila o nízké sebevědomí. Stačí velké přání (po sledování Velkého Toma Hankse v televizi) a pád na hlavu. Námět, kterak všichni ostatní žádnou změnu u hlavní hrdinky nepozorují, je docela fajn. Jenže zbytek dře. Ano, ona se začne prodávat (získá práci snů) a nebojí se ani opačného pohlaví (dosud byla single), jenže pochopitelně začne ztrácet vlastní osobnost, což se nejbližšímu okolí nelíbí. Smyslem má být, že na konci přijme samu sebe bez ohledu na fyzické nedostatky. Protože je chytrá a zábavná. Jenže výsledek chytrý ani zábavný není. A vlastně je zoufale falešný aneb pokud vypadáš zhruba jako Amy, která rozhodně není ošklivá, tak se raději zavři někde ve sklepě. Na mnohými zmiňovanou Bridget Jones to rozhodně nemá, protože ta byla mnohem autentičtější. Zatímco Schumer hraje velmi slušně (ač na humor scénáristé zapomněli), obsazení Michelle Williams jsem nějak nepochopil. Ve výsledku mdlý průměr a trochu střelba do vlastních řad. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie pro ženy, která ženám podsouvá, že nejsou krásné nebo žádoucí jen proto, že nevypadají jako supermodelky na obálkách pánských magazínů. Místo toho, aby snímek bojoval proti institucionalizovanému ideálu krásy a předával divačkám sdělení, že na povrchním vzhledu až tolik nezáleží, tak jim říká pravý opak. Nejprve jim vsune myšlenku, že by se měly cítit špatně, pokud vypadají alespoň trochu podobně jako hlavní hrdinka (přičemž ale Amy Schumer rozhodně není nějaká ošklivka), a pak je zahrne situacemi, v nichž je opakovaně prezentováno, že každá žena, která nevypadá jako modelka z reklamy, je tlustá a ošklivá. Vrcholem je závěr, v němž hlavní hrdinka sice má motivační proslov před spoustou jiných žen o tom, že všechny ženy jsou krásné takové, jaké jsou, ale má ho jen kvůli tomu, aby tím udělala reklamu nové sérii cenově dostupné kosmetiky. Ani to na komedii není moc vtipné - bodejť by ne, když veškerý děj je založen na jednom jediném vtipu. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • V 40. minúte prichádza na recepciu dáma, ktorej Renee (Amy Schumer) podáva fľašu s vodou a dáva do nej slamku. V ďalšom zábere slamka vo fľaši chýba a v nasledujúcom je opäť späť. (Johnny.ARN)
  • Plakát na akci během závěrečného projevu Renee (Amy Schumer) nese název „Oslava 50 let krásy“. Je na něm vyobrazena slavná fotografie Lauren Hutton (která hraje Lilly Leclair) z roku 1974. (LUKICKK)
  • V květnu 2017 získala společnost STX Entertainment na filmovém festivalu v Cannes práva na britskou a domácí distribuci za přibližně 15 milionů amerických dolarů. (griph)

Reklama

Reklama