Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (269)

plakát

Zlaté opojení (1925) 

Dle mého filmu ublížila restaurovaná verze z roku 1942. Byl-li to původně němý film, měl tak i zůstat - včetně obrazových titulků. Film je z roku 1925, kdy byl film ještě němý. Nevím, proč Chaplina v roce 1942 napadlo zrovna tento film předělat tak blbě. Proč tedy totéž neprovedl i s ostatními svými filmy? Ale bohudík za to, zničil by tím i je. Mnohem zajímavější by bylo shlédnout tu původní verzi, ale na DVD je k dispozici jen ta režisérská :-( Jinak je to standardní chaplinovská podívaná.

plakát

Psí život (1918) 

Ne že by to bylo k popukání po celou dobu, ale za několik geniálních scén, které patří snad k vrcholům němé grotesky, nemůžu než hodnotit nejvýše. Teď, když už jsem viděl téměř vše od Chaplina, je Psí život u mne na prvním místě.

plakát

Chaplin strážcem veřejného pořádku (1917) 

Ne až tak k popukání, už se tady projevuje pozdější Chaplinova tendence nevidět svět tak růžově. A proč je tady uvedeno, že dílko má pouze 19 minut délku? Já mám teda doma DVD, kde stopáž činila asi nějakých 26 minut. Že by byly dvě různé verze téhož?

plakát

Kid (1921) 

Co mi tam nesedlo a co snížilo tu jednu hvězdu, byla snová vize na konci filmu. Ale budiž. Taky jsem se uklidnil, když jsem zde na ČSFD zjistil, že hudba je originální Chaplinova. Protože i když byla pěkná, tak mi dost vadila. Proč (PROČ?) musí být neustále všude hudba? Němý film bych nechal bez hudby. Příště si asi Kida pustím opravdu bez té hudby. A vůbec bych asi zakázal hudbu ve filmech obecně - s dvěma výjimkami: čisté muzikály a filmy, kde hudba je součástí děje (např. někdo hraje na klavír, ve filmu je nějaké hudební vystoupení atd.).

plakát

Chaplin v lázních (1917) 

Na němých groteskách, a zvláště Chaplinových, je fascinující, že se u nich člověk dokáže zasmát i po 100 letech od jejich vzniku. I v době, kdy už je zhýčkaný vším, co za svůj život viděl v televizi a je stále náročnější divák, který se s lecčíms nespokojí. Zub času tyhle skvosty ještě dlouho nenahlodá.

plakát

Akta X - Můj boj 4 (2018) (epizoda) 

Závěrečná epizoda vcelku ušla, pár věcí se vyjasnilo, ale přesto doufám, že už nikdy žádná Akta X nebudou a že Chris Carter už přestane psát!

plakát

Dej si pohov, kámoši 2 (1995) 

Asi budu výjimka, ale původní film mne moc nechytal a ani mi nepřišel kdovíjak vtipný. Zato ve dvojce se to pěkně rozjelo a smála se i moje 80letá maminka, které jsem to pustil, a to se jinak na americké filmy nedívá.

plakát

Akta X - Sledující (2018) (epizoda) 

Do Akt X se toto téma nehodí, ale jako satira na přetechnizovaný svět výborné!

plakát

Akta X - Ghouli (2018) (epizoda) 

I přes určité zlepšení (zvl. ve srovnání s předchozí příšernou epizodou) se nemůžu dočkat, až shlédnu zbývajících 5 dílů a celý seriál se uzavře. Už jsem se rozhodl. Pak se budu dívat na 100 let staré němé grotesky Chaplina, které svou kvalitou celá nejnovější Akta X hodně přebíjejí :D :D :D

plakát

Akta X - Počkat, cože? (2018) (epizoda) 

Po jednom (JEDNOM!) jediném slušném díle (navíc po dlouhé době) opět šok. Parodické díly jsem nikdy neměl rád, ale tohle bylo tak neskutečně stupidní, že nechápu, jak v tom ti herci vůbec mohli hrát a nestydět se za to. A ještě za to brát peníze (pochybuju, že to natočili zadarmo). Odpad nedávám jen z toho důvodu, že to bylo tak neskutečně blbé, že jsem se dvakrát i zasmál. Po dnešku už mne bude stát velké přemáhání pustit si ještě zbylých 6 dílů, ať to mám teda komplet.