Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (97)

plakát

Gundam: Sirotci s železnou krví (2015) (seriál) 

Já chtěl tenhle seriál mít rád a strašně se mi líbí ten námět, tématika, animace, hudba, ozvučení, ale prostě mě naštvala jedna jediná věc a to pedofilní vztahy, takže si to dovolím nedokoukat, i když je jinak zbytek děje určitě velice kvalitní. Vysoce postavený pán, co je starý kolem 20ti až 30ti si má vzít malou holku, které má být kolem devíti let a nijak zvlášť to neřeší, natož jeho kamarád, který je její bratr. Máme tady holku, které má být údajně tak 14 a je zamilovaná do o rok staršího kluka, ale kdybych reálně nevěděl z netu kolik je jí let, tak bych ji vzhledově tipnul třeba ještě tak o pět let mladší. Když jsem si tohohle v seriálu všimnul, a že toho si fakt nejde nevšimnout, tak jsem začal být velice skeptický vůči tomu, co se bude dít a netrvalo to dlouho než jsem si začal ze zvědavosti googlit, co bude dál a zjistil jsem, že nějaké takové kraviny se přeci jen budou dít, i když jich možná bude poskrovnu. Jinak se mi Sirotci s železnou krví docela líbili a líbilo se mi jak ty bitvy nejsou žádná sranda a pořád jim hrozí smrt, když udělají byť jen malou chybu a také musí myslet na to, že po nich pořádně někdo jde, takže si musí sehnat věrné spojence a také jsou to děcka, co to nemají lehké už od narození a umí sice bojovat, ale vůbec neabsolvovaly školu, takže neumí ani pořádně číst a psát, jenže oni ten seriál zkrátka potřebují kazit tím, že tam budou cpát pedofilní vztahy a už to mi umí způsobit znechucení. Jestli se pokouší napodobit Hru o trůny, kde to ale aspoň dává svým zvráceným způsobem smysl, tak jim to fakt nejde. Doufám, že v ostatních Gundamech se nic podobné neděje. Ve dvanácti letech bych to asi neřešil a přešel to, ale dnes to fakt nedokážu ignorovat.

plakát

House of the Dead (2003) 

Bloodrayne, která je taky od Bolla, jsem si ještě celkem užil a dokoukal až do konce. Tohle se mi ale dokoukávat nechce. Já končím na 30té minutě. A to jsem si dal pivo, takže jsem čekal, že mě to bude aspoň bavit pod vlivem alkoholu. Ty prostřihy se záběry ze hry jsou tam jako jen pro parádu nebo co? :D Uwe Boll možná měl raději režírovat porno, protože jsem zatím neměl možnost v normálním filmu vidět během půl hodiny tolik záběrů na odhalená ňadra nebo muchlování.

plakát

ChäoS;HEAd (2008) (seriál) 

Pamatuji si z toho jenom toho debilního hlavního protagonistu, který mne uměl leda tak srát svým chováním a taky si z toho pamatuji ještě nějaké další pitomosti, ale dokoukávat to nebudu. Hodnotit taky nebudu, už jen na základě obsahu pro mě nemá smysl se na to dívat.

plakát

Initial D (1998) (seriál) 

Initial D: First Stage je velmi rozporuplné anime. Jeho manga předlohu jsem nezkoušel číst, takže nevím jaké je tempo v ní, ale tady se tempo táhne neskutečně pomalu a člověk jako já má z toho pocit, že některých prvků ve scénáři či charakterů by bylo lepší se zbavit, prostě je zrušit, vyškrtat. Anebo na nich zapracovat, protože jsou hlavně ze začátku toporné a unavující. Kdyby byl seriál třeba delší a autor předlohy na postavách fakt zapracoval, aby nebyly tupé, tak bych si ani nevšiml, že je na svou délku před samotnými závody roztahaný a to nemluvím o tom, že se před závěrečným závodem odehraje ještě jeden, který mi přišel dějově naprosto zbytečný. A když už jsme u závodů, tak ty samotné jsou od závodu s přilepenou rukou na volant docela zábavné, ale ty předtím + ten předposlední jsou absolutně o ničem. Animace je škatulka sama pro sebe, zastaralost či v některých scénách ohyzdně nakreslené ústa tomu trošku ubližují, + někomu mohou vadit 3D modely aut, ale řek bych, že ta auta jsou ještě v pohodě. Někdo může samozřejmě argumentovat, že animák není jen o animaci, jenže je to animovaný, takže na té animaci to prostě stojí. Hudba je řekněme fajn. Po poslední epizodě i váhám, že se někdy podívám na Second Stage, ale nevím za jak dlouho a zda na to někdy budu vůbec mít chuť.

plakát

Initial D Fourth Stage (2004) (seriál) 

VAROVÁNÍ, TENTO KOMENTÁŘ OPĚT MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY: Vím, byly to jen čtyři díly, ale za to se zase jedná o sérii čtyřiadvaceti epizod a vzhledem k tomu, jaký problém jsem měl se sledováním předchozích sérií s výjimkou třetího stage, který je film a ještě k tomu docela zábavný, tak se mi to dokoukávat opravdu nechce. První dvě epizody byly o tom, jak "Projekt D" jde závodit s nějakým dalším týmem plným generických a nezajímavých postav a ty další dvě jsou zase o tom samém a bez ničeho navíc? Žádná zajímavější zápletka, prostě jenom Takumi jede zase nakopat prdel nějakému random protivníkovi? Na to sere pes. U čtvrté epizody jsem už vyloženě usínal a při náhodném probuzení ji popřetáčel, takže opravdu nemám potřebu to sledovat dále, ale když nad tím zase tak přemýšlím, tak jako pohádka před spaním to nemusí být špatné.

plakát

Initial D: Second Stage (1999) (seriál) 

VAROVÁNÍ, TENHLE KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY: Čím začít? Vizuálně je to lepší než první série, ale to tempo je tu v první polovině výrazně horší a kvůli tomu jsem to málem nedokoukal. První polovina jako taková je vlastně stejná jako ta z první série. Začíná to samozřejmě tím, že do Akiny přijde zase nějaký závodnický tým, který chce zas všechny porazit a dokázat, že vůbec nemá dlouhé vedení. Abych vysvětlil problém tempa, tak si tedy představte, že vám určité postavy na začátku řeknou něco důležitého, co se musí stát a vy pak několik epizod čekáte, až se to stane a jestli se to teda vůbec stane, přičemž asi čekáte, že se to stane, když se přitom ty postavy tváří velice vážně a chytře, což prostě není příjemné u série o pouhých 13ti epizodách, které všechny mají stejnou stopáž o míň jak půlhodině, čili je to opravdu sprostě roztahané, ale to bych teoreticky dal za vinu autorovi mangy, ačkoliv jsem ji sám nikdy nečetl, takže vlastně nevím jaké tempo má předloha. Je pěkné, že jsou zde pravdivé fakty o autech a vše je v podstatě velmi blízké realitě a závody jsou krásně popsané, ale chtělo by to taky zapracovat na ději, protože ten je asi tak zajímavý jako hodiny fyziky ve škole. Naštěstí druhá polovina jako by představovala to lepší z první série a to, co se v ní děje je už zase o něco zajímavější, ačkoliv stále tu je hodně věcí, které by se daly a měly zlepšit. Ve výsledku z toho mám stejný pocit, jako ze série první a to ten, že budu muset vyzkoušet zbytek, abych se rozhodl, zda to chci vidět až do konce.

plakát

Initial D: Third Stage (2001) 

KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!: Proč to sakra nemohlo být takové už předtím? Možná Initial D spíše mělo od začátku být série celovečerních filmů? Tady se to konečně i díky tomu, že se jedná o celovečerní film vylepšilo i vizuálně, sice se vrátila jednodušší stylizace z první série, ale díky lepší animaci se na to dá dívat a ty ksichty už jsou na celkem OK úrovni, no a co si budem, proč by to taky nevypadalo lépe, když se toho i ujalo pravděpodobně lepší studio? Je to konečně zábavnější, akčnější a nápaditější. Příběhově je to sice dost o ničem, protože celý ten film je o tom, že se Takumi rozhoduje nad tím, zda se připojit do závodnického týmu, který chce složit starý známý Takahaši Rjósuke, ale dějí se tu zajímavé věci a konečně jako by některé postavy začaly být trochu víc uvěřitelné. Takže fajn, jde se na to, Initial D se ponasnažím dokoukat, i když se bojím, aby se to zase pokračováním v podobě Fourth Stage zase neposlalo do pytle.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Ježek Sonic je v podstatě jen další z řad obyčejných pohádek. Kdyby mi bylo sedm let, nebo jsem se aspoň dokázal mentalitou do svých dětských let vrátit, tak bych si to asi užil víc a možná bych se i nějakým těm vtipům pořádně zasmál než abych se tomu jen tupě uchechtl. Jim Carrey hraje jako ve většině komedií, kde se objevuje, svou typickou roli takového toho "šoumena" a začíná s tím být trochu nudný, když je k tomu všemu jeho záporná role taková obyčejná a ne úplně výrazná. Ve výsledku je Ježek Sonic průměrná pohádka, nic světoborného krom toho, že se jedná snad o prvního hranou adaptaci této populární videoherní značky nenabídne.

plakát

John Wick (2014) 

Keanu Reeves jako pomstychtivý zabiják ve výslužbě. Zabít někomu jeho oblíbeného psího mazlíčka a ukrást mu jeho drahé auto je jako spáchat sebevraždu, tedy aspoň pokud tohle provedete Johnu Wickovi. Téhle Baby Jagy se totiž zkrátka nezbavíš, ať už zkusíš cokoliv a snažíš se co nejvíc to jde, ba dokonce ho nasereš ještě víc. Všechny čtyři filmy jsou skvělé, ačkoliv už u toho třetího se projevuje typické klišé známé jako plot armor, které zde není zrovna kvalitně zpracované a tvůrci se to moc ani nesnaží zakrýt, ale to nemění nic na tom, že jsou všechny díly prostě bravurně zpracované.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Ale jo, já ty tvůrce vezmu na milost, tedy abych vysvětlil proč jsem uvažoval nad horším hodnocením, tak jde o to, že nám tady z obyčejného výborně cvičeného chlápka dělají superhrdinu, který třeba přežije to, že ho snad desetkrát nabrali autem a také další labužárny, ale ano já jim to odpustím, protože ono to je tak výborně natočené a ještě lépe zakončené a celkově je to fakt zábavný a napínavý film, který překvapivě občas dovede být i vtipný (hlavně Mr. Nobody se svým německým ovčákem). Asi bych si jen přál, aby raději ten pátý film netočili a jako on to sice může taky být zase vesměs dobře natočený film, ale přitom jak skončila tady čtyřka si ani sequel nedokážu představit a taky by se tam mohly dít ještě větší hovadiny, který už by mohly popírat jakoukoliv logiku a fyziku, ale za to bych se rád podíval na nějakou další tvorbu ze světa Johna Wicka, akorát už tedy bez Johna, protože jeho příběh už pro mě skončil tady.