Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (169)

plakát

After: Polibek (2019) 

No jo, my jsme měli Harlekýnky, další generace mají Annu Todd ;o) Je to něco mezi Twilight ságou a 50 shades. U tohodle jsem si obzvlášť nejprve chtěla přečíst první díl, než uvidím film. A opět se mi potvrdilo, že to byl dobrý nápad. Kvůli stopáži se ne všechno podařilo dostat na plátno. U pár věcí se scénáristka rozhodla apriori o změnu. Nejenom že pozměnila určitou časovou dějovou linku, z Tristana udělala "Tristanu", aby se do děje dostal pár stejného pohlaví pro "vyváženost". S tím vším se srovnám. Na všechny představitele se dívá dobře, Innana Sarkis by z fleku mohla dělat dublerku Mile Kunis (neskonalá podoba). Rozhodně nehrozí, že by se dohadovali zastánci a odpůrci obsazených protagonistů tak, jako u 50 shades. Josephine mi v roli Tessy nevadila, působila po zkušené Selmě Blair na svůj věk herecky vyspělá a uvěřitelná. Hero jako Hardin byl uhrančivý, ovšem bohužel mu jeho trauma nevěřím (ale nutno přiznat, že v tom mu ani moc nepomohl scénář a střih). musela bych ho vidět v dalším díle a třeba s časovým odstupem, abych viděla, jestli Hero neměl možnost se projevit nebo to prostě herecky nedává, popřípadě, jestli herecky roste a zlepšuje se. Mně pardoxně nejvíc vadilo, že mu chyběly piercingy a měl mít potetované celé břicho a záda čisté, ale jakoby MUA neměli při přípravách už čas a prostě to jakože nějak nalíčí, a tak vybrali pár tetování a rozprskli je po trupu... No na rozdíl od 50 shades film vidět znova nemusím, ale další díly si ze zvědavosti přečtu ;o)

plakát

Agent Hamilton - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Ou..... tohle bolí. Tak jsem se těšila. S Jakobem jsem osobně pracovala už na pěti projektech a vím, že je to dříč, hraje skvěle, ale tohle se asi mine účinkem. Hlavně to přisuzuji tomu, že všichni už mají takových témat plné zuby, denně jsme tím krmeni, denně se takové věci stávají reálně po celém světě. A už nějak na to nemám žaludek ani v té artformě. Je mi to líto už kvůli Jakobovi.

plakát

Alfa (2018) 

Děj zasazen do Evropy před 20 000 lety. Do dob, kdy lidé měli před přírodou respekt, lovili pro přežití a spoléhali se jen a jen na sebe, svůj um, ruční schopnosti jak rozdělat oheň atd atp. Příběh o přežití, důvěře, zákonu přírody, silné vůli, silných kořenech a přátelství na život a na smrt, v tomto případě na životů 7 (jen se podívejte na film ;o) ).

plakát

Anthropoid (2016) 

Je velmi dobře, že se tento hrdinský příběh dostal do celosvětového povědomí. Napětí mě udrželo na židli po celou dobu, krásně rozpracovaný scénář. Je vidět, že Sean na tom pracoval spoustu let - od první myšlenky k realizaci trvalo dlouhých 15 let. Výběr herců - naprosto chápu, že byli obsazeni zahraniční herci. Apriori mi ani Cillian ani Jamie nevadil, jelikož mě styl obou baví. A Jamie svou rolí psychopatického sériového vraha ve skvělém seriálu The Fall prokázal, že to není pouze "ten z odstínů". Naopak jsem byla v očekávání, jak se zhostí role. Nemusíme se stydět, příběh má úroveň, stylizaci anglického jazyka taktéž chápu, i když po pravdě mně by jako překladatelce ani nevadilo, že zahraniční herci třeba mluví anglicky a čeští česky protože vím, jak je těžké stylizovat různé jazyky do daných reálií. Zažít reálně zavřenou Resslovu ulici a reálné střílení na kostel byl jeden z mých nejsilnějších zážitků. Jinak ale - Aňa Geislerová - jako vážně? To opravdu nemáme jiné herečky? Nedaří se mi odprostit od pocitu, který jsem měla na place a i z plátna, kdy chemie mezi Cillianem a Aňou vůbec nefungovala a nutno podotknout, že Cillian za to nemohl. Čistě z praktického hlediska jsem se za Aňu musela stydět. Cillian procházel do svého green roomu přes naše zázemí a byl naprosto fajnový, příjemný a jako člověk velmi skromný a viditelně pokorně přijal roli Jozefa Gabčíka. A tématicky si k psaní komentáře pouštím Cilliana jako DJe na britském rádiu, jak ten hoch válí a vzpomínám na natáčení a myslím na naše hochy hrdinský.....

plakát

Arnold - 3. díl: Američan (2023) (epizoda) 

Sice Arnolda Sylvester nakonec jako Král Tulsa převálcovává, ovšem toto je velmi povedená rekapitulační minisérie. V posledních letech Arnoldovi pokora sluší oproti jeho dřívějšímu frackovitému frajerkovství na facku. Ovšem to, co dokázal mu již odpárat nelze a proto velký respekt. PS: navíc tu na konci zazní stejná verze Heroes jako v Jojo Rabbit!