Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (221)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Argylle se s obří nadsázkou vysmívá špionážním a akčním filmům i jejich klišé, tím že vše tohle předvádí na drogách a já to naprosto žeru. Naposledy jsem se takto smál a bavil nad Fast X. Sam Rockwell to neuvěřitelně táhne nahoru svým charismatem a komediálním načasováním. Akční scény jsou neuvěřitelně nápaditý i střelený a je radost je sledovat, jejich postupná gradace do větší šílenosti mě neustále odzbrojovala. Škoda, že Bryce Dallas Howard tak dobře nefunguje v druhé poloze její postavy. Navíc je to delší než by mělo být a v prostředku to trochu ztrácí grády, nápady a lehce se to táhne. Naštěstí to finále kompletně vynahradí. Unikátní tvůrčí vize, která mě nepřestávala překvapovat svoji střeleností a nápady. Ani to slabší CGI pro mě nebylo překážkou, když se to nebere vážně, tak to pro mě imerzi nerozbíjí. Přijde mi šilené, že tenhle film někteří komentující berou vážně... jak se to jako stalo? To už nestačí ani mrkající herci a kočka přímo do kamery na diváka? Nechcete příště radši od uvaděče, aby vám vysvětlil žánr a náladu filmu? ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu a řeknu, že jsem se výborně bavil. Nevím jestli to bylo tím, že jsem měl přesně tu správnou náladu na pro mozek nenáročnou zábavu, nebo mám jednoduše pro Vaughna slabost a jeho styl mi sedí. Upřímně jsem úplně nečekal do čeho jdu, (záměrně) jsem neviděl ani trailer a spojení Vaughn a Cavill a spol. mi naprosto stačilo. Jaké né úplně milé překvapení pak bylo, když jsem zjistil, že Jindra není hlavní postava. Jenže nástup Rockwella neměl chybu a i BDH (dokud to teda byla ta roztomilá zrzka), která nepatří mezi mé favoritky, byla fajn. Klasicky přehnaný Vaughn pak servíruje jednu akční sekvenci za druhou a ač je místy green screen znát, nějak mi to nevadilo. Humoru je zde hodně, někdy je vynikající, někdy zase trochu drhne, ale všehovšudy je dost slušný. Tenhle žánr má (alespoň co se mě týká) jednu obrovskou výhodu - pokud si všimnu logických nesmyslů a obecně sraček, tak mi to tu téměř nevadí - což je ve výsledku obrovský rozdíl oproti filmům, které se berou vážně a nelogičnosti pak bijí do očí. Rockwell při jakékoliv akci a duhové kouřové granáty jsou radostí pro oči a duši a vrací mě skoro 15 let zpět, kdy jsem poprvé viděl Kick-Ass. ()

Reklama

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn je hračička. V tomto případě se rozhodl, že si zkusí vyhrát s počtem zvratů a odhalení, které lze nařachat do jednoho filmu tak, aby byl co nejzábavnější. A těžce selhal. Trailery u Argyllea klamaly tělem, pokud jste se tedy těšily na prolínání špionážního světa v knize a reality, dočkáte se ho v požehnané míře pouze v první části filmu. Pak se ale objeví první zvrat. A pak další. A ještě jeden. Už ani nevím, kolik jich bylo, postupně jsem to totiž přestal sledovat a jen se vykuleně doprošoval, ať je to aspoň zábavné, když už je to blbé. Jenže i tady špionážní komedie selhává, přestože sází na klasické vaughnovské bitky s chytlavou hudbou. Celé to totiž vypadá strašně hnusně. Dlouho jsem neviděl film, který by v naprosto každé scéně působil takhle uměle. Některé akční scény mi evokovaly příchod Krále Škorpióna ve druhé Mumii, jak byly otřesné a směšné. Jde navíc o jeden z těch filmů, u nějž si říkáte, že teď už určitě skončí, jen aby rozjel další nesmyslnou linku a přidal další vyumělkovaný zvrat. 138 minut na uvolněnou akční špionážní komedii není úplně vhodná cifra. Ani ten Sam Rockwell to nezachrání, byť se hodně snaží. Tohle se těžce nepovedlo. Aspoň hudbu to má ale pěknou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak im treba, že im to prepadlo. Slúbiť divákom sexi film s Lipou a Cavillom, a dať im tlstú Howardku a Rockwella (ktorý nemá čo hrať), to nepatrí medzi úplne obhájiteľné odrby. Na mňa to už po recenziách dopad nemalo, takže som úplne sklamaný nebol (navyše Cavill je tam nakoniec celkom dosť). Lenže ten trailer som videl na každom filme, na ktorom som bol za posledný polrok v kine, a prvú hodinu som vlastne len sledoval jeho rozšírenú verziu. Po pointe sa to paradoxne ešte zhoršilo. Nekonečné naťahovanie deja a vrstvenie všemozných stupidít z toho spravili zameniteľnú kingsmanovskú nudu, a ja začínam rozumieť názorom, že Vaughn zabil vlastný potenciál desiatimi rokmi v priemerných pseudobondovkách, miesto tvorby … čohokoľvek iného. Išli mu rovnako super gangsterky, rozprávky, aj komiksovky, iba tento žáner, ten mu moc nejde. 50% a malé, bezvýznamné plus za opakované použitie Now and Then. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech trestuhodně podprůměrná záležitost, u níž jméno režiséra působí jako velmi nepříjemné překvapení. Slovutný Matthew Vaughn byl se svými typickými audiovizuálními trademarky železnou jistotou, u níž byl divák vždy velmi spokojen. Jistě, v průběhu posledních let toto dogma začalo mít jisté trhliny, nicméně potenciál na zlepšení tam někde v koutku vždy číhal. Bohužel, po zhlédnutí jeho nejnovějšího počinu musím smutně konstatovat, že všechny mé naděje přišli vniveč, jelikož právě zde se v celé své nahotě vyjevila jeho tvůrčí bezradnost a přešlapování na místě. Může za to zejména naprostá nekontrolovatelnost nad olbřímím počtem nápadů, které se zde válí bez ladu a skladu, takže tvoří jenom zoufale nudný a extrémně dlouhý pomníček kdysi talentovaného režiséra s jasnou vizí. Nastalé smutné situaci nepomáhá ani unylý scénář šustící papírem až za roh, nevýrazné herecké obsazení, z něhož vyčnívá jako vždy spolehlivý Sam Rockwell, či třeba naprosto odporné digitální triky, které na Vás svou vyumělkovaností "vybafnou" hned v samotném začátku. Ve finále tedy dostaneme nevýraznou a zapomnění hodnou záležitost, v níž stojí za řeč jen několik skutečně vydařených akčních scén v samotném závěru. A to je, dle mého názoru, na práci takového prověřeného klasika, jakým Vaughn býval, vážně hodně málo. Škoda. (Apple TV+) „The greater the spy, the bigger the lie.“ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s dýmovnicemi z poslední části filmu se dá vyložit jako zobrazení „folie à deux“ (sdílené bludy mezi dvěma osobami v úzkém kontaktu, jedná se o duševní poruchu). Vidět to jde na rozdílnosti zobrazení děje ve scéně z pohledu hlavní dvojice a zobrazení scény přes bezpečnostní kamery. (B.Wilde)
  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Now And Then“ od The Beatles. Jedná se o píseň hlavní dvojice. Také ji můžeme slyšet jako melodii z hrací skříňky. (B.Wilde)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama