Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Příběh o něčem tak špinavém a nekalém a přece jen je to pro mne něco tak krásného a úžasného. Každý má nějaký film, který je pro něj modlou a který zná nazpamět. Kmotr je ten můj a já bych klidně nazpamět odříkal všechnu konverzaci všech hlavních protagonistů. O to víc úžasnější se stává v souladu s knížkou.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Druhý díl je tak fantastický, že jej od jedničky vůbec nerozlišuji. Vyplnil zde vlastně pasáže z knihy, které jsme v jedničce neshlédli. Jednou do dvou měsíců si pouštím během neděle všechny tři díly naráz a vůbec nelituji těch devíti hodin. Připadá mi, že by každý díl bez toho druhého či třetího nemohl už existovat.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Moje srdcová záležitost, při které se sešel nenudící scénář s nejúžasnějším hercem všech dob. Co víc o tomhle kultu psát? Je to jeden z těch filmů, jehož nejlepší části si pustím klidně každý večer jen tak z prdele. Všechny ingredience jsou namíchány takřka dokonale a vychází nám z toho totální, ujetá, místy až komiksová :-D BOMBA. Montanovy hlášky znám nazpamět a nikdo mi je z hlavy už nevytáhne. Leda SOSA........

Taxikář

Taxikář (1976)

Moc neznám americkou společnost, ani historii smýšlení americké společnosti, abych se zabýval její analýzou povietnamské deziluze. Pro mne je tento film o samotě, depresi a nespavosti. Ta atmosféra a soucit s hlavním hrdinou, to je něco opravdu povedeného. Ten pocit odvrhnutí a nepochopení od ostatních a nevlastnění nějaké smysluplnější činnosti, než je řízení taxíku, je hodně dobře naveden skoro hned v závěru. No a konec tomu dává korunku, i když by mohl klidně postrádat happy end.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Nejlepší ryze válečný film, co jsem kdy viděl. Opravdu jsem od americké produkce nečekal tak důvěryhodnou výpověď z místa konfliktu. Přeci jen ve skutečnosti se američtí vojáci doslova prostříleli davem civilistů do bezpečí, ale to by mělo na tržby nejspíš neblahé dopady. Střihově a zvukově to lépe zvládnout nešlo. Podstata filmu byla naplněna dokonale. Přechod, z pohodového počátku na opravdový průser, je více, než uvěřitelný.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Nejlepší ryze akční podívaná, která není jen ryze o akci. Dokonalé obsazení a brilantní režie. Nadupaný soundtrack a ještě nadupanější ozvučení. Dokonalá atmosféra, tak typická pro všechny ty Mannovské Collaterally a Mohykány. Jestli jsem zaregistroval jedinou chybu, tak to situaci, kdy ve dvou střizích spadne dvakrát zpětné zrcátko, když De Niro stříli skrz čelní sklo. Jinak není téměř co vytknout. Napětí stoupá od úvodního přepadení až po letištní finále takřka nepřetržitě. Sympatizujete takřka s každou postavou, což se v mnoha filmech nestává, ale zde je vše vyvedeno tak, že máte možnost se do ní částečně vcítit. Co víc si teda přát. I kdyby to bylo představení dvou nejlepších herců, co jsem kdy viděl, tak by šlo o parádní podívanou. Ovšem i zbytek je neskutečně vyvedený, což je důvod k tomu, proč lze tento film označit za dokonalý a stěží překonatelný.