Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (121)

plakát

Cuphead na scénu! (2022) (seriál) 

Po všech stránkách skvělá a vyrovnaná "dětská groteska" (až se tomu nechce věřit), která opravdu skoro vypadá, jako by byla vydaná někdy ve 30. letech - ale na to je přece jen asi moc absurdní, nahodilá, břitká a tak nějak veskrze "postmoderní". Pro mě je to překvapení z čistého nebe - hru totiž neznám a vůbec jsem netušil, že má něco takového vyjít. Ale musím říct, že je to hodně příjemné překvapení.

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

Musím říct, že tenhle film mě připadá jako nejlepší Kirkovský Star Trek. Je to od začátku do konce zábavné, je to sranda a i to celkem dává smysl (i když je to ujetý, ale to se k tomu formátu hodí). Určitě je to zároveň nejlepší komediálnější "odlehčený" Star Trek - ty s Picardem už za moc nestály (tam byly nesrovnatelně lepší zase ty neodlehčené). Tenhle film jsem si prostě užil.

plakát

Vetřelci dávnověku (2009) (seriál) 

Dost lidí má s timhle dokumentem problém... že prej je nevědeckej... navíc to většinou říkaj lidi, který nemaj páru, co slovo "vědecký" vůbec znamená. Dobře to bylo vysvětlený v jednom díle tohohle seriálu, kde Erich von Däniken vysvětloval, že v těhle teoríích většinou jde o to, nahlížet na problém trochu jinak, než konvenční věda (aniž by vůbec nějaká z "objasňujících" teorií musela bejt správná) - a to naprosto stačí, konvenční věda totiž spoustu věcí nedokáže vysvětlit (nebo je spíš odmítá vysvětlit, a nebo je dokonce vyloženě popírá), proto je tenhle dokument i celkem dost důležitej, a proto mam tenhle seriál dost rád, i když se u něj někdy i celkem pobavim... Hlavně je tu ale k smíchu (nebo spíš možná k pláči) jak Tsoukalos (takovej ten rozcuchanej magůrek) vždycky řiká, že sou mnohem užasnější věci, než si umíme představit a vysvětlit a že dějiny lidstva proběhly mnohem úžasnějšim způsobem, než si umíme představit. Jenže problém tu je ten, že to Tsoukalos všechno vysvětluje mimozemšťanama... jakože to, že na Zemi někdy v minulosti přistáli mimozemšťani je pro něj to nejúžasnější, co se mohlo stát... a to je na tom to smutný. To už je hold posedlost. Ale... Prostě shrnutím: Jak tvrdí i tenhle dokument, je důležitý samostatně přemýšlet!!

plakát

Birdman (2014) 

Lidem se tenhle film nelíbí, protože v něm viděj něco jinýho, než ve skutečnosti je. Je to zábavnej film, kterej neni hloupej. Ale neni to žádný filozofující dílo a ani si na to nehraje. Je to tak trochu film, kterej se vysmívá diváckým trendům posledních let, ale ne nějak arogantně. Má nízký hodnocení hlavně proto, že si většina lidí brání svoje preference a tenhle film považujou za útok na ně. Ani to neni žádnej film pro artový ufony - a Verbalův komentář je docela vtipnej, ale hlavně proto, že vůbec nedává smysl... jenom takouvej nesouvislej soupis rádobyvtipnejch slov.

plakát

Natočto! (1999) (pořad) 

Něco tak příšernýho, až je to dobrý :D

plakát

Star Trek: Nová generace (1987) (seriál) 

Kromě toho, že tenhle seriál znám z dětství a občas u mě vyvolá nostalgické vzpomínky, musím uznat, že se to Roddenberrymu povedlo. Postavy v čele s Datem a kapitánem Picardem sou asi tak stokrát lepsí než u seriálu ze 60. let a apelování na lidskou morálku a stavění kultury do popředí z tohohle seriálu dělá ideální věc, kterou by měli sledovat snad všechny děti. Jasně, občas je to takový naivní, občas až trapný, ale žebříček hodnot autorů, který se snažili promítnout do tohohle seriálu - to je proč tenhle seriál má cenu a bude mít čím dál vyšší.

plakát

Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (2012) (seriál) 

Samozřejmě je nejdřív NUTNÝ znát oficiální dějiny 20. století. Když si s nima ale dáte do kontextu tenhle dokument, je tenhle seriál řek bych i dost důležitej, NESMÍ se ale samozřejmě brát jako dogma (což se týká spíše méně vzdělané části populace, u které je tenhle dokument z několika důvodů potencionálně populární). Jinak v souvislosti s dílem Olivera Stona (ten v 90. letech točil geniální filmy a po roce 2000 to vypadalo, že mu CIA amputovala aspoň půlku talentu a tak tři čtvrtiny mozku), bych řek, že se tímhle "cyklem autorských esejů" snaží mimo jiné dokázat, že není idiot.

plakát

Jan Grossman - Žít svůj osud (1997) (TV film) 

Rozhodně dost zajímavý dokument o dost zajímavém člověku - režeséru, dramaturgovi a kritikovi Janu Grossmanovi, mimo jiné z velké části zodpovědného za věhlas pražského divadla Na Zábradlí. Samozřejmě bych moh hledat formální nedostatky tohohle dokumentu, bylo by to ale zbytečný - tady totiž o formu ani moc nejde.

plakát

Samotáři (2000) 

Tohle je můj poslední joint.

plakát

Síla živlů (2004) (seriál) 

Naprosto skvělý dokument o všelijakých dobrodruzích, kteří podcenili Sílu živlů. Hlavně vlivem toho, že každý díl má jen cca 25 minut a tvůrci ho zbytečně nenatahují, (což dnes není moc běžné) jsem hltal každou vteřinu.