Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Děvka (1991) 

Docela zajímavej pohled na každodenní dřinu pouličních sociálních pracovnic. Jako každá práce, má to svý pro i proti :-) Pár scén bylo skvělých, trocha srandy tu je taky a Theresa Russel je pěkná holka. Není to špatný.

plakát

Panenky (1987) 

Velice sympatickej a odpočinkovej horor. Docela mě překvapilo jak zábavný to je, i když se neprolijou hektolitry krve a samotný řádění panenek začíná až docela za dlouho. Ale díky sympatickýmu obsazení, strašidelnýmu prostředí a lehkýmu černýmu humoru je to fakt parádní oddychovka.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Pro mě obrovský překvapení. Je to opravdu naleštěná jednoduchá blbůstka, ale s obrovským srdcem. Tvůrci si vzali hodně ze Stalloneho ,,Do Útoku a Rockyho", ale ne jen dějově, ale právě to srdcařství, který se prostě k boxu hodí nejvíc. Navíc tu pár odkazů na Rockyho je, takže se to dá brát jako poděkování za inspiraci :-) Celkově je ten film neuvěřitelně chytlavej a zábavnej a to i přes svůj jednodušší a totálně průhlednej scénář. Obsazení je super, efekty peckový a konec filmu jsem si dokonale užil. Plnej počet si to právoplatně zaslouží.

plakát

Krysař Willard (2003) 

Tohle je jeden z mála případů, kdy remake zvítězil nad originálem na plný čáře. A i když nejde zrovna o krvavou nebo srašidelnou záležitost, tak stylovka je to perfektní. Je to ponurejší a temnější film s naprosto dokonalým Kryšpínem Gloverem, kterej týhle postavě dal démonickej vzhled a duši pravýho psychopata. R.Lee Ermey jako obyvkle Don Zmrd se vším všudy, málokdo se mu v tomlhe může rovnat. Celej film je v takovým Burtonovským stylu a nebere se až tak vážně, což mi v tomhle případě úplně vyhovuje. A já ty čtyři hvězdy dám, jsem sokojenej, bavilo mě to.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Spielberg se v tomhle musel vyžít, prostě musel. Já jsem knihu nečetl a asi ani číst nebudu, ale něco takovýho musí nadchnout každýho fandu filmů a her. Najdete tu odkazy na kde co, sám Spielberg musel mít radost, když odkazuje na kultovní kousky, který sám svořil nebo aspoň pomáhal tvořit. Co se mi líbilo nejvíc, že tohle není celý jen pastva pro oči, a že to CGI je tady na naprosto špičkový úrovni, ale nad těma všema úžasnýma efektama a odkazama, hláškama a postavama je taky nějaký poselství a nejde jen o bezduchej akční digifestival. Tohle se opravdu povedlo, neposadil jsem se z toho na prdel, ale je to velká pecka :-)

plakát

Tiché místo (2018) 

Oceňuju ten nápad a že se tvůrci nebáli takovýho zpracování. Když jsem o tomhle filmu slyšel poprvý, nevím proč ale okamžitě mě napadlo, že půjde o nějaký démony nebo duchy, který budou terorizovat spokojenou rodinku ve velkým baráku a s tím jsem taky na ten film koukal. No byl jsem dost překvapenej, když místo bubáků nastoupily příšerky s citivým sluchem, ale příjemně překvapenej. Nevadilo mi to, ale pravda je, že ty příšery nemusely bejt ukázaný tak často a v plný parádě, přece jen trochu toho tajemna je působivější. Co ale nejde odpeřít, je napětí, tenhle film ho má na rozdávání plus hutná strašidelná atmosféra k tomu a výsledkem je parádní hororová jednohubka. Dalo by se najít pár doočíbijících chyb, ale srát na to. Tohle by se mělo vychutnat pěkně po tmě a s ohuleným soundem. Velmi sympatickej horor.

plakát

Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 

Tenhle film jde těžko hodnotit. Ono se to ze začátku tváří jako gotickej horor, hutná atmosféra a prostředí filmu tomu dává správnej šmrnc. Ten strach z tajemný bestie co párá lidi na kusy funguje, ale bohužel jen do tý doby než se ta potvora ukáže v celý svý kráse. To bylo moc a myslím, že tím film dost utrpěl, přece jen líp funguje strach z neznámého. Zhruba po polovině se to prostě zvrhne do akčního béčka, což jsem vůbec nečekal a na jeden film je to už moc velkej guláš.Ne že bych byl přímo znuděnej nebo zklamanej, ale taková brutální kombinace žánrů byla na mě trochu moc. Je to určitě originální nápad, pro potěchu oka tu hraje nádherná Monica Bellucci, ale stačilo jednou a dost.

plakát

Wind River (2017) 

Výbornej snímek. Přesně tohle mám rád, doslova mrazivej thriller, kterej sází na atmosféru. Zimní prostředí je dokonalý a stačí do kriminální zápletky dát pár různorodých postav a je to. Stylová krimi, která se zaryje pod kůži.

plakát

Pustina (2006) 

Jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je síla. Kromě Seana Pertweeho tu nebyla jediná sympatická postava, ani jediná, aaaaale v tomto případě mi to vůbec nevadilo, protože jsem si o to víc vychutnával jak jsou ty kréténi a krávy postupně likvidovaný neznámým zabijákem a jeho tlupou psích mazlíčků. Prostředí pustého ostrova je skvělý a o krvavou zábavu je postaráno královsky. Nemůžu si pomoct, tohle mě bavilo.