Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie

Recenze (632)

plakát

Delirium (1972) 

Ačkoli atypický, tak velmi kvalitní giallo obohacený troškou zvrhlosti, ale ne tolik, jako u jinejch Polselliho snímků. Hargitay je skvělej psychouš, fakt dobrá volba herce pro tuhle roli. Neskutečně mě srala postava hlídače, přál jsem mu aby chcíp. Konec byl docela wtf, takovouhle pointu jsem nečekal (nebo spíš jsem nehádal, kdo bude vrah, prostě se nechám vždycky překvapit). Motiv je láska, žárlivost, sobectví a závist. Upřímně - čekal jsem ještě malinko víc, ale nemůžu říct, že by mě Delirium zklamalo. Atmosféru má, napětí též, hudba supr a samozřejmě.. rukaviceeee! Na Polselliho ale až moc "normální" film.

plakát

The Young Racers (1963) odpad!

Divím se, že jsem to vůbec dokoukal. Můj první a doufám že poslední Corman. Kurevská nuda!

plakát

Mania (1974) 

MASAKR! Další Pollseliho zvrácenej majstrštyk! Přesně jak napsal pepua - normální tam není nic a nikdo! Todle nejde jinak popsat, to se musí prostě vidět.

plakát

Yellow (2006) 

Vynikající giallo kraťas! Film je věnován Mariu Bavovi - otci tohoto žánru. Skvělá atmosféra, argentovský barvy a samozřejmě psychopat, kterej pozval holku na rande, jenže se to nějak celý zvrtne (asi tušíte co se stane). Většina filmů jako pocta giallu v druhým tisíceletí stojí fakt za hovno, ale todle mi sedlo! Jenom škoda, že ta holka vůbec neumí hrát.

plakát

Nightmares (1980) 

Ale jo, v pohodě horor. Místy skvělá atmosféra, i když bylo by dobrý, kdyby tu bylo víc lekaček. Odhalení toho, kdo vraždí je neskutečně jednoduchý. To by uhád i dement. Ale cením snahu navázat na, v době natočení tohodle filmu, polomrtvý žánr giallo. Velkým minusem je taky to, že všechny vraždy vypadaj úplně stejně. A taky že to má dost nudnejch pasáží. Humor je tu zcela trapnej. Hlavní hrdinka silně nesympatická. Flipnic: Já bych se rozhodně nevsadil, že jde o Itálii. Italové mají úplně jinej styl. A je to spíš slasher než giallo. Ale prvky gialla tam rozhodně jsou. A rozhodně to není "zvrácený krutý horor"!!

plakát

Obřady, černá magie a tajné orgie 14. století (1973) 

Předem bych začal tim, že naprosto chápu zdejší hodnocení a vlastně se i divím, že tenhle film není v černým. Nic jsem od toho nečekal, ale to, co jsem dostal, mě absolutně posadilo na prdel. Polselli naprosto nic neřeší a dává volnej průběh svý zvrhlosti! Z filmařskýho hlediska naprosto nepřijatelný. Střih jak od ožraly, scény na sebe nenavzaujou, dějová linie neexistuje. Za to to má ale atmosféru, i když místy taky chybí. Tohle není horor, tohle je nemocnej a zlej film. Jeden z nejdivnějších, snad i nejdivnější počin co jsem kdy viděl. Polselli byl podle mě fakt narušenej. Třeba kdybych vám pustil jeho režisérskej debut (L'amante del vampiro) a pak todle, absolutně by vás ani nenapadlo, že to točil stejnej režisér. Riti, magie nere e segrete orge nel trecento jsem chtěl nejdřív dát odpad (to byla cca první třetina), jenže postupem jsem se do toho nějak dostal (druhá třetina) a nakonec mě tenhle film fascinoval (poslední třetina). Skvělej úkaz toho, jak vypadá film, kterej točí (pravděpodobně) nemocnej člověk! Bravo Polselli! Strašně mě tenhle tvůrce baví. Už se nemůžu dočkat na Delirium a Maniu.

plakát

Milán nenávidí: policie nemůže střílet (1974) 

Výtečně vyobrazená osoba feťáka a sadisty, poznamenanýho minulostí (chudoba, nepoznání vlastní matky), kterej udělá všechno pro slušnej balík peněz (kupříkladu zabíjení dětí). Milian hraje VÝ-BO-RNĚ! Rozhodně to není nejlepší poliziotteschi, ale v Lenziho filmografii jeden z těch lepších kousků. Škoda, že je to dost předvídatelý. "Ruleta" rozhodně je tím nejlepším, co jsme v tomhle filmu mohli vidět. Jak ale říkám - k nejlepšímu poliziotteschi to má rozhodně daleko. Za mě nejlepší film z tohodle subžánru je rozhodně Dallamanovo Quelli Della Calibro 38.

plakát

La cripta e l'incubo (1964) 

Nechápu to hodnocení. Možná jsem jenom nebyl dobře naladěnej na tenhle film, ale mě to kurevsky nudilo. Sídlo nepůsobí vůbec strašidelně, postavy nedokázaly upoutat mou pozornost, příběh nezajímavej, celej tenhle film je jakoby se natočil za dva dny, herci jsou úplně otrávený, ta Laura nebo jak se jmenovala vůbec neumí hrát, to mě fakt sralo to její herectví. Když křičela hrůzou, to bylo tak trapný. Jedině v posledních 20+ minutách jsem se snad jednou lek a asi na chvíli to bylo napínavý. Jinak fakt bída. Gastaldi se tady scénaristicky nepředved, ještě horší je to s režisérem. Konec byl úplně dementní. Rozhodně nejhorší gotickej horor co jsem měl možnost vidět.