Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Tento film s oblibou označuji za nejlepší film, který jsem kdy viděl. Opravdu famózní dílo Francise Forda Coppoly dokreslené neméně famózní hudbou z dílny Nino Roty je podle mého už přes 35 let nepřekonaným filmem ve svém žánru. Asi není třeba zmiňovat výborné herecké výkony Marlona Branda a Al Pacina. Se zaujetím jsem sledoval vývoj Michaela, který jako jediný syn Dona Corleoneho nebyl zasvěcen do praktik své rodiny, v nového Kmotra. Impulzivního Sonnyho, který byl předurčen k převzetí vedoucí úlohy v rodině, avšak zavražděného záhy po jejím převzetí, a mnoho dalších dílku, které přede mnou vytvořily mozaiku nejlepší ,,gangsterky“.

Město bohů

Město bohů (2002)

Po shlédnutí tohoto filmu jsem ještě dost dlouho koukal a nevěřil jak realisticky a neuměle lze natočit film. Důkaz toho, že i mimo USA lze natočit film, který zaujme, navíc bez hollywoodských hvězd.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Film který mě strhnul na svou stranu hned od první minuty a držel mě tam až do konce. Pro někoho kýčovité, krvavé scény- pro mě scény výborně nadsazené, aby diváka dokázaly šokovat. První část prakticky donutí diváka ke shlédnutí druhé části. Tarantino je jednoduše režisér, který umí diváka zaujmout.

Drsný časy

Drsný časy (2005)

Neuvěřitelně silný příběh, který mě dostal beze zbytku. Někdy trochu plytší konverzace, ale tak to v životě je. Závěr vynahradil všechny malé nedostatky.