Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Poslední recenze (33)

plakát

Pevné pouto (2009) 

Přes pochmurnou tematiku krásný film. Klobouk dolů, Peter Jackson znovu prokázal svou skromnost a podřídil veškerou svou fantazii předloze a asi i ženám v "týmu" scénáristů včetně půvabné tmavovlásky, která mu dělá manželku. Lovely bones je totiž holčičí film. Neubráním se srovnání s dalším Jacksonovým dívčím filmem - Nebeskými stvořeními. Musím přiznat, že Lovely bones tento můj vnitřní souboj jasně prohrávají, za což však obviňuji svou dlouholetou nostalgickou zamilovanost do výše jmenovaného Jacksonova díla. Na druhou stranu Lovely bones jsou filmem pokornějším a asi i pravdivějším. Autorka předlohy může mít radost. P.S. I jedna z posledních scén filmu připomíná jeden dřívější film P.Jacksona. Jen v oné scéně bylo méně sněhu a více krve. Vzpomínáte? ;-)

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Zapomenutelný filmek složený jako skládačka z malých ukázek indického života, kde lepidlem je soutěž západního střihu se slizkým moderátorem. Nápad je to zajímavý a pro obyvatele Evropy (stejně tak asi pro člena oskarové Akademie) je neotřelé hlavně prostředí. Ale to je tak asi všechno. Je líbivé stvořit film za pár babek a s dětskými roztomile okatými herci vytaženými z opravdových chatrčí. Pořád je to ale pohádka a jednotící linie příběhu v podobě vědomostní soutěže film moc nedrží. Neříkám, že to je špatný film. Ale třeba Iñárritu dokáže příběhy sešít mnohem lépe a to dokonce příběhy úplně nezávislých postav a prostředí. A Oskara nemá ani jednoho. Takže se ptám: Proč má Milionář z chatrče 8 Oskarů? Zaujal, jasně. A myslíte si, že by stejně zaujal, i kdyby ho režíroval Ind a film se nikdy k akademikům nedostal? Vsadila bych poslední boty a rok života v chatrči, že na celém světě vzniklo v minulém roce mnoho filmů s podobnou tematikou (např. Srbové jsou na toto hodně šikovní) a některé z nich byly určitě povedenější. Ale bohužel, nerežíroval je tvůrce Trainspottingu.

plakát

Živí a mrtví (2007) 

Vítěz hororového festivalu. Hmm. Když jsme na českou obdobu tohoto festivalu dorazili, čekali jsme asi trochu něco jiného. Zvlášť poté, když nám lístek odtrhla krásná mrtvá a zakrvavená zdravotní sestřička a velmi sugestivní tanec předvedla krásná voskově krvavá Démonica s korzetem, panenkou (a krví;-) Avšak tento film je víc válečný než horor. (ne že by to bylo mínus) Takže tu máme dvě války, podobné charaktery, téměř stejné osudy. Válka je válka v každé době. Je jedno, proti komu a s kým bojuješ. Válka tě nutí vyvraždit rodinu svého bývalého spolužáka nebo vystřelit mozek chlapovi jen proto, že stojí na druhé straně. Někdo si zvykne, jiný ne. Nikdo si to nevybral. Místo hororového prvku tu klidně mohlo být personifikované svědomí. A nejstrašidelnější scéna je tu podle mě ta, která znázorňuje vojáky přecházející přes minové pole. Škoda tak, že z celého festivalu mi asi nejvíc v hlavě utkví šibalský úsměv mrtvolné zdravotnice. Té by i volič ČSSD rád poplatek zaplatil. Na jiném místě ten film mohl zapůsobit lépe, tak se kloním ke 4 hvězdám.

Poslední hodnocení (536)

Pevné pouto (2009)

12.01.2010

Předčítač (2008)

22.03.2009

Milionář z chatrče (2008)

22.03.2009

Živí a mrtví (2007)

03.12.2008

Želvy mohou létat (2004)

29.05.2008

Krajina přílivu (2005)

05.04.2008

Umučení Krista (2004)

27.03.2008

Johnny si vzal pušku (1971)

09.03.2008

Sexuální praktiky pozemšťanů (1999)

06.01.2008

Reklama