Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (5)

Vrána

Vrána (1994)

Vrána, do srdce rána... alespoň pro mě určitě. Jednoznačně kultovní záležitost, okamžitě mě oslovila dokonale ponurou atmosférou a smutným, podmanivým příběhem , v neposlední řadě též hlavním představitelem (škoda ho..:( V období svých -nácti jsem byla naprosto spřízněná s životním pocitem líčeným ve Vráně, bohužel jsem ještě netušila, že budu mít příležitost "vychutnat" si něco podobného i opravdově... Dnes již tento film vnímám trochu jinak, přesto pro mě stále představuje neotřesitelně kvalitní zaléžitost. Doporučuji také komiks, vynikající dílo!

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších českých filmů (ne-li vůbec ten nejlepší). Dokonalé obrazy, vybroušená jazyková stránka, skvěle vykreslená atmosféra…Co říkat dál? Prostě strhující filmový zážitek.

Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror Picture Show (1975)

Dokonalá úchylárna! Kdo neviděl, neuvěří:-D Svižné písničky a Tim Curry v podvazcích ( a vůbec v nich nevypadá zle;-)) se mi trefili do noty. Spojení hororu, muzíkálu a různých více či méně podivných individuí je jednoduše neodolatelné.

Adelheid

Adelheid (1969)

Další příklad dokonalé spolupráce Vláčil + Körner. Příběh o obyčené touze žít a milovat, která se v rozvrácené době těsně po válce jen těžko naplňuje. Tichá a zšeřelá balada s jímavě zranitelným Petrem Čepkem a rozporuplnou postavou Adelheid Emmy Černé.