Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (20)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

S napětím jsem čekal, jak si tvůrci poradí se záhadou Baskervillského psa, která bude patrně nejznámějším případem SH a která se dočkala mnoha kvalitativně velmi rozdílných zpracování jak filmových, tak literárních - viz třeba pokus Ludvíka Součka - ale nad variantou autorů seriálu by musel i sir A.C.Doyle souhlasně pokývat hlavou - takže několik palců nahoru...

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) 

3 a půl. Nemůže být všechno akční jako Temný rytíř... Připomíná to některé epizody z "Paříži - miluji tě" a rád to uvidím znovu. Oboje.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Nečekal jsem žádný zázrak a také jsem se žádného zázraku nedočkal, na druhou stranu jsem se těch 113 minut nenudil a vyloženě zbytečná byla až poslední pětiminutovka. Na rozdíl od některých kritiků se domnívám, že kamera Vladimíra Smutného filmu prospěla - ať již předěly v podobě panoramatických záběrů á la Kamera na cestách, tak občasnou hrou s hloubkou ostrosti v detailu a záběry "ničeho" Pointy povícero předvídatelné, ale nikoliv úplně trapné a herecké výkony odpovídající námětu. Na druhou stranu film není vulgární, je prost přílišných narážek na naši současnost za 500,- a herci zde použití nejsou úplně ti, kteří by se točili 7 dní v týdnu v 7 seriálech našich televizí a kupodivu zde nehraje ani Mr. Donutil...Film jsem viděl v předpremiéře a zdarma a pokud je odpadem Kameňák I,II...tak musím dát ** a půl.

plakát

Avatar (2009) 

Jsem rád,že jsem nepodlehnul pokušení podívat se na nějakou ilegální kopii a seznámení s Avatarem si nechal na IMAX 3D. Efekty a svět Pandory si skutečně zaslouží minimálně 5*. Také výchozí situace - avatarové, bratr dvojče a ještě na vozíku, planeta jako jeden organismus... - z toho se dá uvařit ledacos chutného. Bohužel, James Cameron si vybral variantu, která sice zaplní kina a jeho kasičku - ale největší událost v dějinách filmu, bomba roku a století, předěl v dějinách filmu - to rozhodně není. Posledních 100 minut příběhu toho barevného světa bylo předvídatelných až hanba... Film nemá poetiku Nového světa, osudovost Tenkrát na Západě, nadhled Terminátora 2 a ani jsem neuronil slzu jako při Vzpomínkách na Afriku -tak bych dal celkově 3*. Ale protože Sigourney Weaver to jako Avatarovi neskutečně sekne, dávám 4*.

plakát

Baba na zabití (2003) odpad!

Bena Stillera zrovna nemusím a 20 minut včera večer bylo až až... Neskutečně trapné prvoplánové rádoby vtipy. Vhodné maximálně jako ukázka toho, jak lze promarnit příležitost výchozí situace - stará žena dělá problémy. Zářivým protikladem např. Lupiči paní domácí...

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Po prvních patnácti minutách jsem byl lehce na rozpacích - na rozdíl od amerických gangsterů nebo japonských výrobců mečů je pro mě II. světová válka přeci jenom probádanější a tak jsem měl problém "uvěřit" příběhu. Po dalších patnácti minutách jsem na to zapomněl a už jsem se jenom bavil... Předpokládám, že k vychutnání drobných nuancí budu potřebovat ještě asi tak 10 projekcí, ale proč ne... Brad Pitt jako Ital v bílém smokingu, plukovník Landa kdykoliv se objevil na plátně a Til Schweiger v baru - to jsou nezapomenutelné okamžiky. Podoba nacistických vůdců byla sice slabší, na druhou stranu smějícího se Hitlera hned tak neuvidíte. Film je podle mne o fous slabší než Pulp Fiction nebo Gauneři, takže 4*.

plakát

Quills - Perem markýze de Sade (2000) 

Po shlédnutí tohoto filmu se mi vybavil R. Polanski a jeho údajný výrok " každý by chtěl spát s mladými dívkami"... či J.Saudek a jeho "je lepší, když s vámi ženy spí pro to, že jste slavný fotograf, než když s vámi nespí vůbec". Možná by pan markýz z hlediska dnešního potřeboval sexuologickou léčbu, možná by ji potřeboval doktor Michaela Caina... Tragikomedie, kde snaha potlačit touhu jednoho člověka ( touhu psát ?? - ha, ha), ukazuje, že stejnou touhu mají i všichni okolo, jen ji možná dávají najevo společensky únosnějším způsobem. Nazývat film skandálním nebo kontroverzním je jen zástěrkou pro nepřiznání touhy vlastní. Vynikající herecké výkony, sugestivní prostředí blázince 18.stol. a kvalitní dialogy.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Film je třeba vidět několikrát - napoprvé člověk dává pozor na děj a není schopen se plně soustředit na dialogy... Velice úsporně natočeno, film by si vystačil s deseti herci a možná by z toho byla i dobrá divadelní hra... Odehrávat by se mohl v podstatě kdekoliv, ale na tom pomezí USA a Mexika je to jaksi uvěřitelnější. K zvýšení napětí přispívá i to, že děj postupuje vpřed v určitých intervalech, mezi kterými jakoby něco chybí a celkově to působí dojmem ospalého nedělního odpoledne, kde se vlastně nic neděje. Někomu možná bude chybět jednoznačný vítěz - žádná těhotná policistka s manželem malujícím vodní ptactvo jako ve Fargu se tady bohužel (bohudík) nekoná.

plakát

Salon Kitty (1976) odpad!

Chtěl jsem se přesvědčit, jestli je to opravdu taková hrůza, a v Levných knihách zakoupil za 39,- Kč oboustranné DVD, kde jednu stranu zabírá tento opus. Poté, co jsem viděl Caligulu jsem čekal ledacos, ale toto jsem absolutně nepochopil. Možná, že to nejlepší z filmu se skrývá v oněch 20 minutách, o které je verze Levných knih kratší než Director´s cut, ale pro mě - Tinto Brass nikdy více...

plakát

Legenda o lásce (1956) 

Jako dítě mě tahle "pohádka" dost nudila. Jak stárnu, líbí se mi čím dál víc. Nepochybuji o tom, že z námětu by se dal vytěžit opravdový trhák, ale i tato verze - 3 hvězdičky za film a 1 navíc za dvojici Vlasta Fialová - Jana rybářová