Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Četla jsem původní román Diany Wynne Jonesová, viděla jsem film. Obojí je vynikající, a přesto se kniha a film liší jako noc a den. Howl je v románu daleko víc prohnaný a nesnesitelný :-) A Sophie nemá v knize komplex ze svého vzhledu, ale má pocit, že jakožto nejstarší ze tří sester je odsouzena k nezdaru...to jenom pro zajímavost, protože kniha za přečtení stojí. Film je barvitý, nápaditý, vtipný, romantický - není mu moc co vytknout, i když ta protiválečná propaganda se mi už u Miyazakiho začíná zajídat.

plakát

Kupec benátský (2004) 

Chyběl mi tam ten Branaghův nadhled, ale je mi jasné, že téma této hry by ho asi neuneslo...

plakát

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004) 

Pár knížek z Řady nešťastných příhod jsem četla, takže mohu plným právem říci, že se filmu povedlo vystihnout temnou i sarkastickou stránku předlohy více než dobře. Co mi vadí, je obsazení Jima Carreyho do role ďábelského hraběte Olafa. Jeho mimika je úžasná, ale to přece víme už dvacet let. Hrabě Olaf je chladný a inteligentní a Jimmy prostě působí jako freak. Ale třeba jsem zaujatá. Každopádně, jestli máte Carreyho rádi, Nešťastné příhody jsou povinností.

plakát

Van Helsing (2004) 

Tahle Sommersova oddechovka se dá prostě vidět znovu a znovu.

plakát

Vybíjená (2004) 

Mrzí mě to, ale tohle šlo fakt mimo mě. Prostě mi to nepřišlo vtipné. Ta první hvězdička je za Stillera. A ta druhá taky za Stillera ;-).

plakát

Scary Movie 3 (2003) 

,,Co by na to asi řekl prezident Ford?"... ,,Děkuji vám, vaše láska mě zachránila, už nebudu muset zabíjet." ,,Vážně?" ,,Ne, jenom si z vás dělám prdel!" (největší sranda je, že když jsem poprvé viděla Kruh, nemohla jsem se ubránit myšlence, že by se všechno vyřešilo, kdyby prostě Naomi Samaru adoptovala...;-). Jasně, asi to není komedie století, ale bavila jsem se skvěle...

plakát

Úsměv Mony Lisy (2003) 

Prvoplánový předvídatelný slaďák se skvělým hereckým obsazením (Julia sice mezi mé oblíbenkyně nepatří, zato Julia, Maggie a Kirsten ano). Čekala jsem od toho víc a na konci a se cítila ošizena.

plakát

Zelené peklo (2003) 

,,Tome, proč ti ta mladá dáma míří pistolí na hlavu?" ,,To je kapitán Osbornová, měla náročnej den." Neotřelým způsobem natočený a hlavně výborně sestříhaný snímek s detektivní zápletkou. Nejde v něm ani tak o děj (nestydím se přiznat, že jsem v něm dodnes některé věci nepochopila), ale o vynikající hlášky, svižné tempo a o Travoltu s Jacksonem, kteří si hraní evidentně užívali. Zdejší hodnocení nechápu, pro mě je to jeden z nejzábavnějších filmů jaké jsem kdy viděla ;-).

plakát

Barbie Růženka (2002) 

Po komentáři Ninadel nevím co dodat, mluví mi z duše! Tyhle Barbie filmy nejsou tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát a jako fanoušek pohádek se za ně stavím. 4 * jsou možná moc, pokud bychom srovnávali s českými pohádkami (ať už s televizními nebo filmovými), ale v rámci žánru animovaná pohádka pro holčičky je toto hodnocení adekvátní.