Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrně budu za exota, ale mně se tahle ujetá televizní inscenace fakt líbila. Situace, kdy člověku zemře životní partner sice není komická, ale to, jak se s tím snažili vyrovnat pozůstalí už tak trochu ano. Už mi bylo divné, že jsem pár dní od pohřbu neviděla de facto žádnou pietu, smutek, zoufalství či jiné formy deprese z odchodu manželky a mámy. Taky jsem si říkala, že v dnešní době přece nemůže existovat chlap takový ňouma a neumětel, aby netušil jak zapnout mikrovlnku nebo jak nakoupit v supermarketu. Já doma taky občas prohodím, že kdybych tam nebyla, tak zbytek rodiny zhnije ve špíně, ale to, co tam Ti dva, a pak s Ondřejem tři, vyváděli, to je až příliš zveličené a nepravděpodobné. Bylo to ale podáno milou a humornou formou, s každopádně obrovskou nadsázkou a mě to pobavilo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, sice ne zrovna pro kina, ale zábavný a pohodový český film jednou v kině může divákům jen prospět. Sice se jedná spíše o film pro ženy, ty jistě více pochopí neschopnost můžů v domácnosti, ale i chlap si tu najde své. Dejdar hraje celkem sympatického chlápka, jen by mě zajímalo, zda tolik skutečně přibral nebo měl břicho vycpané. Škuléty hraje syna magora a Ondřej Vetchý hraje takového českého Mrs. Beana, chlapa, který zničí, na co přijde, ale srdce má veliké a přístupné pro každého. Abrhám si odehrál part moudrého dědečka, který ovšem neví, že časté pískání do píšťalky může přinést velké nebezpečí. Výborná je hudba, ta dává filmu šťávu. Není tu naštěstí žádný flashbeck, ale celkem unavující je časté melancholické vykládání si taťky Dejdara se svou zemřelou manželkou. Je to po dlouhé době pořádná česká komedie a já jsem se v kině velmi bavil. ()

Reklama

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie natočená se skutečně šlechetnými úmyslynatočit na našem území vtipnou, inteligentní podívanou. Bohužel se to celé vymklo tvůrcům z rukou Hned zpočátku mě tahali za uši přihlouplé promluvy hrdinů, typu: „Maminka nám umřela tak co si dáme k večeři?“ Po chvíli jsem se nestačil divit celému pojetí snímku... Jak může normální člověk přistoupit na fakt, že si hlavní hrdina, pan Brožek nedokáže otevřít plechovku, nedokáže si koupit ani chleba, v supermarketu zabloudí Sneslo by se to v grotesce. Tvůrci Pánské jízdy se však snaží apelovat (alespoň tak se mi to zdálo) na běžného člověka, který podobné situace zažívá dnes a denně (asi). Snaží se mu co nejvíce přiblížit. Brožek je inženýr, chodící každý den do práce, vydělávající Z toho usuzuji, že musel vystudovat vysokou školu, že musel projevit alespoň špetku inteligence. Ale po ní jako by se slehla zem. Je škoda, že tak nadějný film dopadl tak bídně. Jsou tu skvělí herci, je vidět, že práci si dali tvůrci i s hudbou a s výtvarným pojetím interiérů (které vypadají jak z nějaké reklamyale budiž)Chyba je však už v samotném základu, v pojetí celé výchozí situace. Stačilo by přidat „sitcomový“ smích a nasekat celý film na pár kratších epizod, a snad by to bylo snesitelnějšívtipné ale ne. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je vážně síla. Člověk by nečekal,že česká kinematografie spadne až tak hluboko. Nevím jak se do tohoto "filmu" mohli nechat překecat naši známý a spolehlivý herci(zvlášť Abrháma je mi líto). Když jsem dokoukával tento film,tak jsem si řekl,že bude Troška se svými Kameňáky vyhrávat jednoho Českého lva za druhým,jestli se budou dále v Česku točit takovéto hrůznosti. Je to smutné,ale tak to prozatím vypadá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobře obsazenou českou situační komedii, ale co jsem vlastně dostal? Slepenec scén, které nic nespojuje (a to myslím, jak co se týká logiky, tak i žánru), které jsou na pár místech i vtipné (demolice bytu ve stylu Pata a Mata), ale většinou sotva na úrovni Kameňáků. Když už tvůrci vymyslí nějakou „hlášku“, nutí postavy, aby ji opakovaly do zblbnutí, kolovrátková hudba tomu všemu taky moc nepomůže a technické zpracování je na úrovni televizní inscenace – 30%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama