Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

Válka rozumu a cti (2006) 

V tomto filmu mi nesedl námět, herecké výkony (ačkoliv jsem viděl šíleně dabovanou verzi), obecně zpracování, a to se mi východoasijské bojové filmy velice zamlouvají. Předpokládám, že jsem pochopil, co chtěl básník říci, ale i tak mě to neoslovilo. U podobných filmů jsem zvyklý na jinou výpravu a kostýmy, takže toto pro mě za tři.

plakát

Cesta z města (2000) 

Budu vyčnívat z řad, ale já tenhle film prostě žeru - poetický scény mě dokáží vždy hodit do krásného melancholického rozpoložení. Herecké výkony raději nekomentuji:) Jedna taková zajímavá věc - všimněte si změny v obličeji pana Hanáka při pádu z koně, je dost markantní:)

plakát

Americký gangster (2007) 

Jednotlivé části děje slučitelné se snímky Serpico, Kmotr (zvláště pak konečná "zatýkací" scéna), Scarface apod. a zapuštěné do pravdivého velice zajímavého příběhu. Tak bych stručně charakterizoval tento film, který zejména ve druhé půli má dostatečný švunk:) Akorát si nemůžu pomoci, Denzel Washington mi tu nějak prostě nesedl...

plakát

Válka (2002) 

Překvapila mě hned zápletka - "rusko-čečenská" válka zpracovná bez větší propagandy. Film má svižné tempo a společně s hudbou zaručují výbornou ODPOČINKOVOU podívanou.

plakát

Ruská ruleta (2005) 

Dost jsem se na tento film těšil, ale docela mě zklamal. Podle mě nebyl využit potenciál nápadu. Bylo to jaksi strohé a nepřipadlo mi to ani tak napínavé jak jsem si představoval, že by boj na život a na smrt měl vypadat. Černobílé zpracování mi sedlo, avšak děj bych postavil do dřívějších dob a ne do současnosti nebo alespoň do jiné části světa. Byl bych mile překvapen, zhostil by-li se jednou někdo lepšího remaku...

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Tak jak hodnotím ostatní filmy, tento společně ještě s některými zasluhují rozhodně víc jak 5 hvězdiček. Jako dítě jsem Tenkrát na západě nikdy neviděl do konce - většinou jsem usnul po první prestřelce s legendární hláškou Charlese Bronsona, kdy reaguje na nejapný žert nic netušících Cheyennových drsňáků, kteří jak se zdá, zapomněli přivézt koně pro hosta navíc. Kdyby totiž bývali věděli, že budou dva koně přebývat, nejspíš by na schůzku nedorazili:) Nebýt nejoblíbenějšího Godfathera, obsadil by nyní v mém osobním žebříčku první místo a to nejen díky kvalitní hudbě, která film doprovází a tvoří mu úžasnou reklamu, ale nesmírně oceňuji herecké výkony, obvzláště pak režisérský um a kamera. Všechny tyto součásti tvoří, troufám si říci, nepřekonatelný westernový kousek.