Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (116)

Looser 

všechny recenze uživatele

Ok pokus o historický velkofilm, každý takový pokus je dobrý, ale nesmí to chvílemi působit směšně a uměle. Bohužel přesně tak chvílemi film působí. Andy Lau vypadá líp jako gangster než jako mnich - stratég. Korunu všemu dávají vyloženě špatné digitální triky. I přesto celek není tak špatný, jde jen o to jak velké budete mít očekávání. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To je tedy masakr … Tentokrát nemyslím ani tak samotné obléhání města a krvavé bitvy s ním spojené, ale tvrdý a krutý střet velkých ideálů s realitou, reprezentovanou takovými roztomilými lidskými vlastnostmi jako jsou vypočítavost a bezcitnost, sebestřednost a nenasytnost, nevděk a malost - lačnost po moci a strach, které si osobují právo soudit (a odsoudit) jiné za vlastní, popřípadě někým dalším chytře podsunuté nehezké pochybovačné myšlenky … patrně se přitom řídí okřídleným rčením "Podle sebe soudím tebe“. Velice naléhavé protiválečné poselství, které nelze přehlédnout. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Obrovská libovka o maníkovi, který altruisticky pomůže jednomu městu a to ho po zásluze odmění. Strategie byla, je a bude asi tou nejdůležitější složkou války, jak velké tak i lokální. Monumentální hudba i zvuk filmu dodávají pravý punc velkého příběhu, kterým toto dílo bezesporu je. Co jsem výrazně ocenil byl naprosto realistický filmařský přístup vrchnosti k obyčejným lidem, které využijí ke svému prospěchu i k udržení moci a po úspěchu, když si získávají příznivce a začínají tím být pro ně potencionálně nebezpeční jsou jimi nebo jejich rádci zrazeni a postaveni mimo zákon a přinejmenším vyhnáni (v tom lepším případě). Kdo má rád filmy typu Hero, neměl by být zklamán. P.S. Ten kůň, co ho Ge-Li rozpáře a následně zemře v plamenech, je nechutně digitální. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný čínsko-kórejsko-japonský historický film plný stratégie a boja je celkom slušný, hoci herecké výkony ma nejako extra nezaujali, ale zato obsahuje kvalitnú hudbu a dobré bojové scény napriek tomu, že by ich mohlo byť viac. Pripomenú niečo z podstatne kvalitnejšieho Scottovho Kráľovstva nebeského. K dokonalosti mu chýba trochu surovosti, autenticita doby a realistických, krvavých záberov v bojových scénach a aj to lepšie čo bojové scény ponúknu, zhodí napr. viditeľne digitálny kôň, ktorý skončí v plameňoch. Ak je historický film, to čo vám chýba, tak je dosť veľká pravdepodobnosť, že vás to zaujme. 70% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Do čínskych historických veľkofilmov som sa jednoducho zamiloval. No, ak sa Číňanom niekto hrabe do ich histórie v rámci koprodukcie nevznikne z toho dokonalý film, ako to bol Chi bi (Krvavé pobrežie). Muk gong má tak isto obrovskú a precízne prepracovanú výpravu, ktorú mali určite na starosti Číňania. Naneštastie si tu však museli dopomáhať aj počítačovými trikmi, ktoré sú zvládnuté na podpriemernej úrovni, dokonca fušerstva. Celý film sa mi zdá nejak neucelene zostrihaný a nevyžaruje z neho taká majestátnosť, ako u ostatných čínskych veľkofilmov. Toto všetko mu uberá na hodnotení. Bojových scén priamo z bojiska, či dobývania mesta je pomenej, ale viac sa tu dáva dôraz na stratégiu a plánovanie. Bolo by nespravodlivé voči Chin bi udeliť mu plný počet, i keď je nádherný zážitok sledovať aj tento snímok. Neostáva mi nič iné len mu pár percent z dokonalosti ubrať. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)
  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama