Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Číslo 13 žije! Zatiaľ. Trinástka je pre niekoho aj šťastné číslo. Z hry, ktorá sa odrazu v pokojnom a pomalom filme objaví, som nebol až tak prekvapený, ako som mohol byť, pretože som videl upútavku. No aj tak bola hra dosť adrenalínová, a mohla byť ešte viac, keby hráčov napadlo nezostať poslušnými ovečkami a zbrane otočiť nabok, kam by sa patrilo. Ale to by bol už celkom iný film. Tento má slušné scény pri hre, ale inak nič, žiadna pridaná hodnota a to ma mrzelo. ()

rudess 

všechny recenze uživatele

Drsný čiernobiely filmársky počin, ktorý sa so mnou vôbec nemaznal. Poriadne zdvihol zbraň, rokrútil zásbník, namieril a stisol spúšť... Páčil sa mi nápad i atmosféra, ktorá bola miestami veru poriadne hustá. Prvky náhody (najmä úvode i na konci filmu) mi však trocha prekážali... Aj iné veci, ale tie nestoja za reč. Slušný filmový zážitok... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Mladý hrdina spravuje střechu na krásném starém domě. Jednoho dne se mu do ruky dostane obálka s adresou na hotel. Dopis byl určen člověku, který ho najal. Jenže ten zemřel. Hrdina se vydávána adresu udanou v dopisu. Postupně nachází další a další indicie, zjišťuje kam dál se má přemístit. V těchto chvílích je film nejlepší. Sledujeme putování na neznámé místo, za neznámým cílem. Ve chvíli, kdy ale dojde k odhalení (tak v půlce filmu), film dost ztratí. V dalších větách se objeví nějaký ten SPOILER, tak kdo nechce, ať dál nečte. Hrdina je přiveden až na místo tajemné hry. Z té se vyklube ruská ruleta, a on je jedním z hráčů. Celá soutěž je natočena velmi dobře. Řvoucí rozhodčí, a hlavně čekání na rozsvícení žárovky (kamera kolem ní krouží, divák i hráči napjatě čekají) , aby padly výstřely, působí velmi stylově. Co naplat, největší plus začátku je fuč. Už víme, kam měl hlavní hrdina dojít, a podstatě je jasný i závěr, protože ten by se bez našeho mladíka jaksi neobešel, že? „Třináctka“ je černobílý film s pomalým tempem, který vás však pohltí tajemným odkrýváním dalších a dalších stop. Ty však jednou skončí, a zůstane jen skvěle natočená, kafkovská řežba. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě Ruská ruleta představuje především dost nevyužitý skvělý námět.Originální film,který však naprosto postrádá atmosféru,která by zde mohla být využita úplně jinak.Nevím,jestli zrovna černobílí formát filmu pomohl,možná že jistou autenticitu snímku dal,ale Ruská ruleta nemá prostě život.Na to,o jak psychickou vyčerpávající "hru" jde,je zde až příliš vše chladné,nástřelově načrtnuté a hlavně nedotáhlé.Zbytečně dlouhý úvod už ubírá na spádu a napětí,ono očekávání samotné "vydělávání peněz" pak není vůbec napínavé,propracované a vyšperkované,děj prostě jen spěje k očekávanému a neodvratitelnému.Zkrátka jak jsem se zmiňoval na začátku,skvělý a originální námět,který se dostal do špatných rukou.Škoda :( ! ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý thriller v štýle film-noir, hlavne vďaka dobrému príbehu a celej tej atmosfére počas hrania tej brutálnej psycho hry postavenej na princípe ruskej rulety. Pochváliť sa dá tiež kamera a herecké výkony pôsobia celkom vierohodne, takže suma sumárum je to veľmi pozerateľné a diváka to v druhej polovici tak silno vtiahne, že rýchlo zabudne na pomalší rozbeh... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama