Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (83)

plakát

Chata v horách (2012) 

Další ze série "parta pubošů si jede dáchnout na opuštěnou chalupu, řeknou zaříkávadlo a začne bububu", tedy, jen ze začátku. Film si ani nehraje na horor, ba dokonce mi příjde, že si utahuje z ostatních "teen hororů" a jestli máte nízká očekávání tak tím líp, nebudete o nic ochuzeni. Film kombinuje fantasy/sci-fi prvky s komediálními vlastnostmi a ještě do toho cpe žánr "slasher". Prostě to za to stojí, je to lepší než ostatní horůrky pro náctiletý, ale nijak se od nich neliší.

plakát

Lesní duch (2013) 

Jsem rád, že se Tarantino konečně odhodlal zkusit zabrousit do žánru "horor", bylo to poznat, že se vydováděl...... Jo počkat, on v tomhletom Tarantino prsty nemá, omlouvám se, nešlo to poznat přes ty všechny ty usekaný ruce, zvratky a potoky krve, on je na tohleto totiž expert a myslím si, že finále by si zamiloval. Film v pohodě, hlavní postavy vypatlaný, kamera nevim, žánrově spíš komedie a všude krev, bahno a nějaký černý cosi.

plakát

Malcolm a Marie (2021) 

Dejte křečka do klece s běhacím kolečkem, chvilku bude klid, pak se začne nudit a začne běhat jako o život, pak se unaví a dá si pauzu, pak zas začne běhat a takhle furt dokola a dokola, stejně jako Malcolm a Marie, střídání romantických klidných scének s dramatickými hádavými scénkami po chvíli přestane bavit. Navíc film spíš vnímám jako procvičování dvou herců, protože oba ze sebe vydali maximum, Zendaya v podání přítelkyně, která je věčně otrávena svým přítelem a přítel, který se víc zajímá o filmy, než o ni. Tenhle film si 3 hvězdy zaslouží, protože to není nic ze série Rychle a zběsile, není tady Dwayne Johnson nebo Jason Statham, aby opět nakopali pár rusáků a není to akční kokotinka se Sylvesterem Stallonem, je to film, který má stejné množství špatných i dobrých vlastností, takže zlatej průměr. A nevím co to mělo být s tím černobílým filtrem, ale pozdějí ve filmu se mi to začalo líbit a začalo se to hodit k tématu toho filmu.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Áno, není to první interaktivní film, nejedná se o nic přelomovýho, ale je to "next level shit". Fionn si roličku vychutnal, Will Poulter je pan herec a scénku s drogou jsem si užil. Neskutečnej plotwist v podání ovládání hlavní postavy to u mě vyhrál, mám rád tyhlety mysteriozní filozofický sci-fi filmečky. Bonusovej bod je ten, že film můžete zhlédnout několikrát a stále bude veliká šance, že jste neprošli všechno.

plakát

Travis Scott: Koukej, mami, létám (2019) 

McDonald. Nike. Fortnite. Reese's. Helmut Lang. S těmahle všema značkama Cactus Jack spolupracoval, díky čemuž dostal dvě jména, buď "vizionář" a nebo "člověk, ze kterýho se stala značka". Dokument nenábízí úplně nějaký světoborný a top-secret info, jak to býva u ostatních dokušů o znamých lidech, ale furt je to koukatelný a zábavný. Spíše se jedná o sled jeho koncertů, jeho vize, jeho snu inspirovat dnešní mládež a videí z mládí.

plakát

Kočičí lidé (1942) 

Ještě v dobách, kdy kinematografie byla brána vážně, nebyla brána jen jako nástroj vytáhnout z vás prachy a režiséři experimentovali, aby jejich filmy byly dokonalé vznikl filmeček The Cat People, který mi přišel jako pravý romantický zážitek, lehce hororový zážitek a velice dramatický zážítek. Všechno do sebe hezky zapadalo a navazovalo na sebe. Mám docela brouka v hlavě, co kdybych sjel všechny filmy co vznikly před rokem 1960 a porovnal je s dnešními "popcornovkama", jaký myslíte, že by byl výsledek?

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Pro nezávislé fanoušky Netflixu totální orgáč, pro lidi co mají aspoň nějaký filmový apetit velký špatný. Přesně pro tohleto považuju většinu Netflix filmů za odpad. Film není v ničem nápaditý, není vynalézavý a hlavně kopíruje všechny ostatní podprůměrné Netflix filmy, ale přitom ty ostatní chujovinky (kamera, střih, efekty,...) byly snesitelné. Ani Cavill to nezachránil, chápu, film o postavě, o které nebyla ani zmínka v původních Sherlockových filmech potřebuje nějak popotahat tím, že tam toho Sherlocka daj, ale takovej Downey Jr. by mě třeba i donutil dát 3 hvězdy. A ještě na závěr si rejpnu do zbytečnýho prodlužování děje, ono když se na to budete dívat dýl tak páni v Netflixu dostanou pár chechtáků navíc, kdyby film měl nedejbože jen pouhých 90-100 min, tak by to pro Netflix byla katastrofa. Ale abych nebyl zas takový vyvrhel, Sam Claflin mi přišel jako v poho postava a časté promlouvání k divákovi vždycky zlepší zážitek z filmu.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Kéžby všechny filmy byly takhle dobře napsaný a zrežírovaný.

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Sled filmečků, každý o něčem jiným, každý s jiným významem nebo skrytou zprávou. Některý byly dobrý, některý špatný. Tady asi ani není úplně co hodnotit, nezabere vám to ani půlku dne, je to dobrý na odreagování, je to jeden z mála projektů Netflixu, který je 18+ a 2. řada už je na cestě. Prostě dobrý.

plakát

Smrt do roku 2020 (2020) (TV film) odpad!

Netflix se zase předvedl, chápu, že všechen humor ve filmu byl ironický a ty další věci okolo, ale tohle bylo prostě tak špatný. Proč tenhle film vůbec točili? Všechno i všichni v tomhle filmu nestálo za nic. Snad tenhleten rok nebude příšernej, nechci vidět jakýkoliv pokračování nebo cokoliv, co je tomuhle podobné.