Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

claudel 

všechny recenze uživatele

Divadelní a komorní forma mi vůbec nevadí, naopak díky své lásce k divadlu takové filmy vítám a pokud v něm hrají kvalitní herci a herečky, mohou poskytnout výjimečný zážitek. Zendaya hraje skvěle a neméně skvělé jsou šaty, do nich je během první poloviny stopáže oděna. Washington junior se také nenechal zahanbit. Oba dokáží utáhnout film, jenž sahá téměř ke dvěma hodinám. Já bych jim do scénáře přidal zásadně jiné repliky, bohužel se do jejich dialogů příliš promítají témata, jež rezonují v USA a v Holywoodu, a jež považuji za absurdní a přemrštěná. Slušné tři hvězdičky. ()

Superpero

všechny recenze uživatele

Hezky to vypadá a hrají tam hezcí lidé a dobří herci zároveň. Bohužel to na mě působilo hloupě. Nemám rád, když se film snaží být chytrý a není. Když dělám film, který je celý jen o dialozích a ty jsou rádoby inteligentní a vyjadřující se k současné společnosti, ale ve skutečnosti pouze prázdné, nevěrohodné a tím pádem iritující, tak je to špatně. Nehodnotím, protože jsem to nedokoukal. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to geniální, nicméně na tu druhou nechcete být po zhlédnutí tohoto nikdy ve vztahu. Tedy, pokud jste taky tak trochu psycho. Je tady krásně vidět, jak je člověk sobecký a potřebuje uznání. John a Zendaya předvedli oba super výkony, i když ona o něco lepší a uvěřitelnější. Ale má to taky dost nedostatků, nicméně pokud od toho moc nečekáte, tak zklamaní nebudete. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi se líbil nápad, že film resp. jeho pitvání včetně pitvání ohlasu na něj slouží jako katerze vztahu a povah obou představitelů. Neměl jsem ani problém s kamerou, která se snažila různýma kompizicema ještě už tak silně dialogový příběh nadvyprávět. Co mě ovšem silně zklamalo byli dialogy, které vedli opakovaně ke stejnýmu náhledu na postavu, k čemu to mělo být dobrý, když totéž mě ukázala předchozí scéna. A John David Washington mě teda herecky nepřesvědčil, Zendaya na mě působila mnohem stravitelněji. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Že se nakonec dostanou k meritu věci a smířlivé katarzi, hodně vymazává nekomfortní dojem z ukřičeného vztahového či „intelektuálského“ hádání často o ničem, kdy se zjevně milující osoby opakovaně urážejí a vytahují podpásovky s cílem ublížit… zatímco divák přemýšlí, proč tolik vyhroceně a nejsou-li to jen přecitlivělé primadony, které si jeho „voyerskou“ účast u nich doma (na komorním divadle) nezaslouží. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)
  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama