Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Roger Waters: The Wall (2014) 

Neskutečný rockový nářez v podání Rogera Waterse. Je vidět, že si vyhrál s každým detailem show. Především úvod koncertu je naprosto famózní, až běhá mráz po zádech. Je to zatraceně silný zážitek i když jen sedíte v sále kina, na koncertě to muselo být ještě o level výš. Vymakané animace, z nichž velká část je převzata z původního filmu z roku 1982. Stejně tak se Waters drží i sledu jednotlivých písní. Postupné stavění zdi, masky, výbuchy, reflektory, nafukovací figuríny, všechno to do sebe perfektně zapadá a utváří výsledný kulervoucí zážitek. Waters si jede po svém, nedává nikomu šanci, aby mu do něčeho kecal, a sází nám jednu pecku za druhou. Skloubení koncertu a dokumentárního putování za minulostí taky funguje dobře, ačkoliv natahuje celý film, takže ke konci už to celé bylo mírně zdlouhavé. Ale nápad dobrý, provedení taky, celkově to je promyšlená show co vás přiková do sedaček a nepustí až do závěrečných titulků (a vlastně ani po nich :o) Jediné, co mě mrzí, že v sestřihu pro kina nebyla Comfortably Numb s Gilmourem a Masonem z Londýna, čekal jsem na to víc jak půlku filmu, a ono nic. Asi nějaký Watersův vrtoh, či co. I tak ale ultimátní zážitek, který by si neměl nechat ujít žádný fanda hudby Pink Floyd.

plakát

Noe (2014) 

První polovina filmu dle mého názoru velice povedená, ve druhé půlce už to skřípe kvůli přílišné snaze zaplnit čas plavby archou něčím zajímavým a dramatickým, co ale není součástí předlohy (to by zase tak nevadilo, takových věcí tam bylo víc, ale tohle prostě nefungovalo, bylo to fakt nudné). Nevím kolik hvězd bych dal filmu, kdybych šel na originální znění ve 2D, ale já byl bohužel (jiná možnost u nás nebyla) na 3D s dabingem :o( Dabing byl docela slušný, ale co to 3D krucinál??!!! Většinu filmu šlo koukat bez 3D brýlí, protože tam prostě žádné 3D nebylo. Takže zbytečně vyhozené peníze - o tom taky většina 3D je. Proto radím - na 3D fakt nechoďte, pokud Vaše kino nabízí i 2D verzi. Já jsem z toho byl značně znechucen :o( I proto dávám 3hvězDy, a to jsem ještě zavřel obě oči.

plakát

Predátoři (2010) 

Jedna hvezda za zaverecne titulky a nostalgickou vzpominku na Arnieho vcetne drobneho stripku informaci ohledne udalosti po prvnim setkani s Predatorem. To je ale bohuzel vsechno. Prilisna snaha o napodobeni veci, ktere v prvnim filmu skvele fungovaly. Tady ale nefunguji a nevyuzity potencial filmu nezachrani.

plakát

Vnitřní vesmír (1987) 

Vzpomínka na doby minulé. I po letech má tenhle film šťávu!

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Anglický jazyk mi tady vadí, a to hodně. Přece jen se jedná o konfrontaci mezi ruskou a německou armádou. A do toho moc angličtina nezapadá. Jenomže co naplat, když se jedná o americký film. Můžu se jen dohadovat, jak by tahle věc vypadala v ruském podání. Co se však filmu nedá upřít, je působivý úvod. Najednou jste z poklidného nádraží ve středu zuřící bitvy. Skvělá atmosféra, jakou umí navodit právě americké válečné filmy. Jenže tohle pro mě není válečný film. Bohužel, romantický trojúhelník Law - Weisz - Fiennes stojí za prd. Fiennes mi tam vadil snad od začátku. A Weisz tam být vůbec nemusela. Zbytečnost. Romantika sem nepatří. Tohle měla být jiná kategorie. Law + Harris = kvalitní podívaná. Čtyři jsou moc, dvě málo. Dávám průměr ***

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Původně jsem byl trochu skeptický. Říkal jsem si, jak asi bude působit Sly, Statham, Li, Rourke, Willis a Schwarzenegger pohromadě. Ti dva posledně jmenovaní zvádli své dlouhé role opravdu výtečně. Arnie nám trochu ztaťkovatěl, Willis si drží svou kamennou tvář. Sly ničí vše živé okolo sebe tak, jak jsem zvyklý, až na to, že pro tentokrát vynechal kuchání střev. Statham stačil vyházet snad tunu oceli, když tasil jeden nůž za druhým. Ale jemu to prostě pasuje snad v každé akční scéně. Terry Crews sebou zase nosí malý tank a trhá těla na cucky. A na super stará vypalovačka při závěrečných titulcích. Co dodat. Zkrátka parádní zábavička! "Are you crazy? You could kill me!" - "You´re welcome!"

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Tak od tohohle jsem čekal rozhodně mnohem víc. Upoutávka je sestavena skvěle, snad jeden z nejlepších trailerů, které jsem viděl, ale tím to asi končí. Nezajímavý děj, nudné dialogy, nepromyšlená jednání hlavních hrdinů a nezajímavé nové postavy. Bavil jsem se snad akorát tehdy, když absurdity na plátně už byly příliš okaté. Např. boj s obřími škorpióny, Perseus při lekci zacházení s mečem, Hádes při předávání své síly pozemskému králi apod. A o 3D vůbec nemluvím - podlě mě absolutně nepropracované. Zbytečně vyhozené peníze za údajně lepší vizuální stránku Co mě trochu zaujalo, byly 2 postavy. Mads Mikkelsen v roli zkušeného válečníka a Kraken. Ten se, kujón jeden, opravdu vyvedl. Bohové byli ale ztvárnění docela dobře. A taky díky aspoň za tu sovu :o)

plakát

Rec 2 (2009) 

Jak to ti kluci španělský sakra dělají? Tohle je zatraceně dobrá porce strachu na sobotní večer (i na jindy). Samozřejmě je třeba vidět jedničku, jinak vám trochu unikne smysl druhého dílu. Už při počáteční hudbně a titulcích mi začalo mrazit na zátylku. Stačí si vybavit vzpomínku z prvního dílu, konkrétně to, jak vše nevinně začalo a fatálně skončilo. Druhý díl navazuje na ten první, jako byste jen přehodili kotouče na projektoru. Opět ten děsivej barák, opět ta ponurá atmosféra a očekávání něčeho strašnýho, co MUSÍ přijít. Je logické, že se tady musí objevit nové postavy, protože ty minulé potřebují nutně někoho do party, aby se mohla rozjet parádní podívaná okořeněná silným pocitem nejistoty, jestli za váma taky někdo nestojí. A nové postavy se objevují hned z několika směrů. Policajti působí ze začátku jistě a silně, neochvějně. Když se z nich pak stane banda zoufalců, kteří se snaží zachránit si krk, už jste v tom a není cesty zpět. Trochu mě tam překvapila ta složka náboženství, dobra a zla, která v jedničce nebyla patrná. Leccos se tady začalo vysvětlovat a vypadá to, že dovysvětleno bude v dalších dílech. Hledání rudé tekutiny bylo hodně napínavé a děcka drápající se větracími šachtami byly fakt k pokukání. Závěr mě překvapil, ačkoliv jsem při trošce uvažování mohl něco podobného předpokládat. Netušil jsem nic, protože u tohohle filmu prostě na úvahy není čas. Ty přijdou až po něm. A bylo o čem přemýšlet...Cestu potemnělou chodbou ihned po shlédnutí filmu ale nedoporučuju :o)

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Parádní kousek z dílny Clinta Eastwooda. Film se z počátku tváří jako velká řada westernů, kde starý časy už jsou sice dávno pryč, ale starej dobrej Munny se vrací, aby ještě jednou ukázal, čemu vděčí za svou pověst. Jo, jenže ono to není zas tak jednoduchý! Hold, svaly už nejsou, co bejvaly a klouby trochu vržou, plechovky už se taky z dálky trefují těžko a dostat nakládačku v místním baru není vůbec žádnej problém, a tak se možná pro někoho zdánlivě tuctový comeback mění v docela zajímavou podívanou. Byl jsem mile překvapen, jak děj graduje až do závěrečného finále, kde už uvěříte úplně všemu! Tohle ano, Clinte, tohle ano...