Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit tomu, že jinak výsledný velmi pozitivní dojem kazí pár nepochopitelných/nepovedených scén,například- zápas v autě s liliputánsky zmenčenými záporáky byl pořádně velkej úlet.Jinak hodně na pohodu film u kterého jsem se slušně bavila,žasla nad neuvěřitelnou podobou sympatického Dennise Quaida s Harrisonem Fordem a smála se nad komediastvím Martina Shorta. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dobrá VHS-ková satira na všetky tie uletené dobrodružno-scifi-akčné sprostosti, ktoré nás obklopujú a z ktorých vytvárame kulty. Možno menšie i zároveň najväčšie negatívum vidím v tom, že tých skutočných vtipov alá parodického orgazmu je minimum a potom prichádza ten faktor, kedy čumím do spotenej steny. Určite dobová záležitosť, pozerateľná aj v dnešku. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim trochu nesouhlasit s několika komentářema, kde uživatelé píšou, že je to originální nápad. Vnitřní vesmír totiž evidentně čerpá nápady z filmu Fantastic voyage. Ať už je to hlavní motiv vpravit do lidskýho těla zmenšenou ponorku s lidskou posádkou nebo samotnej název "innerspace", o kterym padlo několik slov ve Fantastic voyage. Na druhou stranu musim za sebe napsat, že Vnitřní vesmír se mi teda líbil o něco víc. Ale žádnej zázrak to teda neni, spíš průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mladý Dennis Quaid, akční jako obvykle. Mladý Martin Short v obvyklé roztržité komediální poloze - přeberte si sami, jestli vás baví nebo vytáčí a podle toho upravte hodnocení. Mladá Meg Ryan v obvyklé usměvavé poloze (a že jich proti jmenovaným pánům umí zahrát trochu víc), k tomu nápad, který už tu párkrát byl, ale nikdy ne v takhle dobrodružně komické mixáži. Výsledek? Zaslouženě trhák svojí doby. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Milý, krásný a příjemný film, jakých se v 80. letech točily desítky. Frajer Dennis Quaid, krásná Meg Ryanová, šílený Martin Short, skvělé efekty a hlášky. Do toho tvůrci vzali klasický námět z Fantastické cesty, ale naložili s ním po svém. Místo napínavé cesty za záchranou lidského mozku tu máme vojáka, jenž se omylem dostává do těla neurotika a musí se naučit spolu žít, uniknout teroristům a ještě najít cestu jak vše vrátit do normálu. Nejlepší hláška je. Hoň si ho... Ale nemluv s ním! :--) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama