Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Rivalové

Rivalové (2013)

Rivalové ohromí tím, jak moc diváka dokážou zaujmout a vtáhnout do děje. Náboj filmu dodává neustálé jiskření mezi Laudou a Huntem, jak ostatně český název napovídá. Vše je pak samozřejmě umocněno tím, že děj popisuje skutečné události, jen některé věci byly upraveny, snad aby to bylo více „filmové“. To ale ani nemusely, protože tenhle příběh je více než zajímavý i tak, jak se opravdu stal. Herci, technická úroveň atd. – vše na vysoké úrovni, zkrátka se tenhle film povedl.

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

U pokladny stál je jedna z nejlepších Burianových komedií, ne-li ta nejlepší, a proto také patří k nejlepším komediím vůbec. Tolik zábavných momentů a hlášek v jednom filmu a přitom ani náznak trapnosti – to je prostě komediální dokonalost. O skvělém výkonu Vlasty Buriana nemůže být pochyb, ale zdatně sekundovaly i ostatní herecké osobnosti. Dovolím si z nich vyzdvihnout Václava Trégla, který i v malé roli dokázal už tak výborný film ještě znatelně zvednout. Zde nejde hodnotit jinak než plným počtem bodů. 100 %

Ducháček to zařídí

Ducháček to zařídí (1938)

Ducháček to zařídí – jedna z nejlepších a mnou nejoblíbenějších Burianových komedií. Výkon, který Vlasta Burian dokázal předvést, je prostě neuvěřitelný. Někdo sice namítá, že není dobře, když film stojí na jediném herci, ale to mi opravdu vůbec nevadí – tedy v případě, že jeden herec dokáže film uhrát. To Burian dokázal, a to takovým způsobem, že by ho ani několik herců nebylo schopno nahradit. Jednoduše jsem se díky němu bavil od začátku až do konce.

Přednosta stanice

Přednosta stanice (1941)

Přednosta stanice je rozhodně jedním z nejlepších Burianových filmů. Viděl jsem ho už tolikrát, znám ho nazpaměť a stále mě ty scény a hlášky neskutečně baví. Ani nevím, co víc k tomu dodat – Vlasta Burian si prostě vezme slovo a i samotná kamera musí být v úžasu, co před ní „Král komiků“ předvádí.

Zombieland

Zombieland (2009)

Zombieland se prostě povedl. I když jsem ho viděl již několikrát, stále mě baví. Jednoduchý děj, plno komických situací a hlášek, žádné hluboké poselství – to je ten správný recept na opravdu zábavnou komedii. Jsem rád, že se tvůrci nesnažili brát věci moc vážně, nespoutanost pravidly dodává filmu jedinečný náboj. Herci jsou trochu podivíni, ale sympatičtí a přesně zapadají do svých rolí. Za mě jasných pět hvězdiček.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nedotknutelní jsou právem vysoce hodnoceni. Jedinečný příběh vás pohltí a i při vážnosti témat, na která odkazuje, baví od začátku až do konce. Řada momentů je opravdu úsměvná a dokáže vás i rozesmát. Taková kombinace není často k vidění a tenhle film je dokonalý příklad toho, že to je škoda.