Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Režiséra si velice vážím. Ačkoli by někdo mohl oponovat, že jeho snímku jsou nesmysly, budu ho bránit, že jeho filmy jsou super nesmysly a díky bohu za něj, že se jich ujal a přivedl je k životu. Abraham Lincoln, coby úpírobijec je delikatesní šílenost, která jenom podtrhuje funkci filmu, zhmotňovat naši fantazii. Bohužel všechnu tuto odvahu a originalitu jsem dokázal vměstnat do oněch dvou hvězdiček. Zbytek už film stahuje nemilosrdně ke dnu televizní podívané na Nově po 22:00.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Hodně hvězdiček jsem vyplítval jen na Brigitte Bardot. Zbytek patří velmi dobře zvládnuté problematice jedna krásná žena a spoustu mužů co nedkožou myslet na nic jiného.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Jednoznačně jedna z nejlepší komedií/parodií. Extraligový herci a jedinečný scénář znalý věci. Miluji když během sledování filmu klíčuji inspiraci obashu nebo stylystických postupů. Vždy budu zastáncem "inteligentní" komedie před Kameňáky. Neboť tento film z nás dělá znalce piva a krásných žen, a Kameňák pouze blbce. Adéla nikdy nezklame :-)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Vedle Black Books a Červeného trpaslíka jeden ze seriálu, ke kterým se vždy rád vracím, a který mi zvedne zaručeně náladu.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Než vynesu konečný verdikt o filmu, zajímají mě názory ostatních, především laické veřejnosti, mezi kterou řadím i moji milovanou maminku. Ta mi odpověděla něco v tomto smyslu: "Bylo to hrozně zajímavé, ale nějak vlastně nevím, o čem to bylo." Pro nás cinefily hláška k nezaplacení. Avšak naprosto mamince rozumím. Jsem však tolerantní a vědec, proto jsem pátral dál a dočkal jsem se opravdu masového názoru. Názoru televize! Masovější je snad jenom internet a masné krámy. Zde jsem se dozvěděl, že film Alois Nebel je přezdívaný "české Sin City"!!! Vidíte ty paralely??? Všude na vás křičí rukopis Rodrigueze a Tarantina s jejich humorem a poetikou pro absurdní brutální násilí. Příběh je mozaikou několika epizod, v kterých narazíme na ty nejpodivnější existence. Teď vážně!!! Cením si názoru maminky, protože má pravdu. Pro laickou veřejnost je děj těžko definovatelný jedním slovem a děj, který zabírá cca 45 let, může být pro někoho těžko uchopitelný. Přesto pro mě film představuje novum v kontextu české kinematografie. Forma i obsah mi absolutně sedly a je jen málo věci, které bych vytkl. Na druhou stranu mám strach, že přízvisko „české Sin City“ se ve slovníku naší mládeže asi jen těžko ujme.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Je velmi málo filmů, které v sobě obsahují, alespoň zlomek komplikovanosti lidského života, se všemi jeho krásami i bolesti.

plakát

Ať žije nebožtík (1935) 

Ona je to už takhle dost vražedná kombinace: Frič, Haas, Manlová, Hašler, Trégl; ještě když k tomu přidáte smrt jako takovou. Morbidní humor zde čekejte jen v jemných a vkusných dávkách, přivřite oči nad nedomyšlenou záměnou rentgenových snímků u doktora a máte postaráno o mrtvičné záchvaty smíchu.

plakát

...a zase ta Lucie! (1983) 

Důkaz, že i v Československé socialistické republice dokázali rozpoznat výdělečný podnik a náležitě ho vytěžit. Zdaleka né tak dobré jako první díl, nicméně stále velmi povedené a především zábavné. Což je asi tak maximum, které od něčeho takového divák očekává.

plakát

Banáni (1971) 

Jak vtipnou a přitažlivou formou sdělit nemilé věci týkající se krvavých diktatůr ve světě. Banáni jsou výborným příkladem. Woody si zde zvolil vynikající a bohužel stále aktuální téma, které podal s inteligentním humorem jemu vlastním. Nádherně pak bourá zažité filmové konvence, když ve skříni nalezne hráče na harfu, soulož a vražda prezidenta jsou podány jako sportovní zápasy a večeře u diktátora se zvrtne v návštěvu v restauraci.