Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Zrůdy (1932) 

Excelentní horor, jdoucí proti tehdejšímu a bohužel i současnému trendu, opovrhováním fyzicky postižených lidí. Snímek se tak snaží přesvědčit diváka o nesmyslnosti strachu z takto postižených jedinců. Zrůdy jsou ukryty v nás samých, často přitažlivých lidech. Snímek je tak sociologickým výchovným opusem.

plakát

Dracula (1931) 

Kultovní Bela v kultovním filmu o kultovní postavě.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Nej, nej, nej hláškoidní biják pro opravdový chlapy!!! Znáte noir filmy s Humphreym? Tak tohle je jejich nejlepší derivát v 80./90. letech. Jen přibilo víc akce, kulek a s nimi řízných slovíček!

plakát

Narušení (1999) 

Skutečně kvalitní snímek, který otevřeně odhaluje herecký talent ústřední dvojice. O čem ten film je? O tom jak je život zkurvenej a jaký svině jsou lidi. Člověk se nedokáže ubránit vzpomínce na Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem.

plakát

Slavík a růže (1967) 

Výborná předloha a excelentní zpracování. Nyní se jen ponořit do vlastní fantazie a nechat se unášet všemi našemi sny.

plakát

Kočičí lidé (1942) 

Mám rád, když film mnohem víc pracuje s psychologickým strachem a napětím než s pompézními efekty. Nakonec není strach z toho, že něco může přejít z možnosti do uskutečnění to nejreálnější nebezpečí? Myšlenka toho, že největší nebezpečí a zrůdy se ukrývají v nás samých je stará a pravdivá jak lidstvo samo. Ve finále se dá řící, že Vetřelece, kultovní hororové monstrum, by bez člověka nebyl ničím. Vetřelec doslova pochází z nás.

plakát

Oskar (1967) 

Bravo! Bravo! Bravo! Neexistuje role, která by de Funesovi sedla lépe než tato. Zavřete lva do klece a on ji naplní svým řevem a všichni oněmí úžasem!!!

plakát

Anglický pacient (1996) 

Je velmi málo filmů, které v sobě obsahují, alespoň zlomek komplikovanosti lidského života, se všemi jeho krásami i bolesti.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Doctor Who? Jeden z mála seriálu, který má vše co dobré dílo mít má. Humor, promyšlený děj, charismatické hrdiny a sonický šroubovák :-)