Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (439)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Jediné, co mě napadá je, že mě nic nenapadá.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Možná příliš prvoplánové. A jak je něco Prvoplánové, Moralizující nebo Patetické, je to u mě špatně. Takže jen 4*

plakát

Agent Bílá krvinka (2001) 

Jeden z nejlepších ne3D animovaných filmů... poměrně nápaditý příběh... inspirace v Byl jednou jeden život, pravděpodobně :-D ...ne teď vážně... možná to neni nic dobrýho, ale já jsem se vážně dobře bavil :-)

plakát

Agora (2009) 

Moje antipatie k náboženství křesťanskému byly konečně zhmotněny v kvalitním díle, které má auru, napětí, děj, historické pozadí (to je na tom to smutné) a nasrávací potenciál. To je u filmů pro mě moc důležité. Když mě film dokáže naštvat svým vyzněním, tematikou, když se tam děje příkoří a nespravedlnost, která mě zvedá ze židle, moc si toho dilmu vážím, protože to jsou ty emoce, které je dobře, když v člověku něco vzbudí. Nemělo by existovat zlo, úmyslná dezinterpretace, demagogie. Ale existuje a proto se musíme učit z vlastní historie. Až u tohoto filmu jsem si uvědomil, na jaké výši se v mé přízni pohybuje Rachel Weisz.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Miloň Čepelka je lepší ženská, než kterákoli.... ženská.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Druhá řada nemá obdoby, to je pravda, ale i ta poslední je neuvěřitelně úžasná. Děj neztrácí tempo, které nabere po prcních cca dvanácti dílech, vůbec viditelně. Sláva Aliasu. Poslední díl u mě aspiruje na titul Jeden z nejlepších posledních dílů seriálstva vůbec :-) Pro určité lidi kult.

plakát

Americká krása (1999) 

Těžký, silný film. Rozbourání naivity imigrantů do USA, řekl bych :-) Samozřejmě je Americká krása vysoce kvalitním snímkem... takový pohled pod pokličku, pod onu americkou slupku "superšťastných rodin", které jsou vlastně jen důkazem povrchnosti, překrývající pravé jádro komunikačních problémů stojících v pozadí agrese a lidského odcizení. Rozličné propracované charaktery a výběr herců jsou také znatelná plus. Kevin Spacey a další hlavní herci jen přidávali na mrazivé atmosféře v nafintěném kabátku. Zajímavý je také názor o tom, že je to rádoby reálné, až je to nereálné. Kdo ví, kde byl přímo záměr Mendese... možná právě v tomhle. A co na to Jan Tleskač?

plakát

Anakonda (1997) odpad!

Tak Luis by si zasloužil sežrat od anakondy doopravdy. Blaf blafů.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Haha, takže budu na všechny sprostej a zlej a budu miláčkem publika. Pohlreich sežral všechnu moudrost světa a napsal na ni špatnou kritiku.