Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Dobrotivý bože, smeť bleskem a větrem ty politicky korektní hňupy co ničí mého milovaného Zaklínače ve jménu debilních ideologií... Neznám nic hnusnějšího než odporného hybrida, kterým je "umění" vytvořené ve jménu propagandy. Ale co už, tak je tam race swapping a pár dalších debilních progresivních nápadů pro ty takzvané moderní diváky, ale kdyby ten zbytek aspoň tak nedomrvili... Kéž bych tak znal nějakého toho bouchače se dvěma meči, co by s tím za hrst mincí něco udělal... No ale ta první série byla fajn, tak aspoň to.

plakát

Syn temnoty (2019) odpad!

Tak tento film mě vyloženě nasral. Už tak nesnáším všechny nezranitelné blbečky ve stylu Supermana a Captain Marvel, co nemají ve svém vlastním filmu v podstatě co dělat, protože veškerý odpor je marný a děj tím pádem ztrácí všechno napětí a smysl, ale tady je to navíc otravnej fracek... Za mě velmi nepříjemný zážitek, i když ten nápad nebyl špatný, možná měl autor zkusit kouknout na Megamind a vzít si příklad.

plakát

Temný bojovník (2014) 

Další akční slátatnina s dějem co stojí za starou bačkoru. Hrdina udělá meč meč šerm šerm a jdem dál...

plakát

Kmotr (1972) 

Milý filmový fanoušku, teď mě dobře poslouchej. Udělám ti nabídku, kterou nemůžeš odmítnout: Jestlis neviděl Kmotra, tak teď půjdeš a napravíš to. Vážně, dobrovolně se nepodívat na Kmotra je masochismus. Skvělé hlášky, herecké výkony a napětí. Je to hra stínů na přímém denním světle. Koho nezajímá mafiánská atmoška, toho chytne nekonečně rostoucí drama. Co víc dodat, snad jen "bouchačku tu nech, vem ty cannoli"

plakát

Počátek (2010) 

Inception je učebnicovým příkladem toho, jak to má vypadat, když chce autor vytvořit svůj svět a udělat ho zajímavým, jak trpělivě stupňovat napětí a uvolnit ho až v ten perfektní moment, jak vyvolat v divákovi silné emoce. Postavy mají silné motivace, což drama umocňuje. Vše je doprovázeno hudbou mistra Zimmera a na konci ten střih detailu na točící se káču než spadne je krásnou, ambivalentní třešničkou na dortu.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Perfektní, perfektní, perfektní! Kdo tvrdí, že dobrý film potřebuje rozpočet, ať se koukne na Dvanáct rozhněvaných mužů. Scénárista je génius. Vstávám a tleskám. Napsat film, který se dá shrnout zdánlivě nezáživně jako "Pár chlápků se hádá. Toť vše. Ano, vážně. Nedělám si srandu" a přitom ho napsat dobře, dokonce tak dobře, že se dostane mezi legendy ve světě filmu, to je opravdové umění! A neopomeňme herecké výkony - úplně jsem zapomněl, že se koukám na film.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Od Dr Strange jsem čekal o tolik víc. Je to postava se skvělým potenciálem, který Marvel předvedl v prvním filmu, ale tentokrát to byla podívaná naprosto průměrná, nic extra. Děj je naprosto generický a nemá žádnou hloubku, Wanda nedává smysl - celou dobu jen brečí kvůli dětem co má její kopie v jiném vesmíru - a ještě jako hřebík do rakve je film protkaný propagačními prvky radikální levice, které tam vůbec nemusí být a jsou skvělým příkladem toho, o čem tenkrát mluvil Čechov s tou svou zbraní. Přídavek illuminátů byl nápad tak strašně blbý, že mě to upřímně pobavilo, ale bohužel, byli dalším příkladem toho, že měl jistý Anton Pavlovič tenkrát pravdu - netuším, proč tam byli. Já budu dělat, že to měl být vtip. A aby to nebylo málo generické, je záporák poražen klasickým talk-no-jutsu... Škoda, škoda! Alespoň vizuální efekty byly fajn...