Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (322)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Jediná česká pohádka za posledních cca 15 let, která mě pobavila a nepřišla mi přehnaně "uměle kouzelná". Velmi příjemný humor a Trojan je naprosto skvělý.

plakát

Madagaskar (2005) 

Čekání na plnohodnotný vtip se neskutečně táhne, pro mě je tento film jen nudnou kopií mnoha vydařenějších animovaných komedií.

plakát

Nebezpečná sopka (2005) 

Strašná blbost. Nezáživná věc, jejíž jediný účel je zaplácnout v TV programu volný prostor. Rozhodně se na to nekoukejte s očekáváním napínavého filmu o zuřící přírodní katastrofě - o sopku tady zas tak moc nejde.

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

Přiznám se, že netuším, proč je tento film tak "na můj vkus" dobře hodnocený. Kromě několika vtipných scén jsem si připadal, jako bych po šedesáté z donucení koukal na jakýsi pelmel stodvaceti jiných filmů s upravenou stopáží na jeden celovečerní snímek, ochucený o notnou míru cynismu a sebekritiky a slušně opepřen jakousi snahou vytvořit poselství. Navíc Cage nemám příliš rád a jeho hlas (monotonní komentáře) mi často zněl poněkud nepříjemně.

plakát

Ostrov (2005) 

Rozhodně zajímavý, divácky atraktivní, svižný sci-fi film na velmi citlivé téma, dobře herecky zvládnutý. Nicméně postupem času se ve filmu objevovalo čím dál víc "klišé"prvků a o závěru škoda mluvit. Takto náročné téma by si zasloužilo spíše stopáž seriálu než filmu, nemusely by se některé situace ve filmu zbytečně urychlovat.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) odpad!

Proč? Proč? Proč? Nechal jsem se nalákat dobrým hodnocením i ne zrovna špatnými referencemi a tvrdě jsem na to doplatil (padla kosa na kámen). Je to nudné od začátku až do konce. Uklidňoval jsem se, že alespoň závěr, který zřejmě spojí jednotlivé příběhy, nějak vylepší můj dojem z filmu, ale výsledek byl tragický a předem očekávatelný. Tento film je opravdu sračka, jedině hudba mě několikrát příjemně potěšila. Říkám si, že patos tohoto typu snad může bavit jen neprůbojné a zakomplexované lidi, ktéří se vžíjí do drsných hrdinů a společně s nimi pak rozdávají nespočetné množství ran a prožívají milostné avantýry - jak ubohé :-(( ostatně jako celý film

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Zřejmě i na mě tento film zapůsobil podobně jako na většinu diváků bez podrobnějších informací o námětu. Zpočátku jsem byl zmatený, ale celkově velmi spokojený. I já mám filmy tohoto typu rád a i přes některé chybičky dávám téměř plné hodnocení (90%). P.S: Doporučuji sledovat ve dvou, film má příjemně romantický nádech.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Viděl jsem tento film kdysi bez toho, abych viděl první díl trilogie a byl jsem celkem znechucený - psal jsem (Tak nevím, asi jsem sledoval jinou verzi filmu, ale já se nudil celý film. Vůbec ničím mě ten film nepřekvapil. Primitivní už alespoň stopadesátšestkrát použitá zápletka, děsná kamera a střih. Kdo si váží svého času, tak od tohoto filmu ruce pryč. Dávám pouze jednu *) Teď jsem tento film viděl po letech znovu (hned po shlédnutí jedničky) a můj názor se příliš nezměnil. Oproti prvnímu dílu opravdu celkem nuda, zvláštní styl kamery mě tady už moc nebavil, děj celkem nezajímavý. Dávám jen o * víc než napoprvé.

plakát

Hlas moře (2004) 

Tak ako som sa na ten film tešil, tak som sa v počiatočnych minútach zdesil, čo sa z tohto nevýrazného začiatku vykľube. Toto zdesenie z potenciálnej trapnej sentimentálnej frašky mi vydržalo len do zaznenia jednej z ústredných melódií, kedy už Amenabar dostal aj mňa. Krásne obrazy a určité momenty, kedy sa zasmejete aj za cenu toho, že vám vypadne dlho zadržiavaná slza a vy stratíte svoju nasadenú pózu človeka, ktorého tak otrepaný námet, ktorý má vyložene v podtexte za úlohu dojímať, nemože dostať. A ešte niečo ma celkom prekvapilo, tento film mi nič nevnucoval a po jeho vzhliadnutí mi zostal moj vlastný názor na eutanáziu.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Po dlouhé době jsem viděl film, který mě totálně dostal. Nemám co říct - snad jen DĚKUJI.