Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (40)

plakát

Občanská válka (2024) 

Alex Garland natočil klasickou road movie, jejíž síla graduje v jednotlivých zastávkách. Než se posádka dostane do DC, uvažoval jsem i o plném počtu. Akční závěr ve Washngtonu je imho ale za 3/5. Každopádně velké plátno tomu sluší (1,85:1), příběh má spád, zvuk získá Oscarovou nominaci a herci odvádí nadstandard - Kirsten Dunst depka sedne (i sekne), Wagner Moura >>> vyhajpovaný Pedro Pascal, Cailee Spaeny bude v budoucnu hvězda (musí ale v létě nakopat Alienovi). Vítězem je ale kamera. Rob Hardy nemá jméno jako Deakins či Hoyte van Hoytema, nedělá skopičiny jako Lubezki. Přesto mě jeho práce baví (Mission: Impossible - Fallout top). Scéna, kdy se hlavní hrdinky baví u řeky, má až psychedelický nádech.

plakát

Stíny v mlze - Snadné cíle (2024) (epizoda) 

Už chápu, proč to ČT o několik měsíců posunula (a přestříhala konec). Husté. Vedlejší linka se synem, kterou moc nechápu, neb jsem neviděl první 2 díly, to ale sráží více než Kim ve 24. Třeba se pletu a je to zajímavá zápletka. Jenže já se nikdy nepletu. Výjimečně 4/5.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Největší sci-fi 21. století, ke které mám překvapivě dost výhrad. 3. akt to přesto vytáhnul na plné hodnocení. Nejsem si ale jistý, zda můj názor bude sdílet většina diváků. Chování téměř všech postav je trochu nezvyklé. Imax celý film 1,9:1, běžné kino 2,39:1, tj. 26 % obrazu navíc. To už stojí za hřích.

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Scény v bance mi hodně připomínali americkou produkci. Se Seagalem v čele. Špatní herci, rádoby akční kamera, nulové napětí. Prostě slabé 2 hvězdy mířící na 1*. Konec to ale vytáhnul a pointa na LSD byla vtipným tripem (i když inteligentní vědec by měl vědět, že LSD nemá s pervitinem či heroinem moc společného).

plakát

Gunman: Muž na odstřel (2015) 

3 Oscaroví herci, pár štěků Idrise Elby, režisér Taken, pěkná italská …… (chtěl jsem napsat buchta, ale za 10 let bych toho mohl litovat, takže raději nenapíšu nic) a výsledkem je super akční béčko. Je absurdní, že Taken vydělalo 225M $ (neviděl jsem), tragický sequel taken 2 (viděl jsem) dokonce 380M (3ka 330M uff) a Gunman 24M. 24 milionů dolarů….. Nejsem fanoušek Seana Penna. Nelíbí se mi jeho výběr rolí (který jeho film od roku 2003, tj. 21 gramů a Mystic River, jste si pustili podruhé?), nemám ho rád jako člověka, uznávám ale jeho herecké kvality. Tady je ve fyzické formě jako nikdy. Je velká škoda, že si podobnou akční roli už asi nikdy nezopakuje. Jako záporák v M:I by byl dokonalý. Hunt by měl poprvé adekvátního protivníka. 1,7M vs 1,73M - tady se nebavíme o milionech. Tudíž 3+ zaokrouhluji a doporučuji ke shlédnutí. I Bčko nemusí být sračka.

plakát

Creed III (2023) 

Býval jsem dobrým kritikem, ale spáchal jsem ten největší hřích, protože jsem šel do Imaxu na 3. díl frančízy, aniž bych viděl předchozí 2 filmy. Snažili se mě umlčet, místo toho zpoždili vlak, kterým vracím domů. Nasraně projížím Ústí nad Orlicí. Ostravak, který se se těší na 3.!!! vítězství Chelsea v řadě. Gurmán. Tekňák.......Dobré to bylo, Jordan je sympaťák, Majors zvíře, dcera zábavná a Jordan za kamerou potěšil - všechny scény v ringu byly v širším formátu, nástup borců energetický, celkově film fungoval jak měl a proto jsou vysoké tržby logické (ve filmu se prakticky neobjeví bílé postavy krom komentátorů a 2 štěků Draga jr, tudíž je to v US událost z ranku menšího Black Pantera 1. pro afroameričany must-see). Čtvrtý díl by měl být vyústěním série a stejně jako Rocky IV by to tím mělo skončit. Plány na spin-off o dceři, animované seriály atd. jsou tradiční úlet

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Rád bych tomu dal 3* (minimálně za Trojana). Bohužel za 3 jsou věci, které ještě někdy uvidím. Tahle minisérie to určitě nebude. Tvrdý pád na zem od Mareše a spol. Nuda, nuda, šeď, šediny