Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (112)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Thor: Temný svět je o třídu lepší než jeho předchůdce. Je to pořádná fantasy/sci-fi podívána, velice zvláštní mix všeho možného. Chvílemi jsem měl skoro pocit, jako bych se díval spíš na Star Wars, než na Thora. Je zde více humoru a vtipných scének, díky čemuž film nepůsobí zas až tak vážně, protože takový film se prostě vážně brát nedá. Loki je bůh (dvojsmysl zamýšlen). Natálka byla moc hezká panenka, ale ten pseudovědecký bullshit jí fakt nebaštím. Jo a zmínil jsem, že Loki byl super?

plakát

Telefonní budka (2002) 

Super thriller se super psychopatem. Dost jsem se u tohohle filmu nasmál. Některé situace mi přišly podobně absurdně zábavné, jako když Willis ve třetím díle Die Hard chodil po ghetu nahý s cedulí Nenávidím negry. Nevím, asi jsem divný, když se tomu směju. Ten psychopat byl prostě bůh. Jo a Colin to taky zahrál dobře, klobouk dolů. Akorát to na mě ke konci bylo až moc vážné a trošku to ztrácelo šťávu. Chtělo to aspoň ještě jednu mrtvolku navíc.

plakát

Enderova hra (2013) 

Jako skoro vždycky - kniha je lepší, než film. S Enderem si ale vyhráli a snažili se maximálně. Rozhodně je to povedená adaptace, která knize nedělá ostudu..ale není to to pravé ořechové. Na vzdory délce mi film přišel strašně rychlý a události moc nahuštěné na sebe. Spousta momentů na mě nezapůsobila ve filmu zdaleka tak silně a uvěřitelně, jak v knize. Ale uvědomuju si, že to vidím moc kriticky - kdybych knihu nečetl, asi bych hodnotil o hvězdičku více.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Dal jsem si tři albánské borovičky a v lehce podroušeném stavu vyrazil do kina. Už jen úvodní trailer na začátku filmu mě dokázal rozesmát. To jsem ještě nevěděl, že ten trailer není tak úplně fiktivní... Doporučuji stejný postup a k tomu si ještě přibalit nějakou flašku s sebou. Během filmu se budete muset napít několikrát. Čekal jsem, že to bude přehnané, že to bude ulítlé...ale až takhle??

plakát

Ospalá díra (2013) (seriál) 

Zatím nehodnotím, ale první díl vypadal hodně slibně. Těším se na další.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

Je to takový pohodový divoký film, který spěje od nikud nikam a vlastně se toho zas až tolik kromě pár přepadení nestane.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Nemám rád komedie, kde se chlap převléká za ženskou, nebo někdo předstírá, že je někým jiným. Hlavní hrdinové mi byli nesympatičtí a dělali obě výše uvedené věci a tak jsem jim ani moc nefandil. Jinak pohodová komedie.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Skvělí herci, skvělý scénář, skvělé všechno. Nejsem fanda politických dramat, ale tohle je pošušňáníčko.

plakát

Elysium (2013) 

Krásná sci-fi pohádka, na kterou už se asi na rozdíl od Districu 9 nikdy nepodívám. Je to na můj vkus moc černobílé a americky kýčovité. Se vším jsem při vstupu do kinosálu počítal, takže to nemám filmu za zlé. Blomkamp chce zaujmout širší masy, no snad se mu to povede a bude si pak moct více točit podle sebe. Je to podobné na Vyměřený čas (In Time), jen trošku akčnější. Roztřesená kamera mi tentokrát vadila - byla nadužita a často byla i ve scénách, kde vůbec nebyla třeba.

plakát

Podfukáři (2013) 

Nedává to na konci smysl, ale o to stejně nejde. Díval jsem se kvůli dobré zábavě a tu jsem dostal. Akční scény s použitím hbitých rukou kouzelníků byly lahůdka. Stejně tak vysvětlující Morgan Freeman. Když už někdo má vysvětlovat kouzelnické triky, tak jedině on :)