Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 8
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 8

Recenze (208)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál o této legendě. Herci jsou docela sympatičtí. Policistka Abigail Mills a bývalý voják z americké války za nezávislost Ichabood Crane bojují proti bezhlavému jezdci, aby zabránili konci světa. Není to žádná sranda probudit se po 232 letech. Otázek je pořád spoustu. "Otroctví bylo zrušeno?" :D V každém dílu se objevuje nový protivník. Ale hlavní je Moloch. Dost tam překrucují americké dějiny. Ichabood se snaží vysvobodit svou zakletou ženu Katrinu z očistce. Pomáhá jim i Abigailnina sestra Jane, nadřízený kapitán Frank Irwing a místní sběrač pokladů. Ve 2. sérii v boji s Molochem pokračují. Objevuje se nový protivník, Henry Parish a přidává se k nim i Ichaboodova žena Katrina. Spoiler: Molocha se jim podaří zastavit, ale Henry to nevzdává. Nakonec přijde i zrada jednoho z členů. Končí to docela uzavřeně. Ve 3. sérii se objevují noví záporáci, jsou to Skrytý a Pandora. Nakonec se jim opět povede všechny porazit, ale ne bez obětí... Ve 4. sérii Ichabood získává nové spojence a pokračuje ve své misi ve Washingtonu. Hlavním záporákem je miliardář Malcom Dreyfuss, který chce ovládnout celou Ameriku. Pro náš tým to ale opět není žádný problém. Seriál byl bohužel ukončen. ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilotní díl režírovaný Lenem Wisemanem (Underworld) je svižný, přenesení klasického příběhu do současnosti je dostatečně zábavné a konspiračními teoriemi se tu rozhodně nešetří. Navíc tu máme příjemný mix neokoukaných i dobře známých hereckých tváří. Potěšilo mě hlavně obsazení vycházející hvězdičky Nicole Beharie (Shame) do hlavní ženské role. Zato herečtí veteráni v rolích šerifů nemají letos v seriálech dlouhou životnost. Jeff Fahey nepřežil ani pilotní díl Under the Dome a Clancy Brown je na tom v případě Sleepy Hollow ještě hůře. Pilot - 80% ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Příliš tupé i na mě, a že snesu hodně. Kromě občasných vtípků na téma střetu postavy z občanské války s moderní technikou/realitou, které jsou ovšem opravdu velice střídmě dávkované (asi jich autoři prostě nevymysleli dost) tu není nic, co by mi zabránilo skoro u každé episody usnout. Přitom sympatický cast i docela ok zápletka/mystika, ale bohužel jinak by ten scénáře mohl být v encyklopedii jako krásný příklad u hesla "lazy writing" - předvídatelné, patetické, nudné. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Moc šancí tomu nedávám... nechápu moc to nadhodnocené hodnocení na ČSFD, ale tady už poslední dobou nechápu už vůbec nic. Každopádně aspoň na jedno schlednutí při nudné noční to jde... A je to hezky temné to mně baví... bohužel se tvůrci v kdo ví jaké inovaci zrovna nepředvedli. Co to sakra je? Nějaká horová variace na Assassin Creat? O_o Což potom to přenesení klasického příběhu do současnosti... mi moc štastné nepřijde. Zábavné to možná je... ale moc povedené rozhodně né. Spíše naopak. Mám pocit že to tvůrci vzali nějak až moc hopem... Navíc, zase ty konspirační teorie... kydy o třech jezdcích a bla bla bla... už se mi tyhle bludy začínají trošku zajídat. Navíc je hlavní hrdina prachobyčejný člověk... sice 200starý... ale. Je to trošku nuda. V podstatě tu největší práci odřou vjetšinou jen záporaci. Tvůrci se ani nesnažily o něco víc... lidem to prostě stačí tak ať. Některé zcény navíc vypadají prostě směšně... třeba zcéna kdy bezhlavec odhodí svůj Tomahak a začne okolo sebe kosit zapíkem? cože? To jako vážně? Z čím přijde příště? Z bazukou na rameni a z raketometem místo hlavy? ROF: Nebo ten souboj z tím knězem.. Sem chcal smíchy? Co to mělo proboha být! Ty řetězi!!! Ale nebudu předbýhat... Příběh taky nějak zvlášť nezaujal... Do postav se zatím dostávám. Neurazí, ale ani nepotěší... jak říkám, na jedno schlednutí dobré. O trochu lepší než třeba GRIMM... Jsem trošku sklamaný, vzhledem k tomu jaký okolo toho byl humbuk. Což je škoda, pač tenhle seriál jistý potencionál má. Bohužel, zatím nevyužitý.. uvidíme co bude dál. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

První dva-tři díly jsou fajn. Jsou jiné, jsou dynamické, jsou temné a původní. Ale tím to končí. Bohužel. Zbytek už je jen zdlouhavým závěrem, jež by se dal shrnout do jediné epizody a i tak by to bylo moc. Druhá řada je jen milostná slátanina plná citových výlevů, protkaná občasným pohledem na hořící meče a okultistické oltáře. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)
  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama