Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Adam Sandler v plné parádě! Pokud jste schopní naladit se na zvrácenou jízdu plnou nechutných joků rozhodně nepromarněte příležitost ke královské zábavě. Sám jsem se takhle u žádné komedie léta nenasmál.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Třetí díl Bournovy série je naprosto důstojným pokračováním, předchozího Bourna však nepřekonává. Prvních 20 minut působí na člověka klasickým dojmem třetích dílů, kdy se autoři marně snaží vytežit trhák jenom z toho, že je to "násedovník podařených filmů". Ovšem po scéně na Londýnském nádraží Waterloo se dostáváme do otáček známých z předchozích dílů. Tempo vás přibije do sedaček až do samotného konce, který je završen mobiho remixem (u mě drobné mínus). Na závěr bych vytknul onu roztřepanou kameru, která je podle mého názoru až moc roztřepaná a v některých scénách má spíše rušivý charakter, než navození atmosféry.

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Jiz v okamziku, kdy sledujete uvodni titulky, lze soudit, ze se nejdena o jen tak obycejny thriller. Od teto chvile zacina velka nocni jizda ulicemi mesta, ktera vas nenecha ani na chvilku vydechnout. Po celou dobu do sebe zapadaji kousky deje, ktere cloveka drzi pribiteho v kresle. Tolik napadu, co sem Kramer vmestnal, by snad vystacilo na dalsi dva filmy. Nutno neopomenout Karla Rodena, ktery svou, skoro jiz klasickou, roli "zaporaka z vychodu" zvlada opet na jednicku. Pro me osobne nejlepsi akcni film od Bourna.

plakát

Nový svět (2005) 

Pokud se nekdo bude chtit dve hodiny divat na malebnou krajinu zprostredkovanou kvalitni kamerou, a k tomu pridanu skvelou hudbou, bude oslnen. Bohuzel jde jen o romanticky film, nic vic. Vnitrni pohnutky hlavniho hrdiny nejsou nijak osvetleny (domnivam se, ze vse co udelal proti lasce delal pro svou vlast). Politicka situace, ktera se deje v pozadi filmu je v kazdou chvili uplne jina, takze vlastne ani nevite, jestli jsou v tenhle okamzik hrdinove oblibeni, nebo zatraceni. Film je odou na nudu !

plakát

Máš padáka! (2004) 

Tak tenhle pokus o dokonalý zločin se příliš nevyvedl. Velmi slabé herecké výkony zapříčinili to, že mi byly všechny postavy nesympatické. Děj je ze začátku příliš mdlý a nudný, ke konci přehnaně přeplácaný. Komedie ?? Ani omylem. Veškerý "humor" se zakládá na rozsáhlé databázi sprostých slov a nadávek.. A to jsem si myslel, že je angličtina v téhle oblasti strohá.

plakát

Fontána (2006) 

Nechci polemizovat do jaké míry je film filosoficky geniální, na to bude čas při dalším shlédnutí, které dozajista přijde. Obsah nechme stranou a přejděme na formu. Ta je doslova a do písmene geniální. Audiovizuální efekty, kamera, režie a v neposlední řadě výkon Hugha Jackmana mě zařezali do křesla tak, že jsem od první do poslední minuty hltal film s otevřenou pusou a zatajeným dechem....

plakát

911 in Plane Site (2004) 

zajimavy pohled na udalosti kolem 11.zari. Kdybych to nevidel o nic bych neprisel.

plakát

Wimbledon (2004) 

Podprůměrná romantická komedie, kde je od první minuty jasné, jak vše skončí.

plakát

Země mrtvých (2005) 

Třeste se ! Zombie komando útočí... Nevíte co se žánrem, udělejte zombíky chytřejšími a lidi hloupějšími, síli se vyrovnají a můžeme jet od začátku. Samotná myšlenka, jak jsem nastínil, za moc nestojí. K tomu film provází spousty nelogičností. Ale logiku v tomhle světě snad ani očekávat nelze, ne ? Zato se můžete těšit na spoustu nádherně propracovaných nechutností...

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Popravdě nechápu, proč je snímek natočen černobíle, neřek bych že to jakkoliv doresluje atmosféru. A proboha ! jak se může z Williama Blakea, který na začátku filmu pomalu neví, jak se drží zbraň, stát prvotřídní zabiják... Ale pravděpodobně největším zklamáním je konec, ke terému jsem se prokousával 2 hodiny... zbytečně, nic zásadního se nekoná