Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (449)

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Režisér Romero ve snímku použil nerealizované nápady ze scénáře ke dvacet let starému "Dni mrtvých", který byl až doposud jeho posledním Zombie filmem.// I s rozpočtem 15 milionů dolarů, který je na Hollywoodské poměry směšný, jde o nejdražší film Romerovi kariéry.// Režisér si natolik oblíbil zombie komedii "Soumrak mrtvých", že její autory Simona Pegga a Edgara Wrighta obsadil do "Země mrtvých" coby dvě chodící mrtvoly.// Představitelka hlavní ženké role Asia Argento je dcerou slavného mistra krváků Daria Argenta. Zápach uělé krve jí podle jejích vlastních slov připomíná dětství.// Recept na Romerovu umělou krev je překvapivě jednoduchý. Jde o obyšejné potravinářské barvivo s kapkou saponátu.// Legendární maskér Tom Savini se ve snímku mihne ve stejné roli, kterou ztvárnil už v roce 1978 v původním úsvitu mrtvých.// Místem natáčení měl být Pittsburg, kde vznikly předchozí 3 díly série, producenti si ovšem prosadili kanadské Toronto.*** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Romero pri nakrúcaní akoby úplne ignoroval, že je rok 2005 a nakrútil niečo, čo by mohlo byť dobré niekedy v rozmedzí rokov 1982-1990. K tomu pridal úplne od veci casting, snáď len tá Asia mala niečo do seba. Leguizamovi podľa mňa takéto úlohy nesedia, chalan to zaklincoval ešte o rok neskôr v The Happening. Baker je ale mimo ešte o level vyššie. Čo k deju niečo zaujímavé povedať, keď sme tu už všetko mali. Len to, že tretia nezaslúžená hivezda ide za to, že finále sa odohráva v Torontskom mrakodrape, v ktorom som kedysi bol a obzeral si tú krásnu kvázi gotickú katedrálovú chodbu. 50% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Land of the Dead je docela kvalitní zombiárnou. Příběh i atmosféra jsou více než dobré a staromódně pomalí nemrtví na mne působí mnohem líp než jejich současná rychlá varianta z Dawn of the Dead (i když to je film lepší). Scéna, kdy se tu zombíci pomalu šourají z řeky je jednoduše vynikající. Navíc je to film poměrně drsný a krvavý, pro fanoušky žánru lahůdka. 70% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romero is back! V dobe šprintujúcich zombies (upozorňujem, že aj napriek tomu mám Snyderov remake veľmi rád) a ďalších variácií daného žánru „živých mŕtvych“ mutujúcich do polohy počítačovej hry s prvkami action-survival (napr. Resident Evil) je Land of the Dead návratom tam, kde daný žáner začínal. IMHO veľmi vydarený návrat. Romero namiešal veľmi konzistentný koktejl akcie (vynáranie sa zombíkov z vody je čisto zimomriavková sekvencia - nie od strachu, ale od vzrušenia ako perfektne je koncipovaná a funguje), humoru (ja som vedel, prečo nemám rád piercing...) ako i pre neho typického sociálneho podtextu (fungovanie a princípy komunity bohatých versus chudobnejších v uzavretom mikrosvete) a samotného napredovania žánru (evolúcia zombies v smere ich postupného učenia sa – to čo bolo naznačené v Day dostáva tu v Land ešte väčší priestor, plus koniec vo vás zanechá myšlienky na zaujímavé možnosti vývinu deja v prípadných ďalších pokračovaniach). To všetko okorenené hutnými a početnými gore scénami, ktoré k danému žánru neodmysliteľne patria. Až je škoda, že film má len tak krátku stopáž, pretože miestami dej skáče až príliš rýchlo dopredu a namiesto dôkladného rozhľadu nastupuje náznakovosť. Jednotliví hereckí predstavitelia si svoje role užívajú plnými dúškami a nad všetkým u mňa kraľuje Asia Argento, ktorá je kapitola sama o sebe :-) (nehovoriac o potešujúcich cameo štekoch pre znalých - od Toma Saviniho až k Simon Peggovi spolu s Edgar Wrightom - dve tváre zo Shaun of the Dead). Veľmi slušné 4* aj po zhliadnutí Unrated director´s cut, ktorý predstavuje o 3 minúty dlhší a brutálnejší zombie-fest. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Technicky je film zvládnutý výborne a vzhľadom na rozpočet 14 miliónov je to až neuveriteľné. Poteší aj občasný žartík na odľahčenie, prípadne „chuťovky pre fajnšmekrov“, ktoré sú pekne úchylné. Zriedkavo sa vyskytne aj zaujímavý záber či dokonca celá scéna (napríklad výstup zombií z rieky). A rozhodne je veľkým plusom aj dĺžka filmu, ktorá zaručí, že sa to dá vydržať až do konca. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Jméno postavy Johna Leguizama Cholo odpovídá hanlivému pojmenování Peruánce, Bolívijce či Ecuatoriánce s výraznými indiánskými rysy. (Mr.Hudson)
  • Snímek je první z Romerovy série o živých mrtvolách, ve kterém používá počítačové efekty. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama