Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (383)

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Jedinečné. Doporučuji. Dvojice Clint Eastwood a mladičký kostner dokáže uhrát celý film pouze na dialozích. Zvlášť fascinující jsou řešení situací z pohledu dítěte. Co je správné a co ne? Rovněž si cením detailistické práce kameramana a scénáristy.

plakát

Noe (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Rádoby nadčasová scifi kravina pro fanoušky bible, kterým se líbili transformeři. Film postrádá výraznou myšlenku, nedrží se předlohy a hlavně je neskutečně dlouhý a nudný. Hvězdné obsazení Watson-Crowe-Hopkins dělá, co může, aby pozvedlo kvalitu filmu, ale paradoxně svým snažením jen zvýrazňuje patetičnost scénáře.

plakát

Zůstaň se mnou (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Ani tak skvělá herečka, jako je sedmnáctiletá Chloe nedokáže zachránit film, který podobně jako kniha, postrádá hlubší myšlenku. If I Stay nakonec zůstává recyklátem podobných filmů, kde navíc postavám chybí jednoznačná, ale zároveň prokreslená charakteristika, aby se do nich divák mohl řádně vžít. Už tak průměrnou romanci dvou lidí proplétají nezáživné dialogy nad smrtelnou postelí. Film kompozičně prolíná dvě dějové linie, což není prvních pár minut zřetelně odlišeno - doslova nevíte, jestli se to děje/stalo nebo jen odehrává v Miině hlavě. Další z filmů s nálepkou "stačí-vidět-trailer".

plakát

Dárce (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Vykrádačka The Divergent, která se nestydí ani za to, že kopíruje i celé scény! Ok, chápu, že Divergent vykradl Hunger Games, který vykradl japonské Battle Royale. Dobří umělci kradou, ale sorry, v tomto případě je každá kopie horší a horší. ░ Tenhle filmový masakr si hraje na emoce, 90% děje velmi buduje zajímavou atmosféru, prostředí, prokresluje charaktery a zápletku a pak... to prostě zazdí uspěchaným a dementním koncem, který nedává nejmenšího smyslu. Divák je s konečnými titulky ponechán WTF momentu s nejméně dvěmi klíčovými otázkami "Jak?" a "Co bude pak?". Pro film zatraceně důležitými, podobně jako by červená karkulka skončila v místě, kdy vlk sežere Karkulku. Naprosto zmařená šance. A je mi toho opravdu líto, film měl na víc. ░ Film má smysl vidět jen pro fanoušky stylu Hunger Games, kteří hledají levnou napodobeninu, což má podobný smysl jako bych před originálem upřednostnil kapelu "Kabáti Revival". Film má smysl vidět, pokud jsem fanoušek zpěvačky Taylor Swift nebo zajímavé herečky Odeya Rush.

plakát

Deník nymfomanky (2008) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Má to myšlenku. Ehm, má to myšlenku?

plakát

Ultraviolet (2006) 

Jedinečné. Doporučuji. Nezařaditelný komix. Na první pohled bezduchá onanistická akční sci-fi o upírech, zde lidech nakažených speciální krvácivou horečkou, kde hlavní pointou je mateřská láska a agresivní bezmoc. Vládou řízená občanská válka těsně před jejím koncem. Film je cítit ohromnou inspirací Kill Billem, obrovským časovým nátlakem distributorů, malým budgetem a jinými průběžnými průsery. Mohlo být dotaženo do konce, ale i tak pozoruhodný počin. Nemá smysl sledovat censored (13+) verzi, neboť v ní chybí řada důležitých zvratů.

plakát

Lucy (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Vykradený Limitless (resp. The Dark Fields" od Alana Glynna) se sexy chick na obale a hrozně hlubokým poselstvím světu. Prakticky celá zápletka, rozuměj to nejdůležitější, je vidět v "First Lucy Official International Trailer" spolu s nejzajímavější scénou "Don't move, I need to see your hands" a typickou Luc Bessonovskou honičkou ve stylu Taken.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Cílová skupina ženy týnejdž věku. Nic hlubšího jsem ani nečekal.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Jedinečné. Doporučuji. Ať hotelové panoptikum, detektivní či jen umě výpravné. Malebné od slova pitoreskní. S perfektně vyladěnými a detailními (dobovými) scenériemi. Groteska, co našla bod Gé. Doporučuji.

plakát

Tokarev (2014) odpad!

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Rádoby komplexnější Taken. Rádo by.