Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Val je velmi atraktivní a vzdělaná mladá dáma posedlá sexem. Je schopna milovat se s kýmkoliv, kdykoliv a kdekoliv. Permanentně loví nové muže a každé toto setkání jí přináší uspokojení. Její deník je svědkem všech milostných eskapád se spoustou pikantních detailů. Posedlost se stále zvyšuje a proto se vzdá lukrativního zaměstnání a stane se prostitutkou v luxusním privátním klubu. Postupně ale odhaluje i stinnou stránku tohoto „povolání“: násilí a drogy. Smrt její blízké přítelkyně ji přesvědčí, že je čas postavit se na vlastní nohy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu se opravdu musím zastat toho hrozného mužského pokolení. Stejně jako bylo řečeno, žena není kurva, jen proto, že měla hodně chlapů, tak i chlapi, kteří chodí do bordelů určitě dokáží být věrní, když se jim podaří najít tu pravou, třeba jen nemaj zrovna čas hledat, nebo maj zrovna pifku na opačné pohlaví, jako měla hrdinka, to je jako kdybych pronesla jednou kurva na vždy kurva, ale lidi se postupem času mění a vyvíjí někteří k lepšímu no a s jinejma to jde pořád jen z kopce. Nicméně, tenhle film byl tak nějak oploštělý. Téma muži versus ženy, kde ale ženy jsou vždycky ty hrozné chudinky, kterým je ubližováno a muži jsou ti hrozní hajzlové, kteří jen ubližují. Všechno viděno pouze z ženského pohledu, navíc z pohledu ženy, která vypadá i se záměrně chová jako kurva a pak se cítí dotčeně, když jí to někdo vmete do ksichtíku. Asi jsem tak nějak od toho filmu čekala víc, ve smyslu, že z pohledu nymfomanky a ještě prostitutky v tom bude takový nějaký nadhled a ono to bylo jako z telenovely, jeden hajzl mi ublížil, tím pádem je hodíme včechny do jednoho pytle a šmitec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dobe silnej emancipácie ide tento španielsky kvázi umelecký film proti spoločenskej atmosfére. Dejovo aj myšlienkovo Emanuela, ktorá síce zapadla do 70tych rokov, ale dnes sa na ňu pozeráme už iba s ironickým úšklabkom. Bohužial inak sa nedá brať ani tento prvoplánový erotický film. Španieli nech ostanú radšej pri hororoch. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

V jednom momentě tento film připodobňuje nymfomanii k duševnímu otroctví, k závislosti na sexu bez schopnosti uspokojení, pro jejíž naplnění je člověk schopný zničit a pošlapat veškeré své citové i osobní vztahy a totálně se zruinovat, jako v každé závislosti se nezastaví před ničím, i kdyby jej to mělo stát cokoliv. V momentě dalším se z nymfomanie stane zábavná a příjemná činnost plná dobrodružství. A pak zase naopak. Tato nevyhraněnost je pro diváka matoucí. Navíc si nemyslím, že se v tomto případě jedná o nymfomanku. Spíše je to citově vyprahlá žena, již vychovávali frigidní konzervativní katolíci a její duševní vývin narušila ještě podobným způsobem poznamenaná babička (taky mohla být znásilněna řádovou sestrou v okolí lesní studánky ve věku asi sedmi let...) Nymfomanie je nemoc, ať už ji má muž nebo žena. Nemá to nic společného s normální sexuální touhou, která je dle mého názoru u mužů mnohem větší než u žen. Nymfomanie je závislost, což znamená podle poučky nekontrolovaný nutkání něco opakovaně dělat bez ohledu na následky. Tak mi přijde, že celý tento film je o závislostech - na dítěti, na partnerovi (žárlivost), hypersexualita... Tento film mi připomíná jednu knížku, co jsem nedávno četl. Jak si nahrabat jako pornohvězda, aneb Chcete větší dům? Lepší práci? Nemít dluhy? Dostat venerickou chorobu? Tohle je vaše velká šance. Nepotřebujete nic vědět ani umět. Prostě se jen držte pokynů obsažených v této neocenitelné příručce, která vás dovede k vykořisťování pasáky, udělá z vás společenského vyvrhele a přinutí vás nechat se osahávat oslizlými starci, kteří páchnou jako halda hnijících jablek. Není to úplně špatný film. Jen je nedodělaný, nedomyšlený a nedostatečně psychologicky propracovaný. Ona je v depresi a nadržená, on je žárlivý a sobecký, její kamarádka je osamělá a doufající, druhá kamarádka je zlomená a smířená, babička je hloupá a senilní a opakuje dávno známé fráze... Už Robert A. Heinlein kdysi napsal, že "Manželství je jen legalizovaná prostituce," a ani on to nevymyslel. Jistě, člověk by měl žít plný život, ale to se nejedná o to, že si bude jen do smrti užívat... To špatné je tu proto, abysme poznali to dobré... Jo a štětky si berou peníze vždycky předem. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Fuck nevím co tím ten režisér vlastně chtěl říct (nebo to možná neví ani on sám, nějak se asi nemohl rozhodnout a tak toho říkal najednou nějak moc a vůbec to do sebe nějak nezapadlo). A do toho "treska" Geraldina Chaplin - moje dřívější oblíbená herečka ze Saurových filmů....hrůza. Přitom začátek nebyl špatný, ale pak se to nějak naprosto rozklížilo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Popis děje tentokrát velice zkrátím. Mladá slečna se po tom, co se chovala jako kur.a (a všichni s ní tak zacházeli) zabouchla do chlápka, který se k ní choval také jako ke kur.ě. Tak od něj utekla, a nechala ze zaměstnat v bordelu, kde se strašně divila, že se k ní všichni chovají jako by byla kur.a... Mladším 18 let se omlouvám za předchozí slova, ale vzhledem k tomu že je používá i náš pan prezident, tak je to snad OK. O nic jiného ve filmu opravdu nejde - pokud někdo v něm hledá nějakou myšlenku, či východisko ze situace (za předpokladu, že je taky kur.a), tak úplně marně. Pokud si tento film někdo pustil v domnění, že jde erotický trhák, tak ho taky zklamu - ani erotiky (kromě úvodního rozhovoru - A babi, jak jsi to dělala s dědečkem?) taky moc není. Tak většinou takový film získává kladné body angažováním příjemných herců - ale ani to se zde nevyvedlo, hlavní herečka je blbá jak štoudev (teda herečka možná ne, ale její postava), a ostatní dvojnásob. No nic, můžeme si tento film odnajknout (od-nike-nout) a jdeme se dívat na něco kvalitnějšího.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Valérie (Belén Fabra) říká, že panenství ztratila roku 1993 a později doplňuje, že od té doby uplynulo čtrnáct let. Avšak z náhrobku její ve filmu zemřelé babičky Marie Tasso (Geraldine Chaplin) vyplývá, že uplynulo pouze třináct let. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama