Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (49)

plakát

Poslední klient (2022) 

Moc děkuji uživateli oveckaoa za vyžvanění děje i pointy filmu! Asi úplně nepobral, od čeho tyto stránky jsou...ach bože.

plakát

Raven's Hollow (2022) 

Pozor! Film NENÍ určen pro mladší mileniály, notabene genZ, kteří neumí udržet pozornost déle než pět vteřin. Tento film totiž není příspěvek z tik-toku, ba ani zábava, kde se děj řítí dopředu jako prudký průjem! Popcorn si tudíž nechte třebas na Rychle a zběsile 502.  Už dlouho je mé přání - které se nikdy nesplní - aby u hodnotitelů byl uvedený věk. To není vyjádření nějakého zásadního ageismu, ale výsledné hodnocení je pak zavádějící a je to čím dál horší. Milé děti, věřte či ne: je mnoho fanoušků žánru, kterým nevadí slow-burn horory, ocení skvělý vizuál nebo atmosféru a někdy i nějakou tu filozofičtější notičku. PROČ si tu nemálo lidi myslí, že je toto PARODIE (sic!) na Sleepy Hollow?! Podle jména v názvu? Ach bože...Nicméně: film není žádné obří veledílo, je to ale velmi slušná žánrovka. Dávám pět hvězd z trucu:-) Diváci jsou čím dál zmlsanější a náročnější, ale co chcete pořád vymýšlet na základní lince hororu? - je třeba ocenit především originalitu zpracování, to, že třeba člověk úplně přesně neví, kam se film ubírá.... Dostala jsem od Raven´s Hollow víc, než jsem čekala, kamera je skvělá, masky taky, twist pro mě dostatečný. Potoky krve, i když nějaká ta vyhřezlá střeva se tam najdou, nečekejte. Prosím přeřaďte na Scream, pokud vám to není dost.

plakát

Barbar (2022) 

Podle mého soudu docela nadhodnocený horor - tedy pro protřelejšího hororového fanouška. SPOILER: Strašidlo kompletně obšlehnuté z REC. Před deseti lety to bylo šokantní, teď se divím všem těm chvalozpěvům a pocitu "nepředvídatelnosti" děje. KONEC SPOILERU Pro mě je letos mnohem zajímavější třeba Matriarch. Ale mladší generaci, která ráda jednoznačné a rychle odkryté bubáky, děj, kdy to "odsejpá", to asi lahodí. Poznámka na okraj: chlap, který je schopen znásilnit jakousi dívčinu, se ani nepokusí použít vlastní fyzickou sílu, když mu jde o kejhák? I na mě, tolerantního fanouška vůči logickým lapsům, špaténka.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Film, na kterém už mohutně zapracoval zub času. Ale samozřejmě tomuto i podobným starým klasikám je nutno vzdávat hold už jen proto, že se díky nim žánr posouval kupředu. Umím si představit, že v sedmdesátkách se u toho diváci podělávali strachy, dneska je to zdlouhavé, předvídatelné a trapno-legrační. Jediné, co mě pobavilo, byl originální cucající dědeček ("děda je nejlepší").

plakát

Post Mortem (2020) 

Ze začátku jsem byla nadšená už jen proto, že konečně někoho napadlo využít fenomén post-mortem fotografií.  Jak známo, lidé se před sto lety na svých podobenkách nesmáli - buď dlouho trvalo, než cvakla spoušť, nebo byli prostě tuhý.  Ocenila jsem autentické držáčky na mrtvoly a doporučuji si o nich vygooglit víc, byla to věda! Dál jsem rozpačitá, jak film hodnotit: výprava, kamera, hudba skvělá, masky taky, je v tom vidět snaha, ale hodně se to táhne a délka je smrtící. Jakmile tam začali povětřím a komíny létat důchodci jak bábrlata, ztratilo to grády.

plakát

Honeydew (2020) 

Ryzí úchylný slowburner - i na mě, která je miluje, to bylo hodně pomalé. Nicméně něco tak creepy hnusného a v zásadě i originálního jsem zase dlouho neviděla. Celou dobu jsem měla mučivě nepříjemný pocit a čekala s OBAVAMI, co bude dál. Ty zvuky od bublání a klepání až k nějakému pošahanému chóru tomu nasazovaly korunu, bez těch by to asi tak dobré nebylo. Absolutně nevhodné pro lidi, kteří mají rádi mainstreemové horory, ale fajnšmekři to musí ocenit. Too..jéé.....má tvá:)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Nejslabší Woodyho film. Není to vtipné, nemá to děj, vleklo se to jak žvejkačka na botě. Radši vtipkování o smrti nebo perfektně okoukané partnerské etudy, než jen "atmosféra". Defilé umělců jak na oroloji jde do prázdna.

plakát

Caveat (2020) 

Nízkorozpočtový horůrek, který mě naprosto nadchnul. Scéna, nasvícení, hudba, masky (mrtvolu snad obšlehli z povídky Drop of water Black Sabath) -  za mě všechno na jedničku s hvězdičkou. Ponurá atmosféra, která by i Lynche potěšila a v tom přístěnku bych dostala okamžitě infarkt. Toho králíka chci k Vánocům!

plakát

Son (2021) 

Typ hororu, u kterého máte chvíli chuť nadávat, čemu jste to obětovali čas, chvíli se smát. Závěr kandiduje na trapnost roku. Uf.